ΜΠΑΣΚΕΤ

Στέφεν Κάρι: Ο πιο εύστοχος παίκτης στην ιστορία του ΝΒΑ στις βολές

Στέφεν Κάρι: Ο πιο εύστοχος παίκτης στην ιστορία του ΝΒΑ στις βολές
AP Photo/Jack Dempsey AP PHOTO/JACK DEMPSEY

Ο Στέφεν Κάρι ανέβηκε σε άλλη μία στατιστική κορυφή, καθώς από σήμερα είναι ο πιο εύστοχος παίκτης στην ιστορία του ΝΒΑ από την γραμμή των βολών.

Μέσα στην εβδομάδα που πέρασε ο Στέφεν Κάρι οδήγησε τους Γουόριορς σε τέσσερις σερί νίκες, ανακηρύχθηκε ο κορυφαίος παίκτης στην δυτική περιφέρεια, μίλησε για την θεωρία συνωμοσίας γύρω από το ταξίδι στη Σελήνη και προσκλήθηκε ακόμα και από τη NASA . Ο σούπερ σταρ του Γκόλντεν Στέιτ έκανε όμως και κάτι άλλο: ανέβηκε στην κορυφή του πίνακα με τους πιο εύστοχους παίκτες στην ιστορία του ΝΒΑ από την γραμμή των βολών!

Με τις 7/7 βολές που είχε στον αγώνα των Γουόριορς με τους Τίμπεργουλβς , ο Κάρι ανέβασε το ποσοστό καριέρας του στο 90,44% και ξεπέρασε στην σχετική λίστα τον Στιβ Νας (90,43%). Το 93,8% με το οποίο σουτάρει φέτος από την "γραμμή της φιλανθρωπίας" ο Κάρι, αποτελεί επίσης ρεκόρ καριέρας.

Για την ιστορία, 3ος στην ιστορική λίστα είναι ο Μαρκ Πράις (90,39%), ενώ μεταξύ των εν ενεργεία παικτών αυτός που ακολουθεί τον Κάρι είναι ο Τζέι Τζέι Ρέντικ με 89,24%, που είναι 8ος συνολικά.

Photo credits: AP Photo/Jack Dempsey

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑ
ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ