NBA

Τζίμι Μπάτλερ: "Ακόμα και αν με μαρκάρει ο Γιάννης Αντετοκούνμπο, πάλι θα κερδίσουμε"

Milwaukee Bucks' Giannis Antetokounmpo, left, and Miami Heat's Jimmy Butler, right, compete for a rebound during the first half of an NBA basketball conference semifinal playoff game, Monday, Aug. 31, 2020, in Lake Buena Vista, Fla. (AP Photo/Mark J. Terrill)
Milwaukee Bucks' Giannis Antetokounmpo, left, and Miami Heat's Jimmy Butler, right, compete for a rebound during the first half of an NBA basketball conference semifinal playoff game, Monday, Aug. 31, 2020, in Lake Buena Vista, Fla. (AP Photo/Mark J. Terrill) AP PHOTO/MARK J. TERRILL

Την πεποίθησή του ότι οι Μαϊάμι Χιτ θα επικρατήσουν επί των Μιλγουόκι Μπακς ακόμα και αν τον μαρκάρει ο Γιάννης Αντετοκούνμπο εξέφερασε σε συνέντευξή του ο Τζίμι Μπάτλερ.

Ένα από τα μεγαλύτερα θέματα στον απόηχο του πρώτου αγώνα των Χιτ με τους Μπακς που έληξε με τη νίκη των πρώτων, ήταν το γεγονός ότι ο Γιάννης Αντετοκούνμπο δεν μάρκαρε το σταρ του Μαϊάμι, Τζίμι Μπάτλερ στις τελευταίες στιγμές του παιχνιδιού. Ο γκαρντ των Χιτ ήταν καθοριστικός για την έκβαση του αγώνα, καθώς σημείωσε 40 πόντους, ενώ πρόσφερε και πολλά στην άμυνα σε κάτι λιγότερο από 37' συμμετοχής.

Λίγες ώρες πριν την έναρξη του δεύτερου παιχνιδιού της σειράς, ερωτηθείς για το μη μαρκάρισμα του από το Γιάννη, ο Τζίμι Μπάτλερ δήλωσε στο δημοσιογράφο Σαμ Αμίκ από το The Athletic: "Δεν με εκπλήσσει το ότι δεν με μάρκαρε. Είναι ένας από τους καλύτερους αμυντικούς στο πρωτάθλημα. Αν βρεθεί να με μαρκάρει, θα κάνουμε ό,τι χρειάζεται και πάλι θα κερδίσουμε. Αν βρεθεί σε εμένα, δεν θα μπορεί να αμυνθεί στην αδύναμη πλευρά και θα υπάρξουν άλλοι παίκτες ελεύθεροι. Και στη μία και στην άλλη περίπτωση, θα έχουμε το πλεονέκτημα. Υπάρχουν πολλοί άλλοι παίκτες αυτό που έκανα εγώ στο πρώτο ματς."

Ας αποτέλεσμα της επιλογής των Μπακς να μην στείλουν τον Αντετοκούνμπο στο μαρκάρισμα του Μπάτλερ, ήταν να ξεκινήσει μια μεγάλη συζήτηση, αναφορικά με το αν ο προσφάτως ανακηρυχθείς κορυφαίος αμυντικός του ΝΒΑ έπρεπε να πράξει κάτι τέτοιο. Ο ίδιος ο Γιάννης Αντετοκούνμπο είχε δηλώσει μετά το τέλος του πρώτου αγώνα ότι δεν έλαβε εντολή από το Μάικ Μπάντενχόλζερ να μαρκάρει τον Μπάτλερ.

Αυτό είχε σαν συνέπεια να του ασκηθεί έντονη κριτική με τον άλλοτε παίκτη των Ντιτρότ Πίστονς και μέλος του Hall of Fame, Αζάια Τόμας, να αναφέρει σε ανάρτησή του στο Twitter: "Οι καλύτεροι αμυντικοί του πρωταθλήματος, συμπεριλαμβανομένων του γκαρντ των Σέλτικς, Μάρκους Σμάρτ, και το φόργουορντ των Λος Άντζελες Κλίπερς, Καουάι Λέοναρντ, θα είχαν ζητήσει πιθανότατα να αναλάβουν αυτό το μαρκάρισμα στα τελευταία λεπτά του αγώνα".

Όπως και να έχει, αναμένεται με ιδιαίτερο ενδιαφέρον το αν ο Γιάννης Αντετοκούνμπο αναλάβει το μαρκάρισμα του Τζίμι Μπάτλερ στα υπόλοιπα παιχνίδια της σειράς.

AP Photo/Mark J. Terrill

TAGS NBA
ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑ
ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ