NBA

Το πλάνο των Σέλτικς για να σταματήσουν τον Αντετοκούνμπο

Το πλάνο των Σέλτικς για να σταματήσουν τον Αντετοκούνμπο
AP PHOTO/MICHAEL DWYER

Αντίστροφα μετρούν στη Βοστώνη για τη μεγάλη σειρά με τους Μπακς στα ημιτελικά της Δύσης. Έτοιμοι για πολλά σκληρά φάουλ στον Γιάννη Αντετοκούνμπο δηλώνουν οι παίκτες των Σέλτικς.

Λίγες μέρες πριν από το τζάμπολ της ημιτελικής σειράς της Ανατολικής Περιφέρειας, οι Σέλτικς ξέρουν τι πρέπει να κάνουν για να σταματήσουν τον Γιάννη Αντετοκούνμπο, τον MVP της κανονικής περιόδου, τον κορυφαίο παίκτη των Μπακς. Τον απέκλεισαν πέρυσι στα επτά ματς, φέτος όμως γνωρίζουν ότι το έργο τους θα είναι πολύ πιο δύσκολο και γι' αυτό έχουν προετοιμαστεί ανάλογα.

" Πρέπει να δώσουμε έμφαση στο πως θα βάλουμε τα χέρια μας στη μπάλα όταν έρχεται στη ρακέτα. Ένας παίκτης δεν μπορεί να τον μαρκάρει στον αιφνιδιασμό. Παίρνει τη μπάλα στο τρίποντο και σε προσπερνάει. Είναι απίστευτο το μέγεθος και το μάκρος του" δήλωσε ο Μάρκους Μόρις που σίγουρα θα κληθεί να μαρκάρει τον Greek Freak και συνέχισε λέγοντας ότι: " Εχει τις αδυναμίες του, όπως έχει και τα πλεονεκτήματά του. Όταν τον αντιμετωπίζεις, πρέπει να του κόψεις τους διαδρόμους, όσο αυτό μπορεί να γίνει, διότι μιλάμε για μια δύσκολη δουλειά. Πρέπει να είσαι σκληρός απέναντί του, είναι πελώριος. Έχω στο μυαλό μου τον τρόπο με τον οποίο θα τον μαρκάρω, το σημαντικό είναι να είσαι επιθετικός απέναντί του. Όταν τον δεις να έρχεται, πρέπει να του κάνεις σκληρά φάουλ. Να αντέξεις".

Ο Σέμι Οτζελέγιε, από την άλλη, εξήγησε πως: "Όταν μπαίνει στη ρακέτα, είτε θα καρφώσει, είτε θα βάλει το λέι-απ. Πρέπει να τον αντιμετωπίσουμε με σκληράδα. Είναι πολύ δυνατός, δουλεύει σκληρά για το κορμί του, είναι ένας πάρα πολύ δύσκολος αντίπαλος. Δεν θέλουμε να καρφώνει, αν φτάσει κοντά στο καλάθι, τότε έχει εγγυημένο κάρφωμα. Πρέπει να τον αναγκάσουμε να πάρει δύσκολα σουτ, να του κάνουμε πολλά φάουλ, να είμαστε επιθετικοί".

Φαίνεται πως ο Μπραντ Στίβενς δεν έχει κάποιο ιδιαίτερο πλάνο για το μαρκάρισμα του Γιάννη Αντετοκούνμπο. Φαίνεται πως θα στηριχθεί στο πείσμα των παικτών του, θα γεμίσει τη ρακέτα κορμιά και θα προσπαθήσει να κάνει καλή δουλειά στους σουτέρ που βρίσκονται γύρω από τον Greek Freak.

" Η βελτίωση του είναι τρομερή. Έτσι ξεχωρίζουν οι πραγματικά σπουδαίοι παίκτες, βελτιώνονται πολύ περισσότερο από τους υπόλοιπους επειδή γνωρίζουν ότι πρέπει να κάνουν τα πάντα και πρέπει να τα κάνουν σε υψηλό βαθμό. Είναι ξεχωριστός, γιατί τα βάζει με κάθε είδους άμυνα και τα καταφέρνει. Νομίζω πως έχει βελτιωθεί σε όλα, ακόμη και στο σουτ. Και θα συνεχίσει να βελτιώνεται, είναι δουλευταράς, έχει τα βασικά σε υπερθετικό βαθμό και το φωνάζει ότι θα γίνει καλύτερος, είναι άλλωστε ήδη ο MVP" ήταν τα λόγια του προπονητή των Μπόστον Σέλτικς.

Πρώτο ματς το βράδυ της Κυριακής (20:00) στο Μιλγουόκι, LIVE από το Sport24.gr.

TAGS NBA
ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑ
ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ