NBA

Μπαράκ Ομπάμα: "Επαινώ τους παίκτες των Μιλγουόκι Μπακς"

In this image from video, former President Barack Obama speaks during the third night of the Democratic National Convention on Wednesday, Aug. 19, 2020. (Democratic National Convention via AP)
In this image from video, former President Barack Obama speaks during the third night of the Democratic National Convention on Wednesday, Aug. 19, 2020. (Democratic National Convention via AP) DEMOCRATIC NATIONAL CONVENTION VIA AP

Ο Μπαράκ Ομπάμα στήριξε μέσω των social media την απόφαση των Μιλγουόκι Μπακς να μην αγωνιστούν στο Game 5 με τους Ορλάντο Μάτζικ. Το μήνυμα του πρώην πλανητάρχη για όσα γίνονται στη "φούσκα" της Disney World.

Οι τελευταίες ώρες ήταν πραγματικά δραματικές για ολόκληρο το ΝΒΑ. Η απόφαση των Μιλγουόκι Μπακς να μην κατέβουν στο Game 5 της σειράς με τους Ορλάντο Μάτζικ σε ένδειξη διαμαρτυρίας για όσα συμβαίνουν στις ΗΠΑ με τα επαναλαμβανόμενα κρούσματα αστυνομικής βίας προς μέλη της αφροαμερικανικής κοινότητας ήταν αυτή που πυροδότησε ένα ντόμινο.

Όλα τα παιχνίδια της Τετάρτης 26 Αυγούστου αναβλήθηκαν επίσης, με τους παίκτες να κάθονται στο τραπέζι για να συζητήσουν τις επόμενες κινήσεις τους. Μπορεί να μην βρέθηκε κοινό σημείο επαφής, η γενικότερη στάση που τηρούν όμως οι παίκτες και όλοι οι εμπλεκόμενοι του ΝΒΑ βρήκε θερμό υποστηρικτή τον Μπαράκ Ομπάμα.

Ο πρώην πλανητάρχης εξήρε μέσω των social media την απόφαση των Μιλγουόκι Μπακς, που έκαναν την αρχή και έδωσαν το έναυσμα για ακόμη πιο δυναμικές κινήσεις στη μάχη κατά του ρατσισμού και τις αστυνομικής βίας.

" Επαινώ τους παίκτες των Μιλγουόκι Μπακς γιατί υπερασπίζονται αυτά που πιστεύουν, προπονητές όπως ο Ντοκ Ρίβερς, το ΝΒΑ και το WNBA γιατί δίνουν το παράδειγμα. Θα χρειαστεί όλα τα θεσμιά όργανα να υπερασπιστούν τις αξίες τους" ανέφερε χαρακτηριστικά ο Μπαράκ Ομπάμα στο μήνυμά του.

Democratic National Convention via AP

TAGS NBA
ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑ
ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ