Το ΝΒΑ παρουσίασε το επόμενο βήμα στην εύρεση ταλέντων

Στη διάρκεια του All-Star Game του Σικάγο, το ΝΒΑ παρουσιάσε το app που θα βοηθήσει στην εύρεση των επόμενων "διαμαντιών" του κορυφαίου πρωταθλήματος του πλανήτη.

Τα παραδείγματα του Γιάννη Αντετοκούνμπο και του Πασκάλ Σιάκαμ είναι ίσως τα πλέον αντιπροσωπευτικά, της... παγκοσμιοποίησης που έχει επέλθει στο ΝΒΑ στην ανακάλυψη ταλέντων. Δύο παίκτες, που προέκυψαν σχεδόν από το πουθενά και κυριαρχούν τη δεδομένη χρονική στιγμήσ το καλύτερο πρωτάθλημα του πλανήτη, αποτελούν την κορυφαία απόδειξη πως το international scouting είναι ένα από τα μεγαλύτερα εργαλεία των ομάδων του ΝΒΑ.

Γι αυτό, στη διάρκεια του All-Star Game του Σικάγο, η κορυφαία λίγκα του πλανήτη παρουσίασε το application που θα κάνει πιο απλή την εύρεση ταλέντων από όλο τον κόσμο, δίνοντας την ευκαιρία ανά πάσα ώρα και στιγμή, σε κάθε παίκτη να διαφημίσει τις ικανότητές του.

Το ΝΒΑ Global Scout είναι το νέο "εργαλείο" στα χέρια των ομάδων, ένα application που επιτρέπει την καταγραφή των αθλητικών μετρήσεων των αθλητών, όπως το ύψος, το άνοιγμα χεριών (wingspan), το επιτόπιο άλμα και η ευκινησία. Η chief innovation officer του ΝΒΑ, Έιμι Μπρουκς, παρομοίασε το συγκεκριμένο app με το LinkedIn των αθλητών. "Σε βραχυπρόθεσμο επίπεδο, ξεκινά με ένα προφίλ που περιλαμβάνει μετρήσεις, μακροπρόθεσμα όμως υπάρχουν ακόμη μεγαλύτερες πιθανότητες, όπως τα video, η καταγραφή στατιστικών, highlights και περισσότερων στοιχείων, που θα δημιουργήσουν ένα πλήρες προφίλ του αθλητή" ανέφερε χαρακτηριστικά κατά την παρουσίαση του ΝΒΑ Global Scout.

Πάρτε μια γεύση από τις δυνατότητες του NBA Global Scout:

 
SHARE

24MEDIA NETWORK

ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ

 

ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ