NBA

Στους Λέικερς ο Κώστας Αντετοκούνμπο!

Dallas Mavericks forward Kostas Antetokounmpo (37) dunks the ball against the Beijing Ducks during the second half of an NBA exhibition basketball game Saturday, Sept. 29, 2018, in Dallas. (AP Photo/Cooper Neill)
AP Photo/Cooper Neill AP PHOTO/COOPER NEILL

Στους Λέικερς θα συνεχίσει την καριέρα του ο Κώστας Αντετοκούνμπο, αφού η ομάδα του Λ.Α τον πήρε από την waivers list.

Ξαφνικά... Λέικερς για τον Κώστα Αντετοκούνμπο! Οι Λέικερς πήραν τον νεαρό φοργουορντ/σέντερ από την waiver list όπου είχε βρεθεί μετά την λύση του συμβολαίου του από τους Μάβερικς και πλέον έχουν τα δικαιώματά του.

Με βάση τους κανονισμούς του ΝΒΑ, ο Κώστας Αντετοκούνμπο έχει πλέον two-way συμβόλαιο με την ομάδα του ΛεΜπρόν Τζέιμς. Ο λόγος είναι ότι από την στιγμή που ένας παίκτης μένει ελεύθερος από μία ομάδα, οι άλλες 29 ομάδες έχουν το δικαίωμα να τον διεκδικήσουν από την λεγόμενη "waivers list", καταθέτοντας αντίστοιχη προσφορά.

Αν το κάνουν αυτό, τότε πρέπει να καλύψουν το συμβόλαιο που είχε ο συγκεκριμένος παίκτης με την ομάδα που τον άφησε ελεύθερο. Από την στιγμή λοιπόν που ο Αντετοκούνμπο είχε two-way συμβόλαιο με τους Μάβερικς όταν έμεινε ελεύθερος, πλέον έχει το ίδιο ακριβώς συμβόλαιο - με τους ίδιους όρους - με τους Λέικερς.

Την σεζόν 2018/19 ο Κώστας Αντετοκούνμπο αγωνίστηκε κυρίως στην G-League με τους Τέξας Λέτζεντς, έχοντας 10,6 πόντους και 6,1 ριμπάουντ σε 25,4 λεπτά κατά μέσο όρο. Παράλληλα αγωνίστηκε σε δύο παιχνίδια με τους Μάβερικς, έχοντας συνολικά 6 πόντους, 0/3 δίποντα, 2/4 βολές, 1 ριμπάουντ, 2 κλεψίματα και 1 λάθος σε 11 λεπτά.

Η κίνηση των Λέικερς βέβαια έχει πλέον ενδιαφέρον σε όλα τα επίπεδα. Κι αυτό γιατί δεν θέλει και πολύ να σκεφτεί κανείς ότι έκαναν την συγκεκριμένη κίνηση έχοντας στο μυαλό τους ότι το καλοκαίρι του 2021 έχει δικαίωμα να μείνει ελεύθερος ο Γιάννης Αντετοκούνμπο, με όλες τις ομάδες να κοιτούν προς το μέρος του.

AP Photo/Cooper Neill

TAGS NBA
ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑ
ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ