NBA

H "Χαρντενιάδα" των 10 τελευταίων αγώνων με τους Ρόκετς

H "Χαρντενιάδα" των 10 τελευταίων αγώνων με τους Ρόκετς
AP PHOTO/ERIC CHRISTIAN SMITH

Ο "καυτός" Τζέιμς Χάρντεν, τα στατιστικά κατορθώματά του, οι επιδόσεις α λα Κόμπι / Τζόρνταν και η παράλληλη αγωνιστική άνοδος των Χιούστον Ρόκετς (VIDEO).

Οι Ρόκετς ανεβαίνουν. Μετρούν 10 νίκες στα τελευταία 11 παιχνίδια και παίζουν ολοένα και καλύτερα, παρότι δεν έχουν στην πεντάδα τους τον Κρις Πολ. Ο λόγος που συμβαίνει αυτό έχει ονοματεπώνυμο και το πιο διάσημο μούσι στο σύγχρονο ΝΒΑ . Είναι φυσικά ο Τζέιμς Χάρντεν, ο οποίος έχει ανεβάσει σε τόσο υψηλό επίπεδο το παιχνίδι του τις τελευταίες τρεις εβδομάδες, που καταγράφει ιστορικά στατιστικά.

Στον αγώνα με το Μέμφις ο "μούσιας" πέτυχε 43 πόντους με 6/12 τρίποντα, 2/7 δίποντα σουτ, 21/27 βολές και παράλληλα έκανε άλλο ένα τριπλ-νταμπλ (με 10 ριμπάουντ, 13 ασίστ), βάζοντας το όνομά του σε διάφορες ιστορικές λίστες με άλλους "θρύλους" του μακρινού και κοντινού παρελθόντος. Σε κάποιες άλλες (λίστες), δε, είναι απλά μόνος του.

Κατ' αρχάς, διαβάστε επιγραμματικά τι έκανε σε στατιστικό επίπεδο με την χθεσινή εμφάνισή του κόντρα στους Γκρίζλις ο σούπερ σταρ των Ρόκετς:

* Έγινε ο πρώτος παίκτης στην ιστορία του ΝΒΑ που πέτυχε σε έναν αγώνα 40 ή περισσότερους πόντους, ευστοχώντας σε μόνο 8 σουτ.

* Πέτυχε πάνω από 40 πόντους για 4ο συνεχόμενο παιχνίδι για πρώτη φορά στην ιστορία των Χιούστον Ρόκετς. Ο τελευταίος που έκανε κάτι ανάλογο στο ΝΒΑ ήταν πριν από δύο χρόνια ο Ράσελ Γουέστμπρουκ.

* Σημείωσε το 4ο φετινό του τριπλ-νταμπλ και 39ο της καριέρας του.

* Έχει βάλει τουλάχιστον 4 τρίποντα σε 8 συνεχόμενα παιχνίδια.

* Έγινε ο πρώτος παίκτης που είχε τουλάχιστον 35 πόντους και 5 ασίστ σε οκτώ αγώνες στη σειρά. Ο Όσκαρ Ρόμπερτσον έφτασε δύο φορές στο παρελθόν μέχρι τα επτά τέτοια παιχνίδια. Ο Χάρντεν έχει βάλει κατά σειρά 47, 35, 35, 39, 41, 45, 41 και 43 στους τελευταίους οκτώ αγώνες.

* Είναι ο 3ος τα τελευταία 30 χρόνια που ξεπέρασε τους 400 πόντους (408 για την ακρίβεια) σε 10 συνεχόμενους αγώνες. Οι άλλοι δύο που έκαναν κάτι ανάλογο στο παρελθόν είναι ο Μάικλ Τζόρνταν και ο Κόμπι Μπράιαντ. Ο "M.J." το έκανε δύο φορές και ο "Black Mamba" τρεις. Παρεμπιπτόντως, οι Ρόκετς έχουν ρεκόρ 9-1 σε αυτό το τρελό σερί του Χάρντεν.

Ιδού και το video...

Τι έχει να πει για όλα αυτά ο "μούσιας"; Όχι πολλά. Αυτό, άλλωστε, που έχει στο μυαλό του είναι το πρωτάθλημα... " Δεν νομίζω ότι υπάρχει κάποιο ρεκόρ που θέλω να σπάσω. Το πιο σημαντικό πράγμα είναι να φέρω ένα πρωτάθλημα σε αυτή την πόλη. Προφανώς έχουμε πολύ δρόμο μπροστά μας. Σε ατομικό επίπεδο θέλω να γίνω ο καλύτερος παίκτης στο ΝΒΑ, αλλά σε ομαδικό να φέρω ένα πρωτάθλημα", τονίζει ο 29χρονος σούπερ σταρ, που είναι αυτή τη στιγμή ο πρώτος σκόρερ στο ΝΒΑ με 33,3 πόντους ανά αγώνα, το μεγαλύτερο μέσο όρο της καριέρας του.

Αυτά που κάνει πάντως στα τελευταία δέκα παιχνίδια, ξεφεύγουν από τις νόρμες. Ναι, ακόμα και για τον ίδιο. Ο απολογισμός του Χάρντεν σε αυτούς τους αγώνες είναι 40,8 πόντοι, 6,8 ριμπάουντ και 8,8 ασίστ κατά μέσο όρο. Παράλληλα, κουβαλάει στους ώμους του όλο το Χιούστον, το οποίο έχει αναρριχηθεί αθόρυβα από την 14η θέση της Δύσης στην 5η μέσα σε λιγότερο από 20 ημέρες. Κάτι τέτοια βλέπει ένας νέος συμπαίκτης του και τον συγκρίνει με τον Κόμπι Μπράιαντ!

Στον αγώνα με το Μέμφις είχε συνδρομή (σκοράροντας ή πασάροντας) σε 50 από τους 61 πόντους που έβαλε το Χιούστον στο πρώτο ημίχρονο!

" Αυτά που κάνει είναι πράγματα που έκανε ο Κόμπι. Είναι σερί α λα Κόμπι. Και το κάνει χωρίς ιδιαίτερη προσπάθεια. Δεν είναι ότι εκβιάζει καταστάσεις ή ότι σουτάρει όλη την ώρα. Είναι τρελό. Είναι απλά διαφορετικός. Δεν μπορείς να τον σταματήσεις. Θα είναι πάλι ο MVP. Θα το πάρει στο τέλος πάλι το βραβείο. Κανείς στο πρωτάθλημα δεν μπορεί να κάνει αυτό που κάνει αυτή τη στιγμή", έλεγε μετά το ματς με το Μέμφις ο Όστιν Ρίβερς.

Ο Μάικ Ντ’Αντόνι δεν πρόκειται να διαφωνήσει επ’ αυτού... " Δεν ξέρω πόσο καλύτερα μπορεί να παίξει κανείς. Παίζει σε διαφορετικό επίπεδο", τονίζει ο προπονητής των Ρόκετς, βλέποντας τον Χάρντεν να συνδράμει σε 50 από τους 61 πόντους που είχαν οι Ρόκετς στο πρώτο ημίχρονο της χθεσινής αναμέτρησης με τους Γκρίζλις, τους 28 σκοράροντας και τους άλλους 22 με τις τελικές πάσες του!

Εξωπραγματικό; Ναι. " Είναι τρελό... Είναι τρελό να το βλέπεις αυτό απ' έξω. Αυτό που κάνει είναι εξωπραγματικό", όπως λέει ο... παρατηρητής Κρις Πολ από τον πάγκο.

Photo credits: AP Photo/Eric Christian Smith

TAGS NBA
ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑ
ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ