NBA

Το πιο ακραίο σενάριο για Γουόριορς και Ντουράντ

Το πιο ακραίο σενάριο για Γουόριορς και Ντουράντ
AP Photo/John Hefti AP PHOTO/JOHN HEFTI

Ενα σενάριο που δεν μοιάζει να έχει βάση, ή έστω ακούγεται παρανοϊκό, αποκάλυψε για τους Γουόριορς και τον Κέβιν Ντουράντ ο δημοσιογράφος Μπράιαν Γουίντχορστ.

Λίγες ώρες πριν από το NBA Draft 2019 και λίγες μέρες πριν ανοίξει η Free Agency (στις 18:00 το απόγευμα της 30ης Ιουνίου), οι Γουόριορς φαίνεται πως δεν έχουν ακόμη ξεκαθαρίσει στο μυαλό τους αν θέλουν να κρατήσουν τον Κέβιν Ντουράντ με πενταετές maximum συμβόλαιο ή αν προτιμούν ο κορυφαίος σκόρερ της Λίγκας να αναζητήσει σε άλλη πόλη και σε άλλη ομάδα το μέλλον του. Πολλά ακούγονται, πολλά γράφονται, κάθε σενάριο έχει τις δικές του πιθανότητες, ωστόσο αυτό που υποστήριξε ο δημοσιογράφος Μπράιαν Γουίντχορστ το απόγευμα της Πέμπτης (20/6) στην εκπομπή Get Up μοιάζει πραγματικά ακραίο.

" Ένα από τα ενδεχόμενα που συζητούν αυτή τη στιγμή οι Γουόριορς, είναι να προσφέρουν το πενταετές maximum συμβόλαιο στον Κέβιν Ντουράντ, να του δώσουν δηλαδή 57.000.000 δολάρια περισσότερα από αυτά που μπορεί να βρει σε οποιαδήποτε άλλη ομάδα για τετραετές συμβόλαιο, να τον αφήσουν να αποθεραπευθεί και στη συνέχεια να δουλέψουν μαζί του για να τον ανταλλάξουν στους Νικς ή σε κάποια άλλη ομάδα . Έτσι θα τον βοηθήσουν μετά απ' όσα πέρασε και θα πάρουν πίσω και κάποια ανταλλάγματα " ήταν η ανάλυση του Γουίντχορστ για ένα από τα σενάρια που εξετάζουν στο Σαν Φρανσίσκο, σύμφωνα πάντα με τη δική του πληροφόρηση.

Ένα τέτοιο ενδεχόμενο, πάντως, ακούγεται όντως ακραίο καθώς οι Γουόριορς δεν θα έχουν τον Ντουράντ μαζί τους τη σεζόν 2019/20 και θα πρέπει Α) να του δώσουν 38.150.000 δολάρια από τα συνολικά 221.270.00 χωρίς να τον υπολογίζουν και Β) να πληρώσουν ένα τεράστιο ποσό σε φόρους πολυτελείας (λέγεται πως η ομάδα μπορεί να κοστίσει ακόμη και 380.000.000 δολάρια αν μείνουν ο Ντουράντ κι ο Τόμπσον με maximum συμβόλαια) για να τον παραχωρήσουν μετά από έναν χρόνο χωρίς να έχουν πάρει κάτι πίσω στη διάρκειά αυτής της περιόδου. Δεν έχει λογική αυτό το σενάριο και πολύ, πολύ δύσκολα θα πραγματοποιηθεί.

Αν οι Γουόριορς δώσουν αυτό το πενταετές συμβόλαιο των 221.270.000 δολαρίων στον Κέβιν Ντουράντ, τότε θα τον περιμένουν να αναρρώσει και θα στοχεύσουν στην κορυφή τα επόμενα τέσσερα χρόνια με εκείνον υγιή.

TAGS NBA
ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑ
ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ