NBA

Συγκλόνισε ο Γουίλκινς: "Εδώ μένει μαύρος αυτιστικός, μην πυροβολείτε"

Atlanta Hawks announcer Dominique Wilkins before an NBA basketball game against the Indiana Pacers, Friday, Dec. 13, 2019, in Atlanta. (AP Photo/Brett Davis)
Atlanta Hawks announcer Dominique Wilkins before an NBA basketball game against the Indiana Pacers, Friday, Dec. 13, 2019, in Atlanta. (AP Photo/Brett Davis) AP PHOTO/BRETT DAVIS

Ο Ντομινίκ Γουίλκινς ξέσπασε μέσω μίας συγκλονιστικής φωτογραφίας για την δολοφονία του αφροαμερικανού Τζορτζ Φλόιντ από αστυνομικούς.

Ο Ντομινικ Γουίλκινς όπως και όλος ο κόσμος συγκλονίστηκε από το VIDEO της δολοφονίας του αφροαμερικανού Τζορτζ Φλόιντ από λευκό αστυνομικό και ξέσπασε και αυτός μέσω twitter.

Ο θρυλικός ΝΒΑερ - και άλλοτε παίκτης του Παναθηναϊκού την σεζόν 1995/96 - παρέθεσε μία φωτογραφία από ένα σπίτι, έξω από το οποίο υπάρχει η εξής επιγραφή:

" ΠΡΟΣΟΧΗ! Ένας αυτιστικός άντρας ζει εδώ. Δεν ξέρει τι είναι αστυνομικός ή τι είναι όπλο. Κάνει δυνατούς θορύβους. Δεν θα σας πειράξει! Δεν καταλαβαίνει λέξεις ή εντολές. Α, ναι: Είναι μαύρος".

Στο σχόλιο ο Ντομινίκ έγραψε: " Αυτή είναι η νέα μας πραγματικότητα!!! Πρέπει να τα πάμε καλύτερα ως κοινότητα".

Η χρήση της συγκεκριμένης φωτογραφίας πάντως δεν ήταν τυχαία από τον Γουίλκινς, αφού εκτός από το θέμα του ρατσισμού έθεσε και το θέμα του αυτισμού. Ένα θέμα που τον αφορά, αφού η μεγάλη του κόρη είναι αυτιστική, με τον θρύλο του ΝΒΑ να έχει ξεκινήσει εδώ και χρόνια μεγάλο αγώνα για να βοηθήσει ανθρώπους με αυτισμό.

Δείτε το post του Γουίλκινς:

AP Photo/Brett Davis

TAGS NBA
ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑ
ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ