NBA

Το ΝΒΑ πρότεινε επίσημα τη μείωση του ορίου ηλικίας για είσοδο στο ΝΒΑ Draft στα 18 χρονια

Το ΝΒΑ πρότεινε επίσημα τη μείωση του ορίου ηλικίας για είσοδο στο ΝΒΑ Draft στα 18 χρονια
AP Photo/Alastair Grant AP PHOTO/ALASTAIR GRANT

Σε μία κίνηση της οποίας το τάιμινγκ έχει ενδιαφέρον μετά τον τραυματισμό του Ζάιον Γουίλιαμσον, το ΝΒΑ πρότεινε και επίσημα να πέσει το όριο ηλικίας για είσοδο στο ΝΒΑ Draft από τα 19 στα 18 χρόνια.

Στο ΝΒΑ συζητάνε εδώ και αρκετό καιρό ότι πρέπει να μειωθεί το όριο ηλικίας που έχει τεθεί για να δηλώσει ένας παίκτης διαθεσιμότητα στο ΝΒΑ Draft από τα 19 στα 18 χρόνια. Τώρα πλέον αυτό το αίτημα απέκτησε και επίσημη μορφή, αφού η Λίγκα πρότεινε στην Ένωση Παικτών να γίνει αυτό πραγματικότητα.

Την είδηση αποκάλυψε η USA Today, τονίζοντας ωστόσο ότι ακόμα η πρόταση δεν έχει γίνει δεκτή. Ο κυριότερος λόγος είναι ότι το ΝΒΑ επιμένει πως ένας από τους όρους για να γίνει αυτό πραγματικότητα είναι να δοθεί η άδεια στις ομάδες να έχουν πρόσβαση στους ιατρικούς φακέλους των παικτών, κάτι στο οποίο αντιτίθενται οι παίκτες.

Αυτό βέβαια που έχει περισσότερο ενδιαφέρον είναι ότι αυτή η πρόταση έπεσε επίσημα στο τραπέζι λιγότερο από 24 ώρες μετά τον τραυματισμό του - υποψήφιου για το Νο1 του ΝΒΑ Draft 2019 - Ζάιον Γουίλιαμσον και την συζήτηση που άνοιξε, ξανά, ότι αν τα δεδομένα ήταν διαφορετικά θα αγωνιζόταν ήδη στο ΝΒΑ και δεν θα ρίσκαρε εκατομμύρια κάθε λεπτό που περνούσε στο παρκέ του NCAA.

Σύμφωνα πάντως με το δημοσίευμα της USA Today, αλλά και άλλων Αμερικανικών ΜΜΕ που έδωσαν συνέχεια στην είδηση, το τάιμινγκ είναι τυχαίο, με βασικότερο επιχείρημα για αυτό να είναι το γεγονός ότι η κουβέντα για την μείωση του ορίου ηλικίας υπάρχει εδώ και μήνες.

Αξίζει να αναφερθεί πάντως ότι ακόμα και αν η λίγκα και οι παίκτες βρουν σημείο επαφής, το πρώτο ΝΒΑ Draft στο οποίο θα τεθεί σε εφαρμογή το νέο σύστημα θα είναι αυτό του 2022.

AP Photo/Alastair Grant

TAGS NBA
ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑ
ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ