NBA

Το πρόβλημα των Σίξερς δεν είναι η φετινή αγωνιστική τους εικόνα

Το πρόβλημα των Σίξερς δεν είναι η φετινή αγωνιστική τους εικόνα
AP Photo/Matt Slocum AP PHOTO/MATT SLOCUM

Δεμένα χέρια έχουν οι Σίξερς, καθώς η σεζόν τους οδεύει προς άδοξο φινάλε και τέσσερις παίκτες θα πρέπει να πάρουν τη σεζόν 2020/21 χρήματα που θα ξεπεράσουν το salary cap των 115 εκατομμυρίων δολαρίων.

Όταν το περασμένο καλοκαίρι, εκείνο του 2019 δηλαδή, γέμιζαν το ρόστερ τους έμοιαζαν στη θεωρία πολύ δυνατοί, κυρίως αμυντικά. Στην πράξη, όμως, οι Σίξερς έχουν αποτύχει κι ας είμαστε ακόμη στο μέσο της σειράς τους με τους Μπόστον Σέλτικς για τον πρώτο γύρο των playoffs.

Έκτοι στην Ανατολική Περιφέρεια στην κανονική περίοδο, τελευταίοι από το group των ομάδων που θα πάλευαν για την τετράδα (Μπακς, Ράπτορς, Σέλτικς, Πέισερς, Χιτ), δεν βρήκαν ποτέ στη διάρκεια της χρονιάς χημεία, με τον Μπρετ Μπράουν να απογοητεύει ξανά, να απογοητεύεται από το κακό fit των αθλητών που έπρεπε να διαχειριστεί, από τον χαρακτήρα μερικών, έχασε και τον Μπεν Σίμονς λίγο πριν από την έναρξη της postseason.

Και όμως, τα πραγματικά ζόρια για την ομάδα της Φιλαδέλφια βρίσκονται μπροστά. Οι Σίξερς θα αποκλειστούν από τους Σέλτικς, εκτός αν συμβεί κάποιο πραγματικά ακραίο απρόοπτο και θα πάνε σπίτι τους έχοντας πολλά ζητήματα να αντιμετωπίσουν. Πρώτο αυτό του head coach, με τον Μπράουν λογικά να αποχαιρετά, καθώς πήρε πολλές ευκαιρίες, αλλά δεν τις αξιοποίησε. Χρειάζεται σίγουρα αλλαγή στην τεχνική ηγεσία της ομάδας, ωστόσο μια αντικατάσταση του Μπράουν δεν θα λύσει όλα τα προβλήματα, ένα από τα οποία είναι τα τέσσερα μεγάλα συμβόλαια που μόνα τους θα ξεπεράσουν το όριο του salary cap για τη σεζόν 2020/21 (σύμφωνα με το νούμερο που γνωρίζουμε αυτή τη στιγμή, με πιθανό το ενδεχόμενο να υπάρξει μείωση εξαιτίας της πανδημίας και του γνωστού πλέον ζητήματος με την Κίνα).

Οι παράγοντες της ομάδας θα πρέπει να πάρουν γενναίες αποφάσεις. Ο Μπεν Σίμονς δεν έχει ταιριάξει με τον Τζοέλ Εμπίντ, ο Τομπάιας Χάρις πληρώθηκε σαν max παίκτης αλλά δεν είναι τέτοιος, ο Αλ Χόρφορντ πήρε 100 εκατομμύρια για να παίξει στην ίδια θέση με τον "ΤζόΤζο" και δεν μπορεί να λειτουργήσει ως πάουερ φόργουορντ στο πλευρό του, τουλάχιστον σύμφωνα με όσα έχουμε δει υπό τις οδηγίες του Μπρετ Μπράουν.

ΟΙ ΑΠΟΔΟΧΕΣ ΤΩΝ ΤΕΣΣΑΡΩΝ ΤΗ ΣΕΖΟΝ 2020/21:

Τομπάιας Χάρις - $33.517.241

Τζοέλ Εμπίντ - $29.542.010

Μπεν Σίμονς - $29.250.000

Αλ Χόρφορντ - $27.500.000

Το σύνολο αυτής της τετράδας αγγίζει τα 120 εκατομμύρια ($119.809.251 για την ακρίβεια) και ξεπερνά κατά πέντε εκατομμύρια το salary cap. Πως θα γεμίσει το υπόλοιπο ρόστερ, ενώ δεδομένα υπάρχουν κι άλλα εγγυημένα συμβόλαια; Πως θα αναβαθμιστεί η πεντάδα; Μόνο με την ανταλλαγή τουλάχιστον ενός, αν όχι δύο παικτών. Οι Κλίβελαντ Καβαλίερς έχουν εκφράσει το ενδιαφέρον τους για τον Μπεν Σίμονς, αλλά δεν θα είναι εύκολο να τον αποκτήσουν αν δεν προσφέρουν ένα πραγματικά καλό πακέτο, ωστόσο αυτός που δεν ταιριάζει είναι ο Αλ Χόρφορντ που όμως έχει πολύ βαρύ συμβόλαιο για να πεισθεί κάποιος οργανισμός να τον βάλει στο δυναμικό του.

Τζος Ρίτσαρντσον (10.865.952 δολάρια την ερχόμενη σεζόν), Μάικ Σκοτ, Ζαΐρ Σμιθ, Ματίς Τάιμπουλ, Σέικ Μίλτον είναι άλλοι σημαντικότεροι, άλλοι λιγότερο σημαντικοί ρολίστες, το πρόβλημα των Σίξερς όμως είναι οι πενταδάτοι παίκτες τους, το γεγονός ότι ο Μπεν Σίμονς δεν μπορεί να λειτουργήσει ως σκόρινγκ γκαρντ απειλώντας από την περιφέρεια και η κακή συνύπαρξη των Χόρφορντ - Εμπίντ που είχαν αρκετή ένταση μεταξύ τους από τον περασμένο χειμώνα κι έπειτα.

TAGS NBA
ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑ
ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ