NBA

Θορν: "Ο Τζόρνταν δε μου είπε ποτέ ότι δεν θέλει τον Τόμας στη Dream Team"

Θορν: "Ο Τζόρνταν δε μου είπε ποτέ ότι δεν θέλει τον Τόμας στη Dream Team"
AP Photo/Fred Jewel AP PHOTO/FRED JEWEL

Ο Ροντ Θορν, ο οποίος ήταν μέλος της επιτροπής που δημιούργησε τη Dream Team, ξεκαθάρισε ότι ο Μάικλ Τζόρνταν δεν του άσκησε ποτέ βέτο για την παρουσία του Αϊζάια Τόμας.

Η κόντρα του Μάικλ Τζόρνταν με τον Αϊζάια Τόμας ήρθε ξανά στο προσκήνιο λόγω του " The Last Dance". Το γεγονός ότι ο Μάικλ Τζόρνταν τον αποκάλεσε "μαλ...α" στο ντοκιμαντερ έδειξε ότι ακόμα υπάρχουν ανοιχτά ζητήματα.

Και ένα από αυτά είναι η μη παρουσία του Τόμας στη Dream Team που παρέταξαν οι ΗΠΑ στους Ολυμπιακούς Αγώνες της Βαρκελώνης το 1992.

Έχουν περάσει 28 χρόνια από τότε που εμφανίστηκε η Dream Team και ακόμα και σήμερα όλοι θεωρούν ότι ο Τζόρνταν ήταν αυτός που άσκησε βέτο για την παρουσία του Τόμας, αν και η αλήθεια είναι ότι αρκετοί παίκτες δεν ήθελαν τον τότε σταρ των Πίστονς.

Ο άνθρωπος πάντως που επικοινώνησε με τον Τζόρνταν για να τον πείσει να ενταχθεί στη Dream Team επειδή τον ήξερε προσωπικά, ο Ροντ Θορν (άλλοτε GM των Μπουλς στα πρώτα χρόνια του MJ στην ομάδα) τόνισε ότι δεν ισχύει αυτό.

" Ποτέ δεν τέθηκε στον Τζόρνταν θέμα για τον Τόμας" δήλωσε χαρακτηριστικά ο Θορν στο ESPN, για να συμπληρώσει: " Τον ρώτησα αν θέλει να ενταχθεί στην ομάδα και είπε 'θα το κάνω'. Αρχικά μου είπε ότι δεν ήξερε αν θέλει να το κάνει επειδή είχε αγωνιστεί ξανά σε Ολυμπιακούς Αγώνες (σ.σ το 1984 στο Λ.Α), αλλά μετά μου είπε ότι θα το κάνει.

Το όνομα του Τόμας ποτέ δεν αναφέρθηκε στη μεταξύ μας συζήτηση. Και ποτέ δεν πήρε πίσω την απόφασή του. Αν τώρα αυτό συνέβη, τότε θα συνέβη σε συζήτηση με κάποιον άλλο, επειδή όταν του μίλησα εγώ απλώς μου είπε ότι θα το κάνει σίγουρα. Όταν μίλησα εγώ μαζι του, μίλησα μόνο για τον Μάικλ. Δεν ανέφερε τον Τόμας και σίγουρα δεν υπήρχε περίπτωση να τον αναφέρω εγώ".

AP Photo/Fred Jewel

TAGS NBA
ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑ
ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ