NBA

Θάντερ: Δυσκολεύονται να βρουν ομάδα για τον Πολ

Θάντερ: Δυσκολεύονται να βρουν ομάδα για τον Πολ
AP Photo/Eric Gay AP PHOTO/ERIC GAY

Οι Θάντερ διαπίστωσαν ότι είναι δύσκολο να βρουν ομάδα να παραχωρήσουν τον Κρις Πολ και πλέον είναι ανοιχτό το ενδεχόμενο το ξεκίνημα της σεζόν 2019/20 να βρει τον έμπειρο γκαρντ στο ρόστερ τους.

Οι Θάντερ έστειλαν τον Ράσελ Γουέστμπρουκ στους Ρόκετς για χάρη του Κρις Πολ (και δύο ντραφτ πικ πρώτου γύρου βέβαια), ελπίζοντας ότι θα βρουν άμεσα ομάδα να παραχωρήσουν τον δεύτερο. Πολύ γρήγορα ωστόσο διαπίστωσαν ότι αυτό δεν είναι εύκολο.

Το γεγονός αυτό δεν θα έπρεπε να προκαλεί εντύπωση βέβαια, δεδομένου ότι και οι Ρόκετς αντιμετώπισαν το ίδιο πρόβλημα πριν από κάτι παραπάνω από ένα μήνα όταν προσπαθούσαν να βρουν ομάδα να στείλουν τον έμπειρο γκαρντ. Κάτι ωστόσο έκανε τους Θάντερ να πιστέψουν ότι θα τα καταφέρουν, ωστόσο - μέχρι στιγμής τουλάχιστον - αποδεικνύεται ότι έκαναν λάθος.

Με τον Πολ να έχει πατήσει τα 34 του χρόνια και να έχει ακόμα 3 χρόνια συμβόλαιο (2+1 για την ακρίβεια με player option για τον τελευταίο χρόνο) έναντι 124 εκατ. δολαρίων, το συμβόλαιό του θεωρείται ένα από τα χειρότερα στο ΝΒΑ. Για να τον πάρει έτσι μία ομάδα, το αίτημά της είναι να πάρει στα χέρια της τουλάχιστον ένα ντραφτ πικ πρώτου γύρου. Οι Θάντερ ωστόσο δεν έχουν καμία διάθεση να παραχωρήσουν κάποιο ντραφτ πικ. Αντιθέτως, ψάχνουν να προσθέσουν ντραφτ πικ πρώτου γύρου στην... συλλογή τους, αφού μετά τις ανταλλαγές των Πολ Τζορτζ (στους Κλίπερς) και Πολ έχουν στη διάθεσή τους 15 ντραφτ πικ πρώτου γύρου μέχρι το 2026!

Όλα αυτά τα δεδομένα έχουν ως αποτέλεσμα να είναι πλέον ανοιχτό το ενδεχόμενο να ξεκινήσει ο Πολ την σεζόν ως παίκτης των Θάντερ και... βλέπουμε. Στο ένα - αισιόδοξο σενάριο - μπορεί να παραχωρηθεί με ανταλλαγή μετά τις 15 Δεκεμβρίου. Η συγκεκριμένη ημερομηνία δεν αναφέρεται τυχαία, αφού τότε θα μπορούν να συμπεριληφθούν σε ανταλλαγές και παίκτες που υπέγραψαν συμβόλαιο στην φετινή offseason. Παράλληλα ωστόσο υπάρχει και ένα σενάριο που αναφέρει ότι ίσως ο Πολ βγάλει όλη την σεζόν 2019/20 στους Θάντερ και οι συζητήσεις αναθερμανθούν το καλοκαίρι του 2020, όταν η αγορά θα είναι σαφώς μεγαλύτερη.

AP Photo/Eric Gay

TAGS NBA
ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑ
ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ