NBA

Το ΝΒΑ άλλαξε εντελώς το All-Star Game

Team Stephen's forward Giannis Antetokounmpo, right, of the Milwaukee Bucks throws up a shot between Team LeBron's forward LeBron James, left, of the Cleveland Cavaliers and forward Paul George, bottom center, of the Oklahoma City Thunder during the second half of an NBA All-Star basketball game, Sunday, Feb. 18, 2018, in Los Angeles. (AP Photo/Alex Gallardo)
Team Stephen's forward Giannis Antetokounmpo, right, of the Milwaukee Bucks throws up a shot between Team LeBron's forward LeBron James, left, of the Cleveland Cavaliers and forward Paul George, bottom center, of the Oklahoma City Thunder during the second half of an NBA All-Star basketball game, Sunday, Feb. 18, 2018, in Los Angeles. (AP Photo/Alex Gallardo) AP

Ιστορικές αποφάσεις, ιστορικές αλλαγές από τους παράγοντες του ΝΒΑ, που θέλουν να φρεσκάρουν σε τεράστιο βαθμό το All-Star Game που θα διεξαχθεί φέτος στο United Center του Σικάγο.

Ιστορικό θα είναι το 2020 ΝΒΑ All-Star Weekend που θα διεξαχθεί από τις 14 έως τις 16 Φεβρουαρίου στο United Center του Σικάγο, καθώς η Λίγκα ανακοίνωσε το νέο format του αγώνα που κλείνει το πρόγραμμα του τριημέρου.

Ξεχάστε το All-Star Game που γνωρίζατε, το φετινό ματς θα έχει τρία δωδεκάλεπτα που θα ξεκινούν από το 0-0, πριν υπάρξει στο τέταρτο ένα σκορ-στόχος που θα προκύπτει από το άθροισμα των πόντων που θα έχει η ομάδα που θα προηγείται μετά από τις τρεις περιόδους, συν ακόμη 24 προς τιμήν του Κόμπι Μπράιαντ που σκοτώθηκε πριν από μερικές μέρες μαζί με την κόρη του και επτά ακόμη άτομα όταν το ελικόπτερό τους συνετρίβη στο Καλαμπάσας του Λος Άντζελες .

Για παράδειγμα, αν η ομάδα του Γιάννη Αντετοκούνμπο προηγείται με 111-108 στο τέλος της τρίτης περιόδου, τότε θα πρέπει να σκοράρει 24 πόντους για να κερδίσει το ματς. Η ομάδα του ΛεΜπρόν Τζέιμς θα χρειάζεται 27 για την ισοπαλία ή 28 για τη νίκη. Αν το σκορ είναι 100-95, τότε η ομάδα του Γιάννη θα χρειάζεται 24 πόντους και εκείνη του ΛεΜπρόν 29. Ο νικητής κάθε περιόδου θα κάνει δωρεά 100.00 δολαρίων σε ίδρυμα που θα επιλέξει, ενώ ο νικητής της αναμέτρησης θα κάνει έξτρα δωρεά 200.000 δολαρίων σε ίδρυμα που θα έχει επιλεγεί πριν από την έναρξη του αγώνα.

Με αυτόν τον τρόπο οι παράγοντες του ΝΒΑ θέλουν να κάνουν πιο ανταγωνιστικό το ιστορικό ματς, ελπίζουν ότι με τον πίνακα να μηδενίζει στο τέλος κάθε περιόδου οι παίκτες δεν θα σκέφτονται το σκορ και έτσι ίσως μπουν στο τέταρτο και τελευταίο δεκάλεπτο με μεγαλύτερο ενδιαφέρον και με μεγαλύτερο κίνητρο. Φυσικά στη διάρκεια του τριημέρου στο Σικάγο θα υπάρξουν πολλά event στη μνήμη του Κόμπι Μπράιαντ, με τη Λίγκα να θέλει να αφιερώσει το 69ο All-Star Weekend στη μνήμη του, αλλά και στη μνήμη της κόρης του, Τζιάνα.

TAGS NBA
ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑ
ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ