NBA

Τζέικομπ Μπλέικ Σίνιορ: "Ο Αντετοκούνμπο μού είπε ότι έκλαψε μπροστά σε όλους"

Milwaukee Bucks' Giannis Antetokounmpo (34) warms up against the Orlando Magic before Game 3 of an NBA basketball first-round playoff series, Saturday, Aug. 22, 2020, in Lake Buena Vista, Fla. (Mike Ehrmann/Pool Photo via AP)
Milwaukee Bucks' Giannis Antetokounmpo (34) warms up against the Orlando Magic before Game 3 of an NBA basketball first-round playoff series, Saturday, Aug. 22, 2020, in Lake Buena Vista, Fla. (Mike Ehrmann/Pool Photo via AP) MIKE EHRMANN/POOL PHOTO VIA AP

Ο Τζέικομπ Μπλέικ Σίνιορ, πατέρας του θύματος των επτά πισώπλατων πυροβολισμών στο Ουισκόνσιν, μίλησε στο ESPN και αποκάλυψε πως ο Γιάννης Αντετοκούνμπο τού είπε ότι έκλαψε μπροστα στους συμπαίκτες του.

Η απόφαση των Μιλγουόκι Μπακς να μην κατέβουν στο Game 5 με τους Ορλάντο Μάτζικ την Τετάρτη 26 Αυγούστου ήταν αρκετό για να "παγώσει" όλο τον αμερικανικό αθλητισμό και να ξεκινήσει τη συζήτηση -ακόμη και- για πρόωρη ολοκλήρωση της σεζόν στο ΝΒΑ. Εν τέλει, κι αφού έγιναν οι απαραίτητες διαβουλεύσεις μεταξύ των παικτών και των ιδιοκτητών, άπαντες επέστρεψαν στο παρκέ το Σάββατο 30 Αυγούστου, με τα Ελάφια να παίρνουν τη νίκη - πρόκριση στον επόμενο γύρο των NBA Playoffs.

Όσα έγιναν πριν από τέσσερις ημέρες βρέθηκαν στο επίκεντρο της προσοχής, με τους παίκτες του Μάικ Μπούντενχολζερ να ξεχωρίζουν και να δίνουν το παράδειγμα. Λίγα λεπτά μετά την ανακοίνωση της απόφασής τους μάλιστα ήρθαν σε επικοινωνία με τον Τζέικομπ Μπλέικ Σίνιορ, πατέρα του νέου θύματος αστυνομικής βίας στην Κενόσα του Ουισκόνσιν.

Όπως άλλωστε τόνισε ο Γιάννης Αντετοκούνμπο πριν από μερικές ώρες, μέσα σε λίγα μόλις λεπτά αυτός και οι συμπαίκτες του κατάφεραν να έρθουν σε επικοινωνία με την οικογένεια του θύματος, με τον πατέρα του να αποκαλύπτει στο ESPN το χρονικό της συζήτησής τους.

"Πέντε λεπτά αφότου έφυγαν από το γήπεδο, με πήραν τηλέφωνο. Με άγγιξε τόσο πολύ αυτή που έκαναν, που έβαλα τα κλάματα. Με άκουγαν να κλαίω" ανέφερε αρχικά ο Τζέικομπ Μπλέικ Σίνιορ, πριν επισημάνει πως "ο Γιάννης Αντετοκούνμπο μού είπε ότι τον έκανα κι αυτόν να κλάψει μπροστά σε όλη την ομάδα. Δεν ήθελα να τους κάνω να κλάψουν. Με ένιωσαν και τους ένιωσα. Είμαι ο νέος φίλαθλος των Μιλγουόκι Μπακς".

Οι Μιλγουόκι Μπακς δεν ήταν οι μόνοι που έσπευσαν να στηρίξουν την οικογένεια του θύματος, αφού οι Γκριν Μπέι Μπάκερς (ομάδα του NFL με έδρα το Ουισκόνσιν) πληρώνουν τα ιατρικά έξοδα νοσηλείας του Τζέικομπ Μπλέικ.

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΗ:

Μιλγουόκι Μπακς: Στην πρώτη γραμμή των διαδηλώσεων ο Άλεξ Λάσρι
Ο Τζορτζ Χιλ αποκάλυψε τι συνέβη στα αποδυτήρια πριν από το Game 5
Γιάννης Αντετοκούνμπο: "Είναι τρομακτικό να μεγαλώνεις παιδί στις ΗΠΑ"
Τα δάκρυα του Γιάννη Αντετοκούνμπο

Mike Ehrmann/Pool Photo via AP

TAGS NBA
ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑ
ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ