NBA

Το ΝΒΑ διεξάγει έρευνα για την free agency

Το ΝΒΑ διεξάγει έρευνα για την free agency
AP Photo/Ben Margot, File AP PHOTO/BEN MARGOT, FILE

Όπως αποκάλυψε το ESPN, το ΝΒΑ ξεκίνησε έρευνα για τον τρόπο που εξελίχθηκε η free agency, αφού θεωρεί ότι δεν τηρήθηκαν οι κανονισμοί.

Το γεγονός ότι την πρώτη ημέρα της free agency (30 Ιουνίου) οι ομάδες δέσμευσαν περίπου 2 δισεκατομμύρια δολάρια και σχεδόν όλοι οι σταρ (με εξαίρεση τον Κουάι Λέοναρντ) είχαν ήδη ομάδα (νέα ή την ίδια, δεν έχει σημασία), έδειξε ότι... μάλλον κάτι δεν πάει καλά στο ΝΒΑ. Για αυτό και η λίγκα σκοπεύει να πάρει μέτρα.

Ο Άνταμ Σίλβερ δεν είχε κρύψει πριν από μερικές ημέρες τον προβληματισμό του για την κατάσταση, μη διστάζοντας να παραδεχθεί ότι χρειάζονται αλλαγές στην free agency. Με τους κανονισμούς να απαγορεύουν το tampering (που σε ελεύθερα ελληνικά σημαίνει το να προσεγγίζουν οι ομάδες παίκτες άλλων ομάδων κατά την διάρκεια της σεζόν, αλλά και μέχρι να λήξει το moratorium), το γεγονός ότι την πρώτη ημέρα που ξεκίνησαν επίσημα οι διαπραγματεύσεις (30 Ιουνίου) είχε ουσιαστικά... τελειώσει και η free agency, έκανε κακό στην εικόνα της λίγκας.

Έχοντας όλα αυτά υπόψη τους στο ΝΒΑ, αποφάσισαν να διεξάγουν έρευνα. Όπως αποκάλυψε το ESPN, το ΝΒΑ αποφάσισε να προχωρήσει σε αυτή την ενέργεια έπειτα από τα παράπονα που έγιναν από κάποιους ιδιοκτήτες ομάδων (πιθανότατα των μικρών αγορών) και κάποιων μάνατζερ, που δεν έκρυψαν την ανησυχία τους. Περισσότερες λεπτομέρειες δεν έχουν γίνει γνωστές, ωστόσο η λίγκα φαίνεται πως σκοπεύει να εστιάσει σε κάποιες συμφωνίες που έγιναν γνωστές με την επίσημη έναρξη της free agency στις 30 Ιουνίου, αφού είναι σαφές ότι δεν ήταν δυνατόν να υπάρξει συμφωνία μόλις 5 λεπτά μετά την λήξη του moratorium!

Οι ιθύνοντες του ΝΒΑ έχουν ήδη προγραμματίσει κάποιες συναντήσεις προκειμένου να μαζέψουν πληροφορίες, χωρίς να υπάρχει ξεκάθαρο χρονοδιάγραμμα ακόμα. Η έρευνα θα εστιάσει στο αν έγινε πράγματι tampering, αν και αυτό δεν είναι σίγουρο ότι μπορεί να αποδειχθεί. Σε περίπτωση που αποδειχθεί ότι υπάρχει παράβαση κανονισμών δεν είναι ακόμα σίγουρο πώς θα αντιδράσει το ΝΒΑ και αν πιθανόν θα τιμωρήσει τις ομάδες με κάτι παραπάνω εκτός από πρόστιμο ή ίσως την στέρηση κάποιων ντραφτ πικς. Αυτές οι πληροφορίες που θα ληφθούν ωστόσο ενδέχεται να βοηθήσουν για να αλλάξουν οι κανονισμοί της free agency, προκειμένου να αποφευχθούν παρόμοια περιστατικά στο μέλλον.

AP Photo/Ben Margot, File

TAGS NBA
ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑ
ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ