NBA

Το αδιανόητο στατιστικό του Τζόρνταν στο σκοράρισμα

Το αδιανόητο στατιστικό του Τζόρνταν στο σκοράρισμα
AP Photo/Winslow Townson AP PHOTO/WINSLOW TOWNSON

Όλοι αναγνωρίζουν ότι ο Μάικλ Τζόρνταν ήταν ο κορυφαίος σκόρερ στην ιστορία του ΝΒΑ. Υπάρχει όμως και ένα τρελό στατιστικό που το αποδεικνύει.

Το " The Last Dance" επανέφερε στις μνήμες του κόσμου το μεγαλείο του Μάικλ Τζόρνταν. Μαζί έβγαλε στην επιφάνεια και μία σειρά από ιστορίες και στατιστικά. Κανένα στατιστικό όμως δεν είναι πιο εντυπωσιακό από αυτό που θα παρατεθεί.

Σύμφωνα λοιπόν με έρευνα που έγινε, στις 13 (συνεχόμενες μάλιστα) σεζόν που ο Τζόρνταν οδήγησε τους Μπουλς στα playoffs από το 1984 μέχρι το 1998 αγωνίστηκε συνολικά σε 37 σειρές αγώνων και τέθηκε αντιμέτωπος με 269 παίκτες. Στις 36 από τις 37 σειρές αγώνων αναδείχθηκε πρώτος σκόρερ, ξεπερνώντας τους 268 από τους 269 παίκτες σε αυτό το διάστημα!

Η μοναδική σειρά αγώνων που ο Τζόρνταν δεν ήταν πρώτος σκόρερ και των δύο ομάδων ήταν η πρώτη του σειρά στα playoffs του 1985 όταν οι Μπουλς αποκλείστηκαν τότε με 3-1 νίκες από τους Μπακς. Τότε, ο (ρούκι) Τζόρνταν ολοκλήρωσε αυτή την τετράδα αγώνων έχοντας 29.3 πόντους μέσο όρο, με τον Τέρι Κάμινγκς των Μπακς να έχει στο ίδιο διάστημα 29.5 πόντους μέσο όρο!

Για την ιστορία, αυτή ήταν η μοναδική σεζόν στην καριέρα του Τζόρνταν που είχε λιγότερους από 30 πόντους μέσο όρο στα playoffs! Συνολικά στην καριέρα του είχε 33.4 πόντους, 6.4 ριμπάουντ και 5.7 ασίστ μέσο όρο στην postseason και 30.1 πόντους, 4.7 ριμπάουντ και 6.2 ασίστ στην κανονική περίοδο, διατηρώντας μέχρι και σήμερα τον υψηλότερο μέσο όρο πόντων στην ιστορία του ΝΒΑ τόσο στα playoffs όσο και στην regular season.

AP Photo/Winslow Townson

TAGS NBA
ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑ
ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ