NBA

Το προξενείο της Τουρκίας ακύρωσε καμπ του Κάντερ για παιδιά στη Νέα Υόρκη!

Το προξενείο της Τουρκίας ακύρωσε καμπ του Κάντερ για παιδιά στη Νέα Υόρκη!
AP Photo/David Zalubowski AP PHOTO/DAVID ZALUBOWSKI

Το προξενείο της Τουρκίας στη Νέα Υόρκη ανάγκασε το Ισλαμικό Κέντρο της πόλης να ακυρώσει ένα καμπ για παιδιά, επειδή το οργάνωνε ο Ένες Κάντερ!

Ο "πόλεμος" μεταξύ του Ταγίπ Ερντογάν και του Ένες Κάντερ καλά κρατεί. Μάλιστα, έχει πλέον αντίκτυπο και στις ΗΠΑ, αφού δύο ημέρες μετά το tweet του σέντερ των Μπόστον Σέλτικς για τον Ερντογάν, η Τουρκική Κυβέρνηση έδειξε ότι έχει μεγάλη επιρροή και στις ΗΠΑ, καταφέρνοντας να ακυρώσει το καμπ που είχε προγραμματίσει ο Κάντερ στο Ισλαμικό Κέντρο του Λονγκ Άιλαντ στη Νέα Υόρκη!

Την ακύρωση του καμπ γνωστοποίησε ο ίδιος ο σέντερ των Μπόστον Σέλτικς μέσω επιστολής:

" Το γράφω με βαριά καρδιά. Αυτό το Σαββατοκύριακο είχα προγραμματίσει να κάνω ένα ΔΩΡΕΑΝ καμπ στο Λονγκ Άιλαντ της Νέας Υόρκης, στο Ισλαμικό Κέντρο. Αυτό θα ήταν το 34ο καμπ αυτό το καλοκαίρι σε 25 πολιτείες. Κάνω αυτά τα καμπ ως φιλανθρωπικό έργο και για να ανταποδώσω κάτι σε όλες τις κοινωνίες, είτε είναι εβραϊκές, είτε μουσουλμανικές, είτε χριστιανικές, είτε δεν έχουν καμία πίστη.

Αυτός είναι και ο λόγος που έχω πληγωθεί επειδή το Ισλαμικό Κέντρο του Λονγκ Άιλαντ αποφάσισε να ακυρώσει το καμπ μετά τις απειλές του τουρκικού προξενείου στο τζαμί, μέσω των ηλιθίων που έστειλε να ενθαρρύνουν Τούρκους πολίτες να τηλεφωνούν στο τζαμί και να αφήνουν απειλητικά μηνύματα. Είμαι ακόμα πιο απογοητευμένος από το τζαμί, επειδή δεν τηλεφώνησε στην Αστυνομία. Αντιθέτως, υπέκυψε μπροστά σε αυτόν τον δικτάτορα και το καθεστώς του και επέλεξε να ακυρώσει κάτι θετικό για τα παιδιά.

Θα παραμείνω προσηλωμένος στην προσπάθεια δημιουργίας ενός καλύτερου κόσμου, ενός καλύτερου περιβάλλοντος για τη νεολαία, ενόσω αυτοί οι αλαζόνες εγκληματίες προσπαθούν να απλώσουν τα πλοκάμια τους στην αμερικανική κοινωνία. Εύχομαι στο μέλλον οι κοινωνίες στην Αμερική να συνειδητοποιήσουν ότι έχουν ελευθερία και ότι δεν χρειάζεται να υποτάσσονται στην δικτατορία".

ΤΟ ΠΑΡΑΣΚΗΝΙΟ ΤΗΣ ΚΟΝΤΡΑΣ

Ο Κάντερ βρίσκεται εδώ και χρόνια στο στόχαστρο της τουρκικής κυβέρνησης, λόγω των δηλώσεων και αναρτήσεων στα social media που κάνει κατά καιρούς με στόχο τον Ταγίπ Ερντογάν. Στην Τουρκία θεωρείται προδότης επειδή υποστηρίζει δημοσίως τον Φετουλάχ Γκιουλέν, υποκινητή του πραξικοπήματος που επιχειρήθηκε να γίνει στην γειτονική χώρα πριν από περίπου τρία χρόνια.

Πρόσφατα ο σέντερ των Σέλτικς αποκάλυψε ότι κοιμάται με κουμπί πανικού στο κρεβάτι του , ενώ τον περασμένο Ιανουάριο δεν ταξίδεψε στο Λονδίνο για τον αγώνα των Νικς με τους Γουίζαρντς, επειδή φοβόταν για την ζωή του . Ο Κάντερ ήταν επίσης και ο λόγος που στην Τουρκία δεν μεταδόθηκαν οι τελικοί της Δύσης .


Photo credits: AP Photo/David Zalubowski
TAGS NBA
ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑ
ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ