NBA

Το πλάνο του ΝΒΑ για τους δημοσιογράφους προβλέπει καραντίνα 3,5 μηνών

Los Angeles Lakers head coach Frank Vogel talks to the media about the death of former player Kobe Bryant at their NBA basketball practice facility, Wednesday, Jan. 29, 2020, in El Segundo, Calif. Bryant, his 13-year-old daughter, Gianna, and seven others died in a helicopter crash on Sunday, Jan. 26. (AP Photo/Mark J. Terrill)
Los Angeles Lakers head coach Frank Vogel talks to the media about the death of former player Kobe Bryant at their NBA basketball practice facility, Wednesday, Jan. 29, 2020, in El Segundo, Calif. Bryant, his 13-year-old daughter, Gianna, and seven others died in a helicopter crash on Sunday, Jan. 26. (AP Photo/Mark J. Terrill) AP

Ελάχιστοι αναμένεται να είναι οι δημοσιογράφοι που θα καλύψουν το πρόγραμμα του ΝΒΑ στη Disney World από τα τέλη Ιουλίου έως τα μέσα Οκτωβρίου. Διαβάστε το e-mail που διέρευσε τις τελευταίες ώρες.

Ο Άνταμ Σίλβερ "τρέχει" το πλάνο της ολοκλήρωσης της σεζόν 2019/20 στη Disney World και συγκεκριμένα στο ESPN Wide World of Sports Complex που βρίσκεται στις εγκαταστάσεις της, κάποιοι παίκτες λέγεται πως είναι αρκετά προβληματισμένοι από την επιστροφή στη δράση, ωστόσο όλα δείχνουν ότι από τις 31 Ιουλίου κι έπειτα, έως τα μέσα Οκτωβρίου, θα απολαύσουμε ξανά μπάσκετ έστω και σε συνθήκες πρωτόγνωρες για όλους μας.

Οι 22 ομάδες που θα βρεθούν στη Φλόριντα (Σέλτικς, Νετς, Μάβερικς, Νάγγετς, Ρόκετς, Πέισερς, Κλίπερς, Λέικερς, Γκρίζλις, Χιτ, Μπακς, Πέλικανς, Θάντερ, Σίξερς, Μάτζικ, Σανς, Μπλέιζερς, Κινγκς, Σπερς, Ράπτορς, Τζαζ, Γουίζαρντς) προετοιμάζονται για το μεγάλο ταξίδι στο... άγνωστο, την ίδια ώρα όμως πολλά ζητήματα χρειάζονται επίλυση, όπως για παράδειγμα ο τρόπος με τον οποίο θα επιλεγεί η στέγαση κάθε αποστολής και το ακριβές πρόγραμμα της διοργάνωσης για τους δυόμιση μήνες μέχρι την ανάδειξη του πρωταθλητή για το 2020.

Ένα ακόμη σημαντικό ζήτημα που χρειάζεται να διευθετηθεί, είναι η δημοσιογραφική κάλυψη του προγράμματος. Σύμφωνα με e-mail που έστειλε ο Πρόεδρος των Επαγγελματιών Δημοσιογράφων Καλαθοσφαίρισης των ΗΠΑ, οι "εκλεκτοί" θα είναι λίγοι και ίσως οι εργοδότες πολλών εξ' αυτών να αποφασίσουν να προσπεράσουν το τεράστιο κόσμος που θα χρειαστεί για να καλύψουν επί τόπου τις δεκάδες αναμετρήσεις στη Disney World.

Σύμφωνα με τον Τζος Ρόμπινς, λοιπόν, το ΝΒΑ θα χωρίσει τους λίγους δημοσιογράφους σε δύο κατηγορίες. Στην πρώτη κατηγορία θα βρεθούν εκείνοι που θα μένουν στις εγκαταστάσεις, θα ελέγχονται σε καθημερινή βάση και θα μπορούν να μιλήσουν με προπονητές και παίκτες από σημαντική όμως απόσταση. Σε περίπτωση που κάποιος σπάσει την καραντίνα, δεν θα μπορεί να εισέλθει εκ νέου στη Disney World και το ταξίδι του θα ολοκληρωθεί πρόωρα. Στη δεύτερη κατηγορία θα βρεθούν περισσότεροι επαγγελματίες, θα παρακολουθούν τις αναμετρήσεις, ωστόσο ούτε θα μένουν στη Disney World, ούτε θα μπορούν να έρθουν σε επαφή με προπονητές και παίκτες.

Το ΝΒΑ δεν θα πληρώσει τη διαμονή των δημοσιογράφων, καθώς κάτι τέτοιο θα ήταν αντίθετο στους κανόνες δεοντολογίας, θα προσφέρει όμως φαγητό σε καθημερινή βάση σε όσους αποφασίσουν να μπουν σε αυτή τη διαδικασία για τουλάχιστον 15 εβδομάδες. Λέγεται, πάντως, ότι οι εκπρόσωποι του Τύπου θα είναι ελάχιστοι καθώς το συνολικό κόστος ενός τέτοιου project φτάνει σε εξαψήφια νούμερα που δύσκολα ιστοσελίδες, ακόμη και κορυφαίες στο είδος τους, είναι διατεθειμένες να καλύψουν τη δεδομένη στιγμή.

TAGS NBA
ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑ
ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ