NBA

Τορόντο Ράπτορς: Το τέλειο παιχνίδι

Τορόντο Ράπτορς: Το τέλειο παιχνίδι
AP Photo/Ben Margot AP PHOTO/BEN MARGOT

Οι Ράπτορς βρήκαν τους Γουόριορς ευάλωτους, έκαναν το τέλειο παιχνίδι και πήραν προβάδισμα με 2-1 νίκες. Εκμεταλλεύτηκαν τις συγκυρίες. Τώρα πρέπει να διαχειριστούν και το προβάδισμά τους.

Στον αθλητισμό συνήθως παίρνεις αυτό που αξίζεις. Αν έχεις πλάνο και το ακολουθείς και σε βοηθήσουν λίγοι οι συγκυρίες και η τύχη όλα μπορούν να συμβούν. Οι Ράπτορς το κατάλαβαν καλά αυτό στο Game 3 με τους Γουόριορς, όπου νίκησαν με 123-109 .

Η είδηση ότι ο Κλέι Τόμπσον δεν θα αγωνιστεί στο Game 3 έβαλε ξαφνικά την ταμπέλα του φαβορί στο Τορόντο στα μάτια του κόσμου. Αυξήθηκε η πίεση, αφού όλοι στην ομάδα ήξεραν ότι αν γνώριζαν την ήττα σε ένα παιχνίδι που οι Γουόριορς παρατάσσονταν χωρίς τους Ντουράντ, Τόμπσον και Λούνι (δεν πρέπει να υποτιμηθεί ο τελευταίος, είναι πιο σημαντικός από ότι δείχνει) δεν θα έχαναν απλώς μία μεγάλη ευκαιρία. Θα έχαναν όλο το μομέντουμ της σειράς, με την ψυχολογία να πηγαίνει στο μέρος των Γουόριορς.

Το Τορόντο βρέθηκε σε μία ιδιαίτερη θέση. Έπαιζε στην έδρα των δις πρωταθλητών του ΝΒΑ και έπρεπε να συμπεριφερθεί σαν φαβορί. Ξαφνικά είχε πολλά να χάσει και λίγα να κερδίσει. Ο τρόπος που διαχειρίστηκε το παιχνίδι η ομάδα του Νικ Νερς απέδειξε για ακόμα μία φορά από τι υλικό είναι φτιαγμένη, κάτι που αντιλήφθηκαν καλά και οι Γουόριορς.

ΧΤΥΠΗΣΑΝ ΣΤΟ "ΨΑΧΝΟ"

Το Τορόντο μπήκε με ένα συγκεκριμένο πλάνο στο παιχνίδι και το ακολούθησε μέχρι... κεραίας. Η πρόθεσή του να “χτυπήσει” αρχικά τον σκουριασμένο ΝτεΜάρκους Κάζινς (και αργότερα τον Άντριου Μπόγκουτ) μέσω καταστάσεων Πικ εν Ρολ και ποστάροντάς με τον Μαρκ Γκασόλ ήταν εμφανής.

Ακόμα πιο εμφανής ήταν – ξανά – η προσπάθεια της ομάδας να ανεβάσει το τέμπο και να τρέξει τους Γουόριορς. Το Τορόντο πιστεύει ότι μπορεί να βγάλει περισσότερη ενέργεια από το Γκόλντεν Στέιτ και θέλει να εκμεταλλευτεί αυτό το γεγονός, κάτι που έκανε στο Game 3.

Το Τορόντο επιβεβαίωσε σε ακόμα ένα παιχνίδι ότι είναι μία από τις καλύτερες ομάδες στο διάβασμα του παιχνιδιού. Η τετράδα των Λέοναρντ/Λάουρι/Σιάκαμ/Γκασόλ μοίρασε τις 25 από τις 30 ασίστ της ομάδας, με τα διαβάσματά τους σε καταστάσεις Πικ εν Ρολ (των δύο πρώτων ως χειριστές της μπάλας και των άλλων δύο ως σκρινέρ) να δημιουργούν το ένα ελεύθερο σουτ μετά το άλλο.

Οι Καναδοί χτύπησαν κάθε μις-ματς, πήραν κάθε ελεύθερο σουτ (κυρίως με τους Γκριν και ΒανΒλίτ που είχαν μαζί 9/16 τρίποντα), προσπάθησαν να εκμεταλλευτούν κάθε ανισορροπία στην άμυνα των Γουόριορς χάρη στην ικανότητα των Λέοναρντ και Λάουρι να σουτάρουν μετά από ντρίμπλα. Έκαναν το τέλειο παιχνίδι.

ΝΑΙ, ΑΛΛΑ ΕΚΑΝΑΝ ΤΟ... ΤΕΛΕΙΟ ΠΑΙΧΝΙΔΙ

Οι Ράπτορς ήταν πράγματι καταιγιστικοί. Τα ποσοστά τους – ειδικά για εκτός έδρας παιχνίδι – ήταν απίστευτα: 52.4% στα σουτ (43/82), 44.7% στα τρίποντα (17/38) και 95.2% στις βολές (20/21). Μοίρασαν 30 ασίστ. Είχαν απάντηση σε κάθε πρόβλημα που έθεσαν οι Γουόριορς.

Την ίδια στιγμή όμως δεν γίνεται να μην έχουν στο μυαλό τους ότι χρειάστηκε να κάνουν ένα σχεδόν τέλειο παιχνίδι για να νικήσουν τους χτυπημένους από τραυματισμούς Γουόριορς.

Με τον Κλέι Τόμπσον να αναμένεται να επιστρέψει στο Game 4 – και ίσως και τον Κέβιν Ντουράντ, αν και αυτό παραμένει αμφίβολο – ενδέχεται ακόμα και μία τέτοια εμφάνιση να μην αποδειχθεί αρκετή. Αυτό βέβαια είναι μία υπόθεση που δε μπορεί να αποδειχθεί, τουλάχιστον μέχρι να ολοκληρωθεί η σειρά.

Οι Ράπτορς έδειξαν χαρακτήρα στο Game 3 με τους Γουόριορς. Οι συνθήκες σαφώς και έμοιαζαν ευνοϊκές, αλλά φρόντισαν και οι ίδιοι με την εμφάνισή τους να μην αφήσουν περιθώρια αντίδρασης στο Γκόλντεν Στέιτ. Συμπεριφέρθηκαν ως μεγάλη ομάδα.

Η πραγματική ανηφόρα όμως ξεκινάει από εδώ και πέρα. Με τα δεδομένα της σειράς να αλλάζουν από τη μία στιγμή στην άλλη, το Τορόντο καλείται να διαχειριστεί το γεγονός ότι έχει το πάνω χέρι. Μέχρι στιγμής τα έχει καταφέρει μία χαρά. Το μόνο που έχει να κάνει, είναι να πάρει ακόμα δύο νίκες και θα κατακτήσει το πρωτάθλημα. Δεν θα είναι απλό. Οι Γουόριορς θα αντιδράσουν. Οι Ράπτορς οφείλουν να είναι έτοιμοι.

AP Photo/Ben Margot

TAGS NBA
ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑ
ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ