Το ΝΒΑ ενέκρινε τα challenges για την σεζόν 2019/20

AP Photo/Carlos Osorio

Το ΝΒΑ ανακοίνωσε ότι εγκρίθηκε η πρόταση που είχε κατατεθεί με θέμα να μπορούν οι προπονητές να κάνουν ένσταση σε μία απόφαση των διαιτητών κατά την διάρκεια ενός αγώνα.

Το ΝΒΑ αλλάζει. Η πρόταση που έπεσε στο τραπέζι πριν από αρκετές εβδομάδες για την δημιουργία challenge στην διάρκεια των αγώνων έγινε αποδεκτή και την σεζόν 2019/20 θα εφαρμοστεί - πειραματικά - στο καλύτερο πρωτάθλημα του κόσμου.

Στον δρόμο που έχουν χαράξει το τένις και το American Football, οι προπονητές των ομάδων θα έχουν το δικαίωμα να κάνουν ένσταση σε μία απόφαση των διαιτητών για μία φάση ενός αγώνα. Το τίμημα για αυτή την ένσταση θα είναι ένα τάιμ-άουτ. Αν μία ομάδα δεν έχει τάιμ-άουτ στην διάθεσή της, τότε δεν έχει το δικαίωμα να υποβάλει ένσταση και αν το κάνει, τότε θα χρεωθεί με τεχνική ποινή.

Οι ομάδες έχουν το δικαίωμα να κάνουν challenge στα πρώτα 46 λεπτά του αγώνα, καθώς στο τελευταίο δίλεπτο έτσι κι αλλιώς οι αποφάσεις των διαιτητών εξετάζονται στο ριπλέι. Οι προπονητές μπορούν να υποβάλλουν ένσταση για τις εξής περιπτώσεις: Φάουλ που χρεώθηκε σε παίκτη τους, διεκδικούμενη κατοχή μπάλας όταν καταλήξει εκτός ορίων του γηπέδου, goaltending (αν κόπηκε δηλαδή ένα σουτ στην κάθοδο ή ενώ η μπάλα είχε βρει στο ταμπλό) και basketball interference (αν ένας παίκτης ακούμπησε την μπάλα, ενώ βρισκόταν πάνω στη στεφάνη ή εντός των ορίων της.

Υπενθυμίζεται ότι το συγκεκριμένο μέτρο εφαρμόζεται τα δύο τελευταία χρόνια στη G-League, ενώ έχει τεθεί σε εφαρμογή και στο Σάμερ Λιγκ του Λας Βέγκας.   

AP Photo/Carlos Osorio

 
SHARE

24MEDIA NETWORK

ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ

 

HIGHLIGHTS