NBA

Τόμπσον: "Αν δεν είχα τραυματιστεί, θα κατακτούσαμε το πρωτάθλημα"

Ο Κλέι Τόμπσον με της φανέλα των Γουόριορς
Ο Κλέι Τόμπσον AP PHOTO/JEFF CHIU

Ο Κλέι Τόμπσον δήλωσε πως πιστεύει ότι αν δεν τραυματιζόταν στο Game 6 των τελικών με τους Ράπτορς, οι Γουόριορς θα κατακτούσαν το πρωτάθλημα.

Ο Κλει Τόμπσον ένιωθε ασταμάτητος στο Game 6 των τελικών του ΝΒΑ ανάμεσα στους Γουόριορς και τους Ράπτορς. Ξαφνικά όμως όλα άλλαξαν, όταν έπεσε άτσαλα στο παρκέ κατά την διάρκεια της τρίτης περιόδου και τραυματίστηκε στο γόνατο.

Η διάγνωση ( ρήξη χιαστού) ήταν το δεύτερο σοκ για τους Γουόριορς μετά τον σοβαρό τραυματισμό του Κέβιν Ντουράντ (ρήξη αχίλλειου τένοντα). Μεγαλύτερο και από την απώλεια του πρωταθλήματος. Μπορεί οι Γουοριορς να έχαναν το πρωτάθλημα ακόμα και αν δεν τραυματιζόταν. Ο ίδιος πάντως πιστεύει ότι αν δεν τραυματιζόταν τότε το Γκόλντεν Στέιτ θα έπαιρνε το πρωτάθλημα.

" Προσωπικά πιστεύω ότι αν δεν τραυματιζόμουν θα κατακτούσαμε το πρωτάθλημα. Αλλά αυτό σκέφτονται όλοι. Το 'τι θα γινόταν αν...". Δεν έχει σημασία όμως. Στο μυαλό μου πιστεύω ότι θα κατακτούσαμε το πρωτάθλημα αν δεν τραυματιζόμουν" δήλωσε σε συνέντευξή του στο "Athletic" ο Τόμπσον, όντας όσο πιο ξεκάθαρος μπορούσε, για να προσθέσει: " Κατά την διάρκεια των τελικών αισθανόμουν η καλύτερη βερσιόν του εαυτού μου. Δεν κάνω πλάκα. Πίστευα ότι έφτασαν στην κορύφωσή μου έτσι όπως σούταρα τη μπάλα και έπαιζα άμυνα".

Είναι βέβαια αυτό που είπε στην συνέχεια που έδειξε πόσο ταπεινός μένει: " Το σκέφτομαι κάθε μέρα. Κάποιες φορές στον αθλητισμό, όταν είσαι στα καλύτερά σου συμβαίνει κάτι που σε σημαδεύει. Ειλικρινά αισθανόμουν ότι ήμουν ένας από τους καλύτερους. Ίσως σε προηγούμενους τελικούς του ΝΒΑ να ήταν διαφορετικά. Αλλά στην σειρά με τους Ράπτορς ένιωθα ασταμάτητος".

Κλείνοντας, μίλησε και για την πορεία της αποθεραπείας του, τονίζοντας: " Βρίσκομαι ακόμα στην αρχή. Ακόμα δεν έχω ξεκινήσει τρέξιμο, αλλά καμία φορά βλέπω παλιούς μου αγώνες και σκέφτομαι 'πω, πω, μπορούσα αλήθεια να τα κάνω αυτά;' Αλλά θα επιστρέψω. Θα είμαι καλύτερος από ποτέ, γιατί ποτέ δεν είχα μεγαλύτερο κίνητρο στην καριέρα μου".

TAGS NBA
ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑ
ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ