NBA

Τρε Γιανγκ: Στην ελίτ

Τρε Γιανγκ: Στην ελίτ
AP Photo/David Banks AP PHOTO/DAVID BANKS

Ο Τρε Γιανγκ κάνει όργια από το ξεκίνημα της σεζόν. Είναι ο πιο φορμαρισμένος παίκτης στο ΝΒΑ. Βασικά, αυτή τη στιγμή είναι κάτι περισσότερο: Ένας από τους καλύτερους πόιντ γκαρντ στο ΝΒΑ.

Ο Τρε Γιανγκ διέλυσε πάλι τα πάντα στο διάβα του. Νίκησε σχεδόν μόνος του μία από τις καλύτερες ομάδες του ΝΒΑ μέσα στην έδρα της (Νάγκετς). Και το έκανε να μοιάζει τόσο εύκολο που έμοιαζε σχεδόν αστείο.

Ο δευτεροετής γκαρντ κάνει μυθικά πράγματα από το ξεκίνημα της χρονιάς. Στη νίκη επί των Νάγκετς ( 125-121) είχε 42 πόντους με 8/13 τρίποντα και 11 ασίστ και έγινε ο νεαρότερος παίκτης στην ιστορία του ΝΒΑ που είχε +30 πόντους και +10 ασίστ σε τρία συνεχόμενα παιχνίδια. Το παιχνίδι φαίνεται να γίνεται όλο και πιο εύκολο για αυτόν, που έχει ήδη αρχίσει να μοιράζει... ποδιές, σαν αυτή που έκανε στον Γουίλ Μπάρτον.


Ο Γιανγκ έχει βαλθεί να τρελάνει κόσμο φέτος, έχοντας εκτοξεύσει τους αριθμούς του σε δυσθεώρητα ύψη, αφού έπειτα από 9 αγώνες έχει 28 πόντους, 4.3 ριμπάουντ, 8.7 ασίστ και 1.6 κλεψίματα μέσο όρο με 46.4% στα σουτ και 40.2% στα τρίποντα σε 33 λεπτά συμμετοχής. Μαζί με τον Λούκα Ντόντσιτς – τον παίκτη δηλαδή που έγιναν ανταλλαγή την ημέρα του ΝΒΑ Draft 2018 – και τον απίστευτο Ντάμιεν Λιλαρντ είναι πιθανότατα οι πιο φορμαρισμένοι παίκτες στο ΝΒΑ, ανάλογα με το ποια σειρά θέλει να τους βάλει κάποιος. Το βασικότερο ωστόσο είναι κάτι άλλο: ο Γιανγκ παίζει ήδη σαν παίκτης που ανήκει στην ελίτ.

ΣΤΟΥΣ ΚΟΡΥΦΑΙΟΥΣ ΣΤΗΝ ΘΕΣΗ ΤΟΥ

Οι Χοκς είχαν βάλει τον Γιανγκ στο μάτι από την τελευταία του σεζόν στο Κολέγιο (2017/18). Τον ήθελαν τόσο πολύ που δεν ρίσκαραν να επιλέξουν τον Λούκα Ντόντσιτς στο Νο3 του ΝΒΑ Draft το 2018 και τον έστειλαν στους Μάβερικς (που τον επέλεξαν για το Νο5), παίρνοντας ως δώρο και ένα μελλοντικό ντραφτ πικ πρώτου γύρου, με το οποίο επέλεξαν φέτος τον Καμ Ρέντις. Στην Ατλάντα πιστεύουν ότι ο Γιανγκ είναι η απάντηση σε όλα τα προβλήματά τους. Δεν είδαν τον κλώνο του Στεφ Κάρι, αλλά τον Τρε Γιανγκ. Τον άνθρωπο που θα τους οδηγήσει στο μέλλον. Και δεν θα μπορούσαν να αισθάνονται περισσότερο δικαιωμένοι.

Στην Ατλάντα ακολούθησαν το ρεύμα της εποχής που θέλει τις ομάδες να έχουν έναν scoring γκαρντ στην θέση του πλέι-μέικερ. Έναν παίκτη δηλαδή που θα μπορεί να δημιουργήσει και να εκτελέσει, στο στυλ του Στεφ Κάρι, του Ντάμιεν Λίλαρντ, του Τζέιμς Χάρντεν, του Ράσελ Γουέστμπρουκ, του Καϊρί Ίρβινγκ, του Κέμπα Γουόκερ. Τον έχρισαν ηγέτη τους. Αυτό που δεν περίμεναν βέβαια – αν και το ήλπιζαν – ήταν πως θα κατάφερνε μόλις στην δεύτερη σεζόν του στο ΝΒΑ να μπει στην ίδια πρόταση με τους καλύτερους παίκτες στην θέση του στο ΝΒΑ!

Δεν υπάρχει αμφιβολία ότι αυτή τη στιγμή ο Γιανγκ είναι ένας από τους καλύτερους πόιντ γκαρντ στο ΝΒΑ. ΠΡΟΣΟΧΗ: Όχι ένας από τους καλύτερους νεαρούς, ελπιδοφόρους πόιντ γκαρντ που θα κυριαρχήσουν στο μέλλον. Ένας από τους καλύτερους γκαρντ ανεξαρτήτου ηλικίας, ο οποίος μοιάζει ήδη έτοιμος να κυριαρχήσει. Το μέλλον είναι τώρα για τον νεαρό γκαρντ.

ΟΛΗ Η ΑΤΛΑΝΤΑ ΧΤΙΣΜΕΝΗ ΓΥΡΩ ΤΟΥ

Οι Χοκς ήταν πάντα μία ομάδα που είχε την διάθεση να προσαρμοστεί, να εξελιχθεί. Πριν από κάποια χρόνια, υπό την καθοδήγηση του Μάικ Μπούντενχολζερ των Μπακς, εμφάνισε μία εναλλακτική πρόταση με 5 σουτέρ στο παρκέ (Τιγκ, Κόρβερ, Κάρολ, Μίλσαπ, Χόρφορντ), αλλάζοντας τα δεδομένα. Αυτή τη φορά αντί να ακολουθήσουν ριζοσπαστικό δρόμο, αποφάσισαν να ακολουθήσουν το ρεύμα της εποχής. Έχτισαν λοιπόν μία ομάδα γύρω από έναν παίκτη: Τον Γιανγκ.

Τρε Γιανγκ: Στην ελίτ
AP Photo/John Bazemore AP PHOTO/JOHN BAZEMORE

Κάθε επιλογή των Χοκς την τελευταία διετία έχει γίνει με γνώμονα να ταιριάζουν όλα δίπλα στον Γιανγκ. Πάνω σε αυτή τη λογική επιλέχθηκαν στο ΝΒΑ Draft περιφερειακοί με μέγεθος που μπορούν να σουτάρουν (Κέβιν Χέρτερ, ΝτιΆντρε Χάντερ, Κάμερον Ρέντις), αναβαθμίστηκε ο ρόλος του Τζον Κόλινς (ο οποίος εκτίει ποινή 25 αγώνων) και δίνονται ευκαιρίες σε νεαρούς αθλητικούς σέντερ που μπορούν να τρέξουν το γήπεδο (Άλεξ Λεν, Ντάμιαν Τζόουνς). Τίποτα δεν έχει γίνει τυχαία.

Οι Χοκς έχουν πάρει συνειδητές αποφάσεις. Θέλουν να κάνουν σταρ τον Γιανγκ. Τον δικό τους σταρ. Θέλουν να μεγαλώσουν και να εξελιχθούν μαζί του. Είναι πολύ νωρίς να ξέρουν αν αυτό θα συμβεί. Μέχρι στιγμής πάντως φαίνεται ότι έχουν κάνει την σωστή επιλογή. Γιατί αυτή τη στιγμή ο Γιανγκ δεν έχει απλώς την προοπτική να μπει στην ελίτ. Παίζει ήδη σαν να ανήκει σε αυτή.

AP Photo/David Banks, John Bazemore

TAGS NBA
ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑ
ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ