ΜΠΑΣΚΕΤ

Σούπερ Λίλαρντ, "διπλό" οι Μπλέιζερς

Portland Trail Blazers guard Damian Lillard (0) high fives guard Evan Turner (1) as guard Nik Stauskas (6) looks on during the second half of an NBA basketball game, Sunday, Nov. 18, 2018, in Washington. Portland won 119-109. (AP Photo/Al Drago)
AP Photo/Al Drago AP PHOTO/AL DRAGO

Με τον Ντάμιαν Λίλαρντ να σταματάει στους 40 πόντους οι Μπλέιζερς πήραν σημαντικό "διπλό" κόντρα στους Γουίζαρντς. Νίκες για Γκρίζλις και Μάτζικ.

Ο Ντάμιαν Λίλαρντ πήρε το... όπλο του κόντρα στους Γουίζαρντς και οδήγησε εκ του ασφαλούς τους Μπλέιζερς στη νίκη με 119-109 μέσα στην Ουάσινγκτον. Αυτή ήταν η πρώτη νίκη του Πόρτλαντ έπειτα από 2 σερί ήττες, κάτι που ανέβασε το ρεκόρ της ομάδας στο 11-5, έναντι μόλις 5-11 των τραγικών Γουίζαρντς.

Ο Λίλαρντ δεν είχε αντίπαλο κόντρα στην Ουάσινγκτον, ολοκληρώνοντας τον αγώνα με 40 πόντους, 6 ριμπάουντ και 5 ασίστ, σε μία αρχηγική εμφάνιση. Άξιος συμπαραστάτης του ήταν ο Σι Τζέι ΜακΚόλουμ με 25 πόντους, με τον Γιουσούφ Νούρκιτς να προσθέτει 13 πόντους, 14 ριμπάουντ και 8 ασίστ.

Για τους Γουίζαρντς, οι οποίοι έχασαν με κάτω τα χέρια στην έδρας τους, αφού στο τέλος του πρώτου ημιχρόνου το σκορ ήταν ήδη 62-41 για τους Μπλέιζερς, ο Τζον Γουόλ είχε 24 πόντους και ο Κέλι Ούμπρε 19 πόντους.

Το boxscore της αναμέτρησης (Πηγή ESPN)

Σούπερ Λίλαρντ, "διπλό" οι Μπλέιζερς
Σούπερ Λίλαρντ, "διπλό" οι Μπλέιζερς

ΓΟΥΛΒΣ - ΓΚΡΙΖΛΙΣ 87-100: Πιο "σκληρό" το Μέμφις

Οι Γκρίζλις έμελλε να είναι αυτοί που έβαλαν τέλος στο πετυχημένο σερί των - χωρίς τον Τζίμι Μπάτλερ - Γουλβς. Στηριζόμενο για ακόμα ένα παιχνίδι στην άμυνά του, το Μέμφις πήρε ένα σημαντικό "διπλό" με 100-87 μέσα στη Μινεσότα, βελτιώνοντας το ρεκόρ του στο 10-5, ρίχνοντας αυτό των Γουλβς στο 7-10. Το Μέμφις ουσιαστικά καθάρισε το παιχνίδι στα δύο ενδιάμεσα δωδεκάλεπτα του αγώνα (το 2ο και το 3ο), το επιμέρους σκορ των οποίων ήταν 58-42 υπέρ του.

Ο Μαρκ Γκασόλ με 26 πόντους και 13 ριμπάουντ ήταν ο ηγέτης των νικητών, με τον Μάικ Κόνλεϊ να προσθέτει 18 πόντους και 8 ασίστ και τον Τζάρεν Τζάκσον 13 πόντους. Για τους Γουλβς, ο Ντέρικ Ρόουζ είχε 18 πόντους, ο Καρλ-Άντονι Τάουνς 15 πόντους και 10 ριμπάουντ και ο Ρόμπερτ Κόβινγκτον 15 πόντους.

Το boxscore της αναμέτρησης (Πηγή ESPN)

Σούπερ Λίλαρντ, "διπλό" οι Μπλέιζερς
Σούπερ Λίλαρντ, "διπλό" οι Μπλέιζερς

ΜΑΤΖΙΚ - ΝΙΚΣ 131-117: Άντεξε μέχρι τέλους του Ορλάντο

Οι Μάτζικ έκαναν ανά διαστήματα ό,τι ήθελαν κόντρα στους Νικς (όπως στην αρχή του αγώνα που είχαν 10/10 σουτ και ξέφυγαν με 28-10!) και άλλες... βαριόντουσαν, χάνοντας δύο φορές μία διαφορά κοντά στους 20 πόντους. Στο τέλος πάντως βρήκαν τον τρόπο να κερδίσουν με 131-117, στην πιο παραγωγική τους φετινή εμφάνιση, ανεβάζοντας το ρεκόρ τους στο 9-8.

Ο Άαρον Γκόρντον με 31 πόντους ήταν ο πρώτος σκόρερ των νικητών, με τον Νίκολα Βούτσεβιτς να έχει μία ακόμα μαγική βραδιά, έχοντας 28 πόντους, 10 ριμπάουντ και 9 ασίστ. Για τους Νικς, ο Τιμ Χάρνταγουεϊ είχε 32 πόντους, ο Τρέι Μπερκ 31 πόντους και ο Ένες Καντέρ 21 πόντους και 19 ριμπάουντ, με τους τρεις πρώτους σκόρερ της ομάδας να έρχονται από τον πάγκο (!) και την βασική πεντάδα των Νεοϋορκέζων να έχει συνολικά 23 πόντους!

Το boxscore της αναμέτρησης (Πηγή ESPN)

Σούπερ Λίλαρντ, "διπλό" οι Μπλέιζερς
Σούπερ Λίλαρντ, "διπλό" οι Μπλέιζερς

AP Photo/Al Drago

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑ
ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ