NBA

Στους Μπλέιζερς με... ψίχουλα ο Μάριο Χεζόνια

New York Knicks' Mario Hezonja, of Croatia, in action during the first half of an NBA basketball game against the Philadelphia 76ers, Wednesday, Nov. 28, 2018, in Philadelphia. The 76ers won 117-91. (AP Photo/Chris Szagola)
AP Photo/Chris Szagola AP PHOTO/CHRIS SZAGOLA

Διετές (1+1) συμβόλαιο με τους Πόρτλαντ Τρέιλ Μπλέιζερς για πραγματικά πολύ λίγα χρήματα θα υπογράψει ο 24χρονος πλέον Μάριο Χεζόνια.

Το αμερικανικό όνειρο δεν εξελίσσεται όπως το περίμενε ο Μάριο Χεζόνια, παρόλα αυτά ο 24χρονος πλέον Κροάτης μένει στις ΗΠΑ και επιμένει με στόχο την καθιέρωση. Ο πρώην παίκτης της Μπαρτσελόνα, των Ορλάντο Μάτζικ και των Νιου Γιορκ Νικς συμφώνησε να μετακομίσει στο Πόρτλαντ, για να φορέσει τη φανέλα των Μπλέιζερς που του έδωσαν διετές (1+1) συμβόλαιο με τις minimum αποδοχές που στη δική του περίπτωση (τετραετής προϋπηρεσία στη Λίγκα) φτάνουν τα 1.737.145 δολάρια για τον πρώτο και τα 1.824.003 δολάρια για τον δεύτερο χρόνο.

Ο Χεζόνια έκανε καλή σεζόν με 8.8 πόντους από 47.8% στο δίποντο, 27.6% στο τρίποντο και 76.3% στις βολές, μαζί με 4.1 ριμπάουντ, 1.5 ασίστ και ένα κλέψιμο ανά 20.8 λεπτά συμμετοχής σε 58 αγώνες της κανονικής περιόδου με τη φανέλα των Νικς. Σίγουρα μπορούσε να βρει κάτι καλύτερο στην Ευρώπη από τις περίπου 900 χιλιάδες που θα εισπράξει στο τέλος της φετινής χρονιάς, παρόλα αυτά το πείσμα του είναι αξιοσημείωτο και ίσως στο Πόρτλαντ να κάνει το ξέσπασμα που τόσα χρόνια ψάχνει. Η οψιόν για τον δεύτερο χρόνο ανήκει στον Κροάτη.

Διαβάστε εδώ όλες τις κινήσεις της πρώτης μέρας στην Free Agency 2019

TAGS NBA
ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑ
ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ