NBA

Το ΝΒΑ διευρύνει το πρόγραμμα ψυχολογικής υποστήριξης των παικτών

Το ΝΒΑ διευρύνει το πρόγραμμα ψυχολογικής υποστήριξης των παικτών
AP Photo/Alastair Grant AP PHOTO/ALASTAIR GRANT

Το ΝΒΑ έδειξε για ακόμα μία φορά γιατί είναι η κορυφαία λίγκα στον κόσμο, αφού έχει στείλει μία σειρά από οδηγίες στις ομάδες προκειμένου να εξασφαλίσει ότι οι παίκτες θα έχουν την καλύτερη ψυχολογική υποστήριξη.

Στο ΝΒΑ όταν βλέπουν ένα πρόβλημα συνηθίζουν να το λύνουν ή τουλάχιστον να κάνουν ό,τι καλύτερο μπορούν για να το λύσουν. Βλέποντας λοιπόν τα τελευταία χρόνια μία σειρά από παίκτες της λίγκας να παραδέχονται ότι πάλεψαν με την κατάθλιψη, αποφάσισε να πάρει μέτρα.

Υπενθυμίζεται ότι η αρχή είχε γίνει όταν ο Κέβιν Λαβ παραδέχθηκε ανοιχτά ότι είχε κρίσεις πανικού, με τους ΝτεΜαρ ΝτεΡόζαν και Λούκας Νογκέιρα να παραδέχονται αργότερα ότι έπασχαν από κατάθλιψη, κάτι που προκάλεσε την ενεργοποίηση του ΝΒΑ.

Όπως αποκάλυψε λοιπόν το σάιτ "The Athletic", το ΝΒΑ έστειλε ένα υπόμνημα με μία σειρά από (υποχρεωετικές) κατευθυντήριες γραμμές σε όλες τις ομάδες, ανακοινώνοντάς τους ουσιαστικά ότι οφείλουν πλέον να έχουν ένα ξεχωριστό επιτελείο για την ψυχολογική υποστήριξη των αθλητών.

Συγκεκριμένα, στο συγκεκριμένο υπόμνημα αναφέρεται ότι μέσα στις υποχρεώσεις των ομάδων πλέον είναι τα εξής:

- Να διατηρήσουν αρχικά το προηγούμενο καθεστώς, στο οποίο έδιναν την ευκαιρίασ τους παίκτες να μιλάνε εθελοντικά με εξειδικευμένους ψυχολόγους στην περιοχή τους.

- Να βρουν έναν ψυχίατρο με άδεια, ο οποίος θα είναι διαθέσιμος να βοηθήσει στα προβλήματα των παικτών.

- Να στείλουν το γραπτό πλάνο τους για το πώς θα αντιμετωπίσουν τα θέματα πνευματικής υγείας.

- Να ξεκινήσουν τις διαδικασίες ώστε να επικοινωνήσουν στους παίκτες και το επιτελείο της ομάδας για αυτές τις κινήσεις, σεβόμενοι την ιδιωτικότητά τους

- Να παρευρεθούν στις 12 Σεπτεμβρίου σε ένα σεμινάριο στο Σικάγο όπου θα αναλυθούν αυτά τα θέματα.

Αξίζει να αναφερθεί ότι από το 2015 το ΝΒΑ έχει κάνει γνωστό ότι υπάρχει πάντα ένας κλινικός ψυχολόγος για τους παίκτες που θέλουν να μιλήσουν για την πίεση που δέχονται και το άγχος τους.

AP Photo/Alastair Grant

TAGS NBA
ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑ
ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ