NBA

Το αγωνιστικό ξέσπασμα του Μαρκ Γκασόλ

Το αγωνιστικό ξέσπασμα του Μαρκ Γκασόλ
AP Photo/Morry Gash AP PHOTO/MORRY GASH

Ο Μαρκ Γκασόλ ήταν εξαφανισμένος στους δύο πρώτους αγώνες της σειράς με τους Μπακς. Στο Game 3 όμως ήταν ο γνωστός εαυτός του. Τώρα πρέπει απλώς να συνεχίσει έτσι μέχρι το τέλος της σειράς.

Ηταν η τελευταία ημέρα των ανταλλαγών όταν οι Ράπτορς πήραν ένα μεγάλο ρίσκο με το βλέμμα στα playoffs, αποκτώντας τον Μαρκ Γκασόλ, στέλνοντας για χάρη του τους Βαλαντσιούνας, Ράιτ και Μάιλς στους Γκρίζλις. Το ρίσκο ξεκάθαρο, αφού θυσίασαν το βάθος τους για την εμπειρία του Ισπανού.

Στο Τορόντο έβαλαν κάτω τα δεδομένα και αποφάσισαν ότι άξιζε το ρίσκο. Θεωρούσαν ότι ο 34χρονος Μαρκ Γκασόλ θα τους βοηθήσει περισσότερο όταν έρθουν τα δύσκολα από την τριάδα που έστειλαν στο Μέμφις. Η εμπειρία, το μπασκετικό I.Q, η ικανότητά του στο μακρινό σουτ και την πάσα, η δυνατότητά του να δέσει μία ολόκληρη άμυνα, όλα αυτά ήταν υπέρ του, όπως και ότι ο Ισπανός θα ήταν χρήσιμος σε ενδεχόμενη σειρά με τους Σίξερς ως αντι-Εμπίντ. Επιπροσθέτως, στο Τορόντο σκέφτηκαν ότι στα playoffs το ροτέισον μικραίνει έτσι κι αλλιώς, οπότε δεν θα είχε σημασία το βάθος.

Όλα αυτά είχαν μεγάλη λογική για το Τορόντο, το οποίο ήξερε ότι με τον Καγουάι Λέοναρντ να μένει ελεύθερος το καλοκαίρι, έπρεπε να δείξει ότι θέλει να κερδίσει άμεσα. Το πλάνο φάνηκε μάλιστα να δικαιώνεται, ειδικά στην σειρά με τους Σίξερς στον δεύτερο γύρο, όταν πράγματι ο Γκασόλ ζόρισε τον Εμπίντ. Στην σειρά με τους Μπακς όμως αυτή η πίστη δοκιμάστηκε στους δύο πρώτους αγώνες, όπου ο Ισπανός σέντερ είδε τον Μπρουκ Λόπεζ να κυριαρχεί στο μεταξύ τους ματσάρισμα. Στο Game 3 ( νίκη με 118-112 ) αυτό άλλαξε.

ΕΔΩΣΕ ΤΟ ΣΥΝΘΗΜΑ ΣΤΗΝ ΑΡΧΗ

Με το Τορόντο να ξέρει ότι ένα ενδεχόμενο 0-3 θα εξανεμιστούν οι ελπίδες του για πρόκριση τους Τελικούς του ΝΒΑ – αφού καμία ομάδα δεν έχει επιστρέψει ποτέ από το 0-3 στην ιστορία των playoffs – το Game 3 ήταν το κρισιμότερο παιχνίδι της σειράς. Μέχρι το επόμενο τουλάχιστον. Ήταν απαραίτητο κάποιος άλλος – πλην του σταθερού Λέοναρντ – να βγει μπροστά. Ο πρώτος που το έκανε αυτό ήταν ο Μαρκ Γκασόλ.

Ο βετεράνος σέντερ έδωσε το σύνθημα στην αρχή. Όλη η επίθεση του Τορόντο στηρίχθηκε πάνω του στο ξεκίνημα, με τον Ισπανό να δίνει ρεσιτάλ, ολοκληρώνοντας την πρώτη περίοδο με 8 πόντους, 3 ριμπάουντ, 4 ασίστ και 1 κόψιμο! Τα δύο τρίποντά του στο ξεκίνημα και οι ασίστ του άνοιξαν την άμυνα των Μπακς που υποχρεώθηκε να ασχοληθεί με αυτόν, αλλά και με τον Νόρμαν Πάουελ (10 πόντοι στην πρώτη περίοδο και 19 συνολικά) που επωφελήθηκε από την δημιουργία του Γκασόλ.

Η σειρά με τους Μπακς έχει ακόμα πολύ δρόμο. Η σειρά από εδώ και πέρα θα γίνει πιο δύσκολη. Ο Γκασόλ ξέρει ότι πρέπει να πραγματοποιήσει αντίστοιχες εμφανίσεις στην συνέχεια προκειμένου να έχει τύχη το Τορόντο. Η πίεση θα μεγαλώσει. Για αυτό όμως τον πήραν οι Ράπτορς. Για στιγμές σαν αυτή. Η συνέχεια θα έχει πολύ ενδιαφέρον.

TAGS NBA
ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑ
ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ