NBA

Τζέιλεν Μπράουν: "Θα φύγετε για να περάσετε καλά ή για να βγείτε στο δρόμο;"

Boston Celtics guard Jaylen Brown looks on from the bench during the second half of an NBA basketball game against the Phoenix Suns, Saturday, Jan. 18, 2020, in Boston. (AP Photo/Mary Schwalm)
Boston Celtics guard Jaylen Brown looks on from the bench during the second half of an NBA basketball game against the Phoenix Suns, Saturday, Jan. 18, 2020, in Boston. (AP Photo/Mary Schwalm) AP PHOTO/MARY SCHWALM

Απότομα προσγείωσε ο Τζέιλεν Μπράουν τους παίκτες που θέλουν να αποχωρήσουν από τη "φούσκα" του Ορλάντο, όταν τους ρώτησε αν φεύγοντας θα βγουν στους δρόμους για να διαδηλώσουν για την αστυνομική βία και την ανισότητα.

Η ιστορική απόφαση των Μπακς να μην κατέβουν στο Game 5 της σειράς με τους Ορλάντο Μάτζικ για τον πρώτο γύρο των playoffs της Ανατολικής Περιφέρειας, είναι το θέμα του καλοκαιριού στο ΝΒΑ. Η "φούσκα" χάνει πλέον αέρα, όλα βρίσκονται στον αέρα κι αυτό αποδείχθηκε στην έκτακτη σύσκεψη που έγινε τα ξημερώματα της Πέμπτης σε ξενοδοχείο της Disney World, σε μια σύσκεψη που είχε αρκετή ένταση καθώς δεν φάνηκε σύμπνοια ανάμεσα στους αθλητές που βρίσκονται εκεί.

Λέικερς και Κλίπερς εξέφρασαν την επιθυμία τους να διακοπεί οριστικά η σεζόν, εξήγησαν ότι θέλουν να αποχωρήσουν και όταν είδαν πως οι υπόλοιπες ομάδες προτιμούσαν μια πιο ήπια αντίδραση, αποχώρησαν από τη διαδικασία. Προηγουμένως, ο Τζέιλεν Μπράουν των Μπόστον Σέλτικς, ένας από τους παίκτες που διαδήλωσαν σε περισσότερες από μία πόλεις πριν από το restart (με αφορμή τη δολοφονία του Τζορτζ Φλόιντ), πήρε τον λόγο και ρώτησε εκείνους που ζήτησαν να τελειώσει πρόωρα η χρονιά αν " θέλετε να γυρίσετε στο σπίτι σας επειδή αισθάνεστε μοναξιά, ή επειδή σκοπεύετε να βγείτε στο δρόμο για να διαδηλώσετε; Θέλετε να γυρίσετε στην οικογένειά σας και να περάσετε καλά ή να ανεβείτε στα κάγκελα; Ας μη μιλάμε μόνο, ας προχωρήσουμε σε πράξεις".

Η ατάκα του Μπράουν δείχνει τη διάθεση των περισσότερων -πλέον- παικτών να μείνουν στη "φούσκα" και να τη χρησιμοποιήσουν ως πλατφόρμα για να ακουστούν σε κάθε γωνιά του κόσμου. Γι' αυτό πήγαν εκεί, για να έχουν ένα βήμα την ώρα που η αστυνομική βία και η ανισότητα στις ΗΠΑ βρίσκονται σε ακραία επίπεδα. Λέγεται πως αρκετοί παίκτες "πάγωσαν" με τα λόγια του περιφερειακού των Σέλτικς, καθώς κατάλαβαν ότι ίσως χρειάζονται μια-δυο μέρες για να ηρεμήσουν πνευματικά, πριν πάρουν οποιαδήποτε απόφαση. Άλλωστε ενδεχόμενη οριστική διακοπή της σεζόν μπορεί να οδηγήσει σε ανεξέλεγκτες καταστάσεις και σε ένα lockout που ίσως καταστρέψει τα πάντα.

TAGS NBA
ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑ
ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ