NBA

Θετικά μηνύματα για το ΝΒΑ, "σφίγγα" ο Άνταμ Σίλβερ για το μέλλον της σεζόν

Milwaukee Bucks' Giannis Antetokounmpo tries to drive past Los Angeles Lakers' LeBron James during the second half of an NBA basketball game Thursday, Dec. 19, 2019, in Milwaukee. The Bucks won 111-104. (AP Photo/Morry Gash)
Milwaukee Bucks' Giannis Antetokounmpo tries to drive past Los Angeles Lakers' LeBron James during the second half of an NBA basketball game Thursday, Dec. 19, 2019, in Milwaukee. The Bucks won 111-104. (AP Photo/Morry Gash) AP PHOTO/MORRY GASH

Αισιοδοξία πως οι ομάδες θα προλάβουν να παίξουν κάποια ματς της κανονικής περιόδου υπάρχει στο ΝΒΑ, καθώς οι πολιτείες χαλαρώνουν τα μέτρα τους και ζητούν βοήθεια από τον αθλητισμό. Απόλυτη η στήριξη στον Ανταμ Σίλβερ.

Ο κυβερνήτης της Καλιφόρνια, Γκάβιν Νιούσομ, είπε το βράδυ της Δευτέρας (18/5) πως από την πρώτη εβδομάδα του Ιουνίου είναι πολύ πιθανό οι πόλεις της πολιτείας να μπορούν να διοργανώσουν αγώνες στα σημαντικότερα αθλήματα χωρίς την παρουσία θεατών. Την ίδια ώρα, η Φλόριντα έχει χαλαρώσει τα μέτρα της και μπορεί άμεσα να φιλοξενήσει τις μεγάλες λίγκες, ανάμεσά τους και το ΝΒΑ. Το Τέξας θα είναι σε θέση να κάνει κάτι παρόμοιο από τις 31/5, ενώ ο Κυβερνήτης της Νέας Υόρκης, Άντριου Κουόμο, είπε πως θα προσφέρει όσα χρειάζονται οι αθλητικοί οργανισμοί ώστε να επανέλθουν σε μια κανονικότητα.

Αρκετά βήματα προς τα εμπρός έγιναν στις ΗΠΑ, την ώρα που η πανδημία του κορονοϊού συνεχίζει να καλπάζει και τον αριθμό των νεκρών να έχει ξεπεράσει τις 90.000 στη χώρα. Κάποια στιγμή, αργά ή γρήγορα, η ζωή θα γυρίσει σε μια κάποιου είδους κανονικότητα και η αλήθεια είναι πως όλοι περιμένουν από το ΝΒΑ, το MLB, το NFL και το NHL να βοηθήσουν τον κόσμο, να τον ψυχαγωγήσουν και να του κρατήσουν συντροφιά σε αυτή την πολύ δύσκολη περίοδο που ζει η ανθρωπότητα.

Την ίδια ώρα, ο Κομισάριος του ΝΒΑ δεν ανοίγει τα χαρτιά του και έχει την πλήρη υποστήριξη παικτών και παραγόντων για να πάρει την καλύτερη δυνατή απόφαση για το μέλλον της Λίγκας. Ο Άνταμ Σίλβερ απολαμβάνει την εμπιστοσύνη όλων από τη στιγμή που έβαλε πάνω απ' όλα την υγεία και την ασφάλειά τους, ωστόσο προς το παρόν δεν προκύπτει μια έστω μικρή πληροφόρηση για τις σκέψεις του και για το πλάνο του για τη συνέχεια της σεζόν 2019/20. Κάποιοι, πάντως, θεωρούν ότι μέχρι τις αρχές Ιουνίου οι ομάδες θα έχουν ξεκινήσει προπονήσεις σε κανονικούς ρυθμούς, με στόχο να παίξουν μερικά ματς κανονικής περιόδου και στη συνέχεια να μπουν στα playoffs.

Θυμίζουμε πως οι μπασκετμπολίστες του ΝΒΑ δέχθηκαν στις 15/5 το πρώτο ψαλίδι στις αποδοχές τους, ενώ σε περίπτωση ακύρωσης της σεζόν θα χαθεί ένα ποσό που φτάνει το ένα δισεκατομμύριο δολάρια σε μισθούς. Η ζημιά που έχει υποστεί η Λίγκα είναι τεράστια, ενώ η κόντρα με την Κίνα συνεχίζεται . Μάλιστα, ο ιδιοκτήτης των Χιούστον Ρόκετς, Τίλμαν Φερτίτα, συνάντησε σήμερα (18/5) τον Ντόναλντ Τραμπ στον Λευκό Οίκο, με τον πρόεδρο των ΗΠΑ να είναι έκπληκτος από το γεγονός ότι ο GM της ομάδας, Ντάριλ Μόρι, παραμένει στη θέση του. " Πρέπει να είναι πολύ καλός για να τον κρατάς" ήταν η χαρακτηριστική ατάκα του Τραμπ προς τον Φερτίτα...

TAGS NBA
ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑ
ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ