Το ΝΒΑ ακύρωσε τους όρους στο συμβόλαιο του Νενέ

AP Photo/Jim Mone

Το ΝΒΑ απέρριψε τα μπόνους ύψους 7,5 εκατομμυρίων δολαρίων που είχε στο συμβόλαιό του ο Νενέ. Διαβάστε τι σημαίνει αυτό για τους Ρόκετς.

Όταν οι Ρόκετς υπέγραφαν το καλοκαίρι τον Νενέ, το έκαναν με σκοπό να χρησιμοποιήσουν το συμβόλαιο του Βραζιλιάνου σέντερ σε ανταλλαγή με το Μέμφις για τον Άντρε Ιγκουοντάλα. Το ΝΒΑ, πάντως, τους χάλασε τα σχέδια. Η λίγκα δεν αποδέχτηκε τα "πιθανά μπόνους" ύψους επτά εκατομμυρίων δολαρίων που περιελάμβανε το συμβόλαιο, με αποτέλεσμα ο Νενέ να μην αποτελεί πλέον ελκυστικό παίκτη για trade.

Ο βετεράνος Βραζιλιάνος σέντερ είχε υπογράψει από τις 6 Σεπτεμβρίου διετές συμβόλαιο με ετήσιες απολαβές 10 εκατομμύρια δολάρια, εκ των οποίων όμως μόνο τα 2.564.753 ήταν ο βασικός μισθός. Τα υπόλοιπα 7.534.247 ήταν μπόνους, τα οποία το ΝΒΑ έκρινε ότι παραβιάζουν το πνεύμα του κανονισμού, με συνέπεια να απορρίψει τους όρους που έβαλαν οι Ρόκετς, προκειμένου να χρησιμοποιήσουν το συμβόλαιο του σε trade με το Μέμφις.

Ποιοι ήταν οι όροι που είχε ο Νενέ στο συμβόλαιό του; Οι εξής τρεις σύμφωνα με τον Μπόμπι Μαρκς του ESPN:

  1. Τα 2,4 εκατομμύρια δολάρια για να παίξει τουλάχιστον 10 αγώνες και η ομάδα του να κερδίσει 52+ αγώνες.
  2. Τα 2,5 εκατομμύρια δολάρια για να παίξει τουλάχιστον 25 αγώνες και η ομάδα του να κερδίσει 52+ αγώνες.
  3. Τα 2,5 εκατομμύρια δολάρια  για να παίξει τουλάχιστον 40 αγώνες και η ομάδα του να κερδίσει 52+ αγώνες.

Το ΝΒΑ κρίνει με βάση την προηγούμενη σεζόν εάν ένα μπόνους είναι πιθανό να υλοποιηθεί ή όχι. Εφόσον το εγκρίνει η λίγκα, τότε προσμετράται κανονικά στο salary cap. Ειδάλλως, μετράει μόνο ο βασικός μισθός. Η συγκεκριμένη μέθοδος δεν χρησιμοποιείται πολύ στο ΝΒΑ, εντούτοις εάν μία ομάδα την χειριστεί σωστά, τότε μπορεί να την μετατρέψει σε μεγάλο όπλο στην Free Agency.

Το πιο χαρακτηριστικό παράδειγμα είναι το Μαϊάμι του Πατ Ράιλι, το οποίο είχε καταφέρει χάρις στην σωστή χρήση των μπόνους να χωρέσει το 2017 τα συμβόλαια των Ντουέιν Γουέιτερς, Κέλι Ολίνικ, Τζέιμς Τζόνσον, χρησιμοποιώντας μέχρι και το τελευταίο σεντ στο salary cap.

Photo credits: AP Photo/Jim Mone

 
SHARE

ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ

24MEDIA NETWORK

 

HIGHLIGHTS

21+ Παίξτε Υπεύθυνα. Κίνδυνος εθισμού και απώλειας περιουσίας.

ΚΕΘΕΑ ΓΡΑΜΜΗ ΒΟΗΘΕΙΑΣ 1114 ή 210 923777.

21+ Παίξτε Υπεύθυνα. Κίνδυνος εθισμού και απώλειας περιουσίας.

ΚΕΘΕΑ ΓΡΑΜΜΗ ΒΟΗΘΕΙΑΣ 1114 ή 210 923777.