NBA

Τιμ Χάρνταγουεϊ: "Δεν είμαι στο Hall of Fame επειδή είπα ότι μισώ τους gay"

Τιμ Χάρνταγουεϊ: "Δεν είμαι στο Hall of Fame επειδή είπα ότι μισώ τους gay"
AP Photo/Tony Gutierrez AP PHOTO/TONY GUTIERREZ

Ο παλαίμαχος γκαρντ, Τιμ Χάρνταγουεϊ, δήλωσε ότι ο μόνος λόγος που δεν έχει μπει ακόμα στο Hall of Fame είναι επειδή το 2007 είχε δηλώσει πως είναι ομοφοβικός και μισεί τους gay.

Ο Τιμ Χάρνταγουεϊ είναι όσο πιο ξεκάθαρος μπορεί: Θεωρεί ότι αξίζει να μπει στο Hall of Fame. Για την ακρίβεια, θεωρεί ότι θα έπρεπε ήδη να έχει μπει. Πιστεύει όμως ότι υπάρχει λόγος όμως που δεν έχει συμβεί αυτό: Οι δηλώσεις του εναντίον της gay κοινότητας το 2007.

Σε συνέντευξη που παραχώρησε στο σάιτ "HoopsHype" , o παλαίμαχος γκαρντ είπε ξεκάθαρα πως θεωρεί ότι πληρώνει αυτά που είχε πει το 2007 σε μία ραδιοφωνική συνέντευξη που είχε παραχωρήσει. Τι είχε πει όμως; Ιδού:

" Ξέρεις, μισώ τους gay και το έχω κάνει γνωστό στον κόσμο. Δε μου αρέσουν οι gay και δε μου αρέσει να είμαι γύρω τους. Είμαι ομοφοβικός. Δε μου αρέσει. Δεν θα έπρεπε να υπάρχουν στον κόσμο ή στις ΗΠΑ"! Ο Χάρνταγουεϊ μάλιστα δεν είχε μείνει εκεί, παρά σε σχετική ερώτηση για το πώς θα αντιδρούσε αν είχε έναν gay συμπαίκτη υποστήριξε πως " καταρχάς, δεν θα τον ήθελα στην ομάδα μου. Δεύτερον, αν ήταν στην ομάδα μου, θα κρατούσα απόσταση από αυτόν, επειδή δεν πιστεύω ότι είναι σωστό. Ξέρεις δε νομίζω ότι πρέπει να είναι στα αποδυτήρια όταν είμαστε κι εμείς μέσα"

Τα συγκεκριμένα σχόλια είχαν φέρει τότε το επίκεντρο τον Χάρνταγουεϊ, ο οποίος έκτοτε έχει δουλέψει μαζί με την LGBTQ κοινότητα για να ενημερώσει τον κόσμο. Κατά τον ίδιο, όμως, πληρώνει ακόμα το τίμημα των λεγόμενών του, για αυτό δεν έχει μπει στο Hall of Fame. " Ξέρεις, ο λόγος που δεν είμαι στο Hall of Fame είναι αυτά που είχα πει το 2007 για τους gay" δήλωσε χαρακτηριστικά στην συνέντευξή του, για να προσθέσει: " Για αυτό δεν έχω μπει και το καταλαβαίνω. Πλήγωσα πολύ κόσμο και βγήκε με λάθος τρόπο και λυπάμαι που είπα αυτά τα πράγματα.

Από τότε έχω αλλάξει. Οι γονείς μου φρόντιζαν να μου μάθουν πως αν κάνω ένα λάθος δεν πρέπει να κάνω πίσω, παρά να φροντίσω να το διορθώσω και να πείσω τον κόσμο ότι έμαθα από αυτό. Και αυτό έχω κάνει. Προσπαθώ να κάνω ό,τι μπορώ, στηρίζω την gay κοινότητα. Θέλω ο κόσμος να καταλάβει ότι δεν είναι διαφορετικοί. Είναι και αυτοί άνθρωποι. Έχω μιλήσει με ανθρώπους από την LGBTQ κοινότητα και τους έχω πει πως πρέπει να έχουν τα ίδια δικαιώματα με εμάς".

Ο Χάρνταγουεϊ, ο οποίος είναι ο πατέρας του Τιμ Χάρνταγουεϊ των Μάβερικς, αγωνίστηκε στο ΝΒΑ από το 1989 έως το 2003 και είχε μέσους όρους καριέρας 17.7 πόντους, 3.3 ριμπάουντ, 8.2 ασίστ και 1.6 κλεψίματα μέσο όρο, ενώ ήταν 5 φορές All Star.

AP Photo/Tony Gutierrez

TAGS NBA
ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑ
ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ