NBA

Στους Νικς ο Μόρις, απάντησαν με Λάιλς οι Σπερς

Στους Νικς ο Μόρις, απάντησαν με Λάιλς οι Σπερς
AP Photo/Michael Conroy AP PHOTO/MICHAEL CONROY

Ο Μάρκους Μόρις αθέτησε τελικά την προφορική συμφωνία του με τους Σπερς και συμφώνησε με τους Νικς, με το Σαν Αντόνιο να αντιδρά άμεσα και να συμφωνεί με τον Τρέι Λάιλς.

Ο Μάρκους Μόρις θα φορέσει την φανέλα των Νικς την σεζόν 2019/20. Ο έμπειρος φόργουορντ έκανε πράξη τελικά την σκέψη του και αθέτησε την προφορική συμφωνία που είχε με τους Σπερς, προκειμένου να πάει στη Νέα Υόρκη. Το Σαν Αντόνιο πάντως αντέδρασε άμεσα, συμφωνώντας με τον Τρέι Λάιλς για διετές συμβόλαιο, ο οποίος την σεζόν 2018/19 αγωνίστηκε στους Νάγκετς.

Ο Μόρις είχε αρχικά συμφωνήσει προφορικά με τους Σπερς για συμβόλαιο 1+1 χρόνων έναντι 20 εκατ. δολαρίων. Πριν μερικές ημέρες ωστόσο τον προσέγγισαν οι Νικς και του πρόσφεραν μονοετές συμβόλαιο αξίας 15 εκατ. δολαρίων. Ο λόγος της ξαφνικής προσέγγισης των Νικς ήταν ότι ξαφνικά βρέθηκαν με χώρο στο σάλαρι καπ επειδή οι ιατρικές εξετάσεις που υποβλήθηκε ο Ρέτζι Μπούλοκ (με τον οποίο είχαν συμφωνήσει για 2ετές συμβόλαιο αξίας 21 εκατ. δολαρίων) έδειξαν ότι αντιμετωπίζει πρόβλημα υγείας, με τις δύο πλευρές να αποφασίζουν να επαναδιαπραγματευτούν τους όρους της συμφωνίας.

Το Σαν Αντόνιο από την πλευρά του δεν είχε άλλη επιλογή από το να δεχθεί την απόφαση του Μόρις, αφού δεν είχαν πέσει υπογραφές. Την ίδια στιγμή πάντως έδειξε καλά αντανακλαστικά με την απόκτηση του Λάιλς. Ο απόφοιτος του Κολεγίου του Κεντάκι δεν είναι βέβαια κόμπο φόργουορντ όπως ο Μάρκους Μόρις, αλλά πάουερ φόργουορντ, ωστόσο παράλληλα είναι και έξι χρόνια νεότερος (24 χρονών έναντι 30 χρονών που είναι ο Μόρις).

Την σεζόν 2018/19 ο Μόρις είχε 13.9 πόντους, 6.1 ριμπάουντ και 1.5 ασίστ μέσο όρο με 37.5% στα τρίποντα σε 28 λεπτά συμμετοχής με την φανέλα των Σέλτικς. Ο Λάιλς από την πλευρά του είχε 8.5 πόντους, 3.8 ριμπάουντ και 1.4 ασίστ μέσο όρο σε 17 λεπτά συμμετοχής με την φανέλα των Νάγκετς.

AP Photo/Michael Conroy

TAGS NBA
ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑ
ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ