NBA

Θέλει μάξιμουμ συμβόλαιο ο Σιάκαμ

Θέλει μάξιμουμ συμβόλαιο ο Σιάκαμ
AP Photo/Rob Ferguson AP PHOTO/ROB FERGUSON

Σύμφωνα με τα αμερικανικά ΜΜΕ ο Πασκάλ Σιάκαμ σκοπεύει να ζητήσει μάξιμουμ συμβόλαιο από τους Ράπτορς και αν δεν το πάρει θα επιλέξει να γίνει restricted free agent το καλοκαίρι του 2020.

Ο Πασκάλ Σιάκαμ είχε την αγωνιστική του έκρηξη την σεζόν 2019/20, όντας καθοριστικός στην πορεία των Ράπτορς προς την κατάκτηση του πρωταθλήματος. Όντας τώρα διαθέσιμος για πρόωρη επέκταση συμβολαίου, σκοπεύει να εξαργυρώσει την σεζόν που είχε με ένα τεράστιο συμβόλαιο.

Όπως αποκάλυψε ο δημοσιοσγράφος του "Athetic", Σαμς Καράνια, ο Καμερουνέζος φόργουορντ αναμένεται να ζητήσει μάξιμουμ συμβόλαιο, διαφορετικά θα επιλέξει να γίνει restricted free agent το καλοκαίρι του 2020. Τι σημαίνει όμως μάξιμουμ συμβόλαιο; Είτε τετραετές με συνολικές αποδοχές ύψους 130 εκατ. δολαρίων, είτε πενταετές με συνολικές αποδοχές ύψους 170 εκατ. δολαρίων.

Προς το παρόν δεν είναι σίγουρο αν οι Καναδοί είναι διατεθειμένοι να δεχθούν τις απαιτήσεις του Σιάκαμ. Δεδομένου ωστόσο ότι είναι ένας παίκτης που πρακτικά τον... δημιούργησαν οι ίδιοι δουλεύοντας μαζί του εδώ και τρία χρόνια και φέτος σκοπεύουν να του δώσουν το χρίσμα του επόμενου ηγέτη της ομάδας, δεν πρέπει να αποκλειστεί το ενδεχόμενο να το κάνουν.

Την σεζόν 2019/20 ο Σιάκαμ είχε 16.9 πόντους, 6.9 ριμπάουντ και 3.1 ασίστ μέσο όρο σε 32 λεπτά συμμετοχής σε 80 αγώνες (79 ως βασικός).

AP Photo/Rob Ferguson

TAGS NBA
ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑ
ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ