ΜΠΑΣΚΕΤ

Θωρηκτό Ντράμοντ στην Οκλαχόμα Σίτι

Θωρηκτό Ντράμοντ στην Οκλαχόμα Σίτι
AP PHOTO/SUE OGROCKI

Ο Άντρε Ντράμοντ κυριάρχησε στην Οκλαχόμα Σίτι και ο Ένες Κάντερ έκανε ό,τι ήθελε στο Μπρούκλιν. Διαβάστε τι έγινε αναλυτικά στα παιχνίδια της βραδιάς για την preseason του ΝΒΑ (VIDEOS).

Οι Πίστονς κέρδισαν το πρώτο τους φιλικό παιχνίδι με τον Ντουέιν Κέισι στον πάγκο, έπειτα από τέσσερα χρόνια με τον Σταν Βαν Γκάντι. Και έδειξαν τρία πράγματα: 1) διάθεση για μεγαλύτερη κυκλοφορία της μπάλας, 2) θα σουτάρουν πολλά τρίποντα φέτος και 3) είναι η ομάδα του Άντρε Ντράμοντ. Αυτά τουλάχιστον φάνηκαν από τη νίκη επί της Θάντερ στην Οκλαχόμα Σίτι με 97-91.

Ο Ντράμοντ κυριάρχησε απόλυτα στο παρκέ, έχοντας 31 πόντους (τους 23 στο δεύτερο ημίχρονο), 14/21 σουτ, 3/10 βολές και 16 ριμπάουντ. Μέχρι και τρία τρίποντα επιχείρησε ο σέντερ των Πίστονς (δίχως να βάλει κανένα), ενδεικτικό του πόσο διαφορετικός θα είναι φέτος. Ο Στάνλι Τζόνσον (14 πόντοι) ήταν επίσης καλός, όπως και οι Γκλεν Ρόμπινσον (11 πόντοι), Ζάζα Πατσούλια (10 πόντοι) για τους Πίστονς, οι οποίοι παρατάχθηκαν χωρίς τον Μπλέικ Γκρίφιν και τον Ρέτζι Τζάκσον.

Απουσίες είχε βέβαια και η Οκλαχόμα Σίτι. Ελλείψει των Γουέστμπρουκ, Τζορτζ, Ρόμπερσον, ο Ντένις Σρέντερ (21 πόντοι, 5 ριμπάουντ, 9 ασίστ) πήρε την Θάντερ στους ώμους του και ήταν μαζί με τον Στίβεν Άνταμς (17 πόντοι, 12 ριμπάουντ) και τον Ρέιμοντ Φέλτον (12 πόντοι) οι πρώτοι σκόρερς.

ΝΕΤΣ - ΝΙΚΣ 102-107: Παίκτης-έκπληξη ο Τρίερ

Όσον αφορά στα υπόλοιπα φιλικά παιχνίδια που έγιναν την Τετάρτη (3/10), οι Νικς παρέμειναν αήττητοι στην preseason (2-0), επικρατώντας των Νετς στο Μπρούκλιν με 107-102, έχοντας κορυφαίους τους Ένες Κάντερ (22 πόντοι, 20 ριμπάουντ) και Αλόνζο Τρίερ (25 πόντοι, 8/12 σουτ). Ο τελευταίος ήταν η ευχάριστη έκπληξη των Νικς και ο κορυφαίος του γηπέδου, καθώς σημείωσε 20 πόντους στο πρώτο ημίχρονο και δείχνει να βάζει υποθήκη για μία θέση στο rotation της κανονικής περιόδου. " Έχει πιθανότητες", επιβεβαίωσε και ο Ντέιβιντ Φιζντέιλ, μετά το τέλος του ματς...

Αντιθέτως, κακή ήταν η βραδιά για τα φετινά draft-picks των Νικς. Ο Κέβιν Νοκ έμεινε στα ρηχά (7 πόντοι, 3/6 σουτ), ενώ ο Μίτσελ Ρόμπινσον "γύρισε" τον αστράγαλό του. Από τη μεριά του Μπρούκλιν, που σούταρε με πολύ άσχημα ποσοστά (38,9% συνολικά και 19,5% στα τρίποντα), έξι παίκτες σημείωσαν διψήφιο αριθμό πόντων, με τους Κάρις ΛεΒέρτ (15 πόντοι, 4 κλεψίματα), Σπένσερ Ντινγουίντι (13 πόντοι, 6 ασίστ) και Ρόντιονς Κούρουτς (13 πόντοι, 4 κλεψίματα) να είναι οι πρώτοι σκόρερς.

ΚΛΙΠΕΡΣ - ΤΙΜΠΕΡΓΟΥΛΒΣ 128-101: "Οδηγοί" οι Χάρις - "Γκάλο"

Περίπατο έκαναν οι Κλίπερς στο βραδινό παιχνίδι της ημέρας. Οι "Κλιπς" συνέτριψαν τους Τίμπεργουλβς 128-101, με το δίδυμο Τομπάιας Χάρις (23 πόντοι, 7/10 σουτ) και Ντανίλο Γκαλινάρι (22 πόντοι, 8/11 σουτ, με τους 14 στην πρώτη περίοδο) σε εντυπωσιακή βραδιά. Καλές εντυπώσεις άφησε επίσης και ο ρούκι Σάι Γκίλγκιους-Αλεξάντερ (12 πόντοι), που ξεκίνησε βασικός, ενώ πολύ καλοί ήταν και οι Μπόμπαν Μαριάνοβιτς (15 πόντοι, 4/5 σουτ), Μοντρέζλ Χάρελ (13 πόντοι, 6/7 σουτ), ερχόμενοι από τον πάγκο.

Δεν αγωνίστηκαν καθόλου οι Λου Γουίλιαμς, Έιβερι Μπράντλι και Λουκ Μπα α Μούτε για την ομάδα του Λ.Α., ενώ από πλευράς Μινεσότα, που σούταρε με ποσοστό 35,8%, είχε 4/21 τρίποντα και περισσότερα λάθη (18) από ασίστ (12), πρώτος σκόρερ ήταν ο Καρλ-Αντονι Τάουνς (18 πόντοι, 7 ριμπάουντ). Καλά στοιχεία έδειξε επίσης και ο ρούκι Κέιτα Μπέιτς-Ντιόπ (11 πόντοι, 5/6 σουτ) από τους Τίμπεργουλβς, οι οποίοι δεν είχαν φυσικά πάλι στο ρόστερ τους τον Τζίμι Μπάτλερ.

ΣΑΝΣ - ΜΠΡΕΪΚΕΡΣ 91-86: Έλαμψε πάλι ο Έιτον

Ο Ντιάντρε Έιτον συνεχίζει να δικαιώνει τους Σανς για την απόφασή τους να τον επιλέξουν στο Νο. 1 του φετινού Draft. Οι Σανς τα χρειάστηκαν με αντίπαλους τους Νιου Ζίλαντ Μπρέικερς, τους οποίους κατέβαλαν με 91-86, αυτό όμως που έχει σημασία είναι ότι ο Ντιάντρε Έιτον ήταν πάλι εντυπωσιακός. Ο νεαρός σέντερ πέτυχε 21 πόντους, μάζεψε 16 ριμπάουντ, έδωσε 3 ασίστ και έκοψε 3 σουτ, έχοντας κάνει νταμπλ-νταμπλ από το πρώτο ημίχρονο.

Πολύ καλός ήταν και ο Τρέβορ Αρίζα, που έβαλε 16 πόντους και μοίρασε 6 ασίστ για τους Σανς, οι οποίοι πάντως δεν ενθουσίασαν με την απόδοσή τους. Το Φίνιξ είχε κακή επιθετική λειτουργία (επιχείρησε μόνο 20 αμαρκάριστα σουτ σε όλο το παιχνίδι), υπέπεσε σε 22 λάθη και είχε εμφανές πρόβλημα στη θέση "1". Στην αντίπερα όχθη, ο Κόρι Γουέμπστερ (27 πόντοι, 7 ασίστ) ξεχώρισε από την ομάδα της Νέας Ζηλανδίας, η οποία έριξε τη διαφορά μέχρι τους τέσσερις πόντους με δύο λεπτά να απομένουν.

Photo credits: AP Photo/Sue Ogrocki










ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑ
ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ