ΜΠΑΣΚΕΤ

Σούπερ Ντόντσιτς, κέρδισε τον Γιανγκ!

Dallas Mavericks forward Luka Doncic (77) during the second half of an NBA basketball game against the Orlando Magic, Monday, Dec. 10, 2018, in Dallas. Dallas won 101-76. (AP Photo/Brandon Wade)
AP Photo/Brandon Wade AP PHOTO/BRANDON WADE

Στην 2η... μονομαχία του με τον Τρε Γιανγκ ο Λούκα Ντόντσιτς ήταν αυτός που χαμογέλασε, οδηγώντας τους Μάβερικς στη νίκη με 114-107. Στα ρηχά ο Ντόρσεϊ για τους Χοκς.

Ο Λούκα Ντόντσιτς τέθηκε για 2η - και τελευταία φέτος - φορά αντιμέτωπος με τον Τρε Γιανγκ, τον παίκτη δηλαδή με τον οποίο έγινε ανταλλαγή την ημέρα του ΝΒΑ Draft. Σε αντίθεση με το πρώτο παιχνίδι τους, αυτή τη φορά ήταν αυτός που έφυγε χαμογελαστός από το γήπεδο, αφού οι Μάβερικς κέρδισαν με 114-107 τους Χοκς.

Οι δύο παίκτες ήταν φυσικά στο επίκεντρο, κάτι που πρέπει να συνηθίσουν, αφού μέχρι το τέλος της καριέρας τους το όνομα του ενός θα συνδέεται με το άλλο. Το καλύτερο της υπόθεσης βέβαια είναι ότι αμφότεροι κατέθεσαν στο παρκέ τα διαπιστευτήριά τους, δείχνοντας στον κόσμο όλα αυτά που υποχρέωσαν τις ομάδες τους να τους επιλέξουν.

Κάπως έτσι, το τέλος της βραδιάς βρήκε τον Ντόντσιτς να ολοκληρώνει το παιχνίδι με 24 πόντους με 5/14 σουτ, 12/15 βολές, 10 ριμπάουντ, 6 ασίστ, 1 κλέψιμο και 1 κόψιμο σε 35 λεπτά συμμετοχής, με τον Γιανγκ από την πλευρά του να έχει 24 πόντους με 11/20 σουτ, 10 ασίστ και 2 κλεψίματα σε 35 λεπτά συμμετοχής.

Στην σκιά της λάμψης των δύο ρούκι έγινε πάντως ένα όμορφο παιχνίδι, που σημαδεύτηκε και από την αποβολή του Ρικ Καρλάιλ από τον πάγκο των Μαβς επειδή κάποια στιγμή έδειξε στους διαιτητές πώς πρέπει να σφυρίζουν! Στο τέλος όμως οι Μαβς απλώς είχαν περισσότερες λύσεις, παίρνοντας μία σημαντική νίκη για να βελτιώσουν το ρεκόρ τους σε 15-11, έναντι 6-21 των Χοκς.

Ο Χάρισον Μπαρνς με 25 πόντους ήταν ο πρώτος σκόρερ των νικητών, με τον Τζέι Τζέι Μπαρέα να προσθέτει 18 πόντους και τον ΝτιΆντρε Τζόρνταν 11 πόντους και 11 ριμπάουντ.

Για τους Χοκς, ο Κεντ Μπέιζμορ είχε 22 πόντους, ο Τζον Κόλινς 20 πόντους και 17 ριμπάουντ και ο Κέβιν Χέρτερ 19 πόντους. ο Τάιλερ Ντόρσεϊ ήρθε από τον πάγκο και αγωνίστηκε 12 λεπτά, έχοντας 4 πόντους με 1/3 δίποντα, 0/2 τρίποντα, 2/2 βολές, 4 ριμπάουντ και 2 ασίστ.

Το boxscore της αναμέτρησης (Πηγή ESPN)

Σούπερ Ντόντσιτς, κέρδισε τον Γιανγκ!

AP Photo/Brandon Wade

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑ
ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ