NBA

Στιβ Νας για Πάου Γκασόλ: "Η εθνική Ισπανίας τον εξάντλησε"

Spain's Pau Gasol kisses the medal as they celebrate at the end of the Eurobasket European Basketball Championship bronze medal match against Russia, in Istanbul, Sunday, Sept. 17. 2017. (AP Photo/Lefteris Pitarakis)
Spain's Pau Gasol kisses the medal as they celebrate at the end of the Eurobasket European Basketball Championship bronze medal match against Russia, in Istanbul, Sunday, Sept. 17. 2017. (AP Photo/Lefteris Pitarakis) AP PHOTO/LEFTERIS PITARAKIS

Ο Στιβ Νας υπήρξε συμπαίκτης του Πάου Γκασόλ στους Λος Άντζελες Λέικερς, υποστηρίζοντας όμως ότι η παρουσία του Ισπανού δεν ήταν η προσδοκώμενη, με... υπαιτιότητα της εθνικής του.

Το ρεκόρ 45-37 ρεκόρ της regular season και ο μετέπειτα αποκλεισμός από τους Σαν Αντόνιο Σπερς στον πρώτο γύρο των play off έκριναν τη σεζόν 2012-13 ως μία από τις χειρότερες στην ιστορία των Λος Άντζελες Λέικερς.

Η μεταγραφή του Στιβ Νας εκείνη τη χρονιά, σε συνδυασμό με εκείνη του Ντουάιτ Χάουαρντ είχε δημιουργήσει μεγάλες προσδοκίες οι οποίες όμως δεν δικαιώθηκαν.

Ο Χάουαρντ επιστρέφει φέτος στους Λέικερς και αυτή η μεταγραφή στάθηκε αφορμή για κουβέντα και σχόλια στην εκπομπή του Μπιλ Σίμονς στο podcast του“The Ringer”.

Εκεί, λοιπόν, ο Στιβ Νας έκανε ένα flashback και έναν απολογισμό στην αποτυχημένη εκείνη σεζόν όπου συνυπήρξε με τους Ντουάιτ Χάουαρντ και Πάου Γκασόλ, σχολιάζοντας από τη μία τον λάθος σχεδιασμό γύρω από το ποστάρισμα του πρώτου και από την άλλη την... καταπόνηση του Ισπανού από την εθνική του, λέγοντας για τον Πάο: "Εκείνη η ομάδα ήταν μία εξαιρετική ιδέα, αλλά στην πράξη δεν δούλεψε για διαφορετικές παραμέτρους. Εγώ τραυματίστηκα στον αστράγαλο και δεν ήμουν ο ίδιος ξανά. Ο Πάου Γκασόλ επέστρεψε εξαντλημένος από τα παιχνίδια που είχε παίξει με την Ισπανία στη διάρκεια των προηγούμενων καλοκαιριών".

Το πέταξε, λοιπόν, το δηλητήριο ο Στιβ για τις εθνικές ομάδες, λαμβάνοντας ίσως υπόψη ότι ο Γκασόλ, από το 2006 μέχρι το 2012 και με εξαίρεση το 2010 (απουσίαζε λόγω τελικών στο NBA) είχε συνεχόμενες παρουσίες με την Εθνική του.

Photo Credits: AP Photo/Lefteris Pitarakis

Δείτε απόσπασμα της συνέντευξής του:

TAGS NBA
ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑ
ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ