ΜΠΑΣΚΕΤ

Σόκαραν τους 76ερς οι Καβαλίερς!

Σόκαραν τους 76ερς οι Καβαλίερς!
AP PHOTO/CHRIS SZAGOLA

Την πρώτη εκτός έδρας νίκη της χρονιάς σημείωσε το Κλίβελαντ, υποχρεώνοντας παράλληλα τους 76ερς στην πρώτη φετινή ήττα τους στην Φιλαντέλφια. Μεγάλες νίκες για Τίμπεργουλβς, Νικς, Χιτ, περίπατοι για Ράπτορς, Σπερς, Σέλτικς (VIDEOS).

Η πρώτη αγωνιστική βραδιά μετά τον εορτασμό της ημέρας των Ευχαριστιών ήταν γεμάτη εκπλήξεις στο ΝΒΑ. Η πρώτη και μεγαλύτερη έγινε στο Wells Fargo Center της Φιλαντέλφια, όπου οι Καβαλίερς όχι μόνο σημείωσαν την πρώτη εκτός έδρας νίκη της χρονιάς (είχαν 0-8 μέχρι σήμερα), αλλά υποχρέωσαν παράλληλα και τους 76ερς στην πρώτη φετινή ήττα στο γήπεδό τους (121-112), καθώς μέχρι πρότινος μετρούσαν 10 νίκες σε ισάριθμους αγώνες!

Ο Τζόρνταν Κλάρκσον πέτυχε 14 από τους 19 πόντους του στο τέταρτο δωδεκάλεπτο και μαζί με τον Ρόντνι Χουντ (25 πόντοι) οδήγησαν τους Καβς, οι οποίοι είχαν σε πολύ καλή βραδιά ακόμα τους Κόλιν Σέξτον (23 πόντοι), Τσεντί Οσμάν (20 πόντοι), Τρίσταν Τόμπσον (18 πόντοι, 13 ριμπάουντ) και έσπασαν έτσι ένα σερί τριών ηττών.

Σόκαραν τους 76ερς οι Καβαλίερς!

Ο Τζοέλ Εμπίντ (24 πόντοι, 12 ριμπάουντ), ο Τζέι Τζέι Ρέντικ (23 πόντοι) και οι Μπεν Σίμονς (22 πόντοι, 10 ασίστ), Τζίμι Μπάτλερ (22 πόντοι) ήταν οι κορυφαίοι των 76ερς, που όχι μόνο προέρχονταν από τέσσερις σερί νίκες, αλλά είχαν κερδίσει και τους τελευταίους 20 αγώνες στο γήπεδό τους στην κανονική περίοδο, υπολογίζοντας και την περσινή χρονιά. Η τελευταία εντός έδρας ήττα της "Φιλι" καταγράφηκε στις 13 Μαρτίου από την Ιντιάνα.

Αξίζει επίσης να σημειωθεί ότι στην τέταρτη περίοδο ο Τζίμι Μπάτλερ "γύρισε" τον αριστερό αστράγαλο. Τα καλά νέα για τους Σίξερς είναι ότι η ακτινογραφία που έβγαλε μετά το παιχνίδι έδειξε ότι δεν πρόκειται για τίποτε το σοβαρό. Οι 76ερς θα επανεξετάσουν πάντως τον 29χρονο σούτινγκ γκαρντ κατά τη διάρκεια της ημέρας.

Οι Καβαλίερς δεν ήταν η μόνη ομάδα που έσπασε το ρόδι εκτός έδρας μία ημέρα μετά την γιορτή των Ευχαριστιών. Κάτι ανάλογο είχαν κάνει λίγες ώρες νωρίτερα και οι Τίμπεργουλβς στο Μπρούκλιν, καθώς νίκησαν τους Νετς 112-102 και πέτυχαν το πρώτο "διπλό" της χρονιάς ύστερα από οκτώ ήττες σε ισάριθμους αγώνες.

Σόκαραν τους 76ερς οι Καβαλίερς!

Οι Ντέρικ Ρόουζ (25 πόντοι) και Καρλ-Αντονι Τάουνς (21 πόντοι, 9 ριμπάουντ) ήταν οι πρώτοι σκόρερς της Μινεσότα, η οποία νίκησε τους Νετς για δεύτερη φορά φέτος και για 7η συνεχόμενη στις αναμετρήσεις των δύο ομάδων.

Οι Νικς πλήρωσαν τους Πέλικανς με το ίδιο νόμισμα στο Μάντισον Σκουέρ Γκάρντεν. Πριν από μερικές ημέρες έχασαν ένα παιχνίδι που έλεγχαν συνεχώς στη Νέα Ορλεάνη, αλλά σήμερα έκαναν αυτοί την ανατροπή στα τελευταία έξι λεπτά, "γύρισαν" διαφορά εννέα πόντων και χάρις σε ένα επιμέρους 18-6 στο φινάλε νίκησαν τους Πέλικανς 114-109, με τον Εμάνουελ Μουντιέι να βάζει 27 πόντους -και όλα τα κρίσιμα καλάθια- και τον Αλόνζο Τρίερ να κάνει ρεκόρ καριέρας με 25.

Σόκαραν τους 76ερς οι Καβαλίερς!

Ο Ένες Κάντερ πρόσθεσε 17 πόντους για τους Νικς, που κέρδισαν για πρώτη φορά φέτος δύο αγώνες στη σειρά. Ο Αντονι Ντέιβις ήταν ο καλύτερος από τη Νέα Ορλεάνη με 33 πόντους και 12 ριμπάουντ. Ο "Brow" τραυματίστηκε σε κάποιο σημείο στο δεύτερο ημίχρονο, ωστόσο επέστρεψε στο παρκέ και δεν φάνηκε να αντιμετωπίζει κάποιο πρόβλημα.

Έπειτα από απουσία ενός αγώνα λόγω ξεκούρασης ο Κοουάι Λέοναρντ έμοιαζε φρέσκος, επιστρέφοντας στην αρχική πεντάδα των Ράπτορς. Ο 27χρονος σούπερ σταρ πέτυχε 27 πόντους, μάζεψε 10 ριμπάουντ και το Τορόντο δεν δυσκολεύτηκε να επιβληθεί των Γουίζαρντς με 125-107 και να φτάσει τις 4 σερί νίκες.

Σόκαραν τους 76ερς οι Καβαλίερς!

Οι Ράπτορς πέτυχαν 17 τρίποντα (φετινό τους ρεκόρ) και έχουν πλέον 10-0 φέτος κόντρα σε ομάδες με αρνητικά ρεκόρ στο πρωτάθλημα. Ο Μπράντλι Μπιλ ήταν ο πρώτος σκόρερ της Ουάσινγκτον με 20 πόντους.

Δύο ημέρες μετά την ψυχοφθόρο εντός έδρας ήττα από τους Γκρίζλις (την 5η σε 6 αγώνες), οι Σπερς δεν είχαν όρεξη για άλλο θρίλερ. Ήταν ανώτεροι στην Ιντιάνα, όπου επικράτησαν των Πέισερς με 111-100, έχοντας σε σπουδαία βραδιά τον ΛαΜάρκους Ολντριτζ (33 πόντοι, 14 ριμπάουντ). Τα "σπιρούνια" σούταραν με 50,6%, είχαν 10/21 τρίποντα και έλεγξαν το παιχνίδι στο δεύτερο ημίχρονο, ξεφεύγοντας με 72-52 στο 30'.

Σόκαραν τους 76ερς οι Καβαλίερς!

Η απουσία του Βίκτορ Ολαντίπο αποδείχθηκε πάλι κομβικής σημασίας για την Ιντιάνα, η οποία έχει 1-9 την τελευταία διετία χωρίς τον καλύτερό της παίκτη. Ελλείψει του Ολαντίπο (απουσίασε -για τρίτο συνεχόμενο ματς- λόγω τραυματισμού, όπως και ο Μάιλς Τέρνερ), οι Μπόγιαν Μπογκντάνοβιτς (21 πόντοι), Ντομάντας Σαμπόνις (19 πόντοι, 16 ριμπάουντ) και Κόρι Τζόζεφ (18 πόντοι, 7 ασίστ) ήταν οι κορυφαίοι των Πέισερς, οι οποίοι είχαν 3/24 τρίποντα.

Οι Σέλτικς δεν είχαν τον Αλ Χόρφορντ στην Ατλάντα, δεν αντιμετώπισαν όμως ιιδιαίτερα προβλήματα για να νικήσουν τους Χοκς 114-96 και να ανέβουν πάλι πάνω από το 50% (10-9), σπάζοντας παράλληλα ένα σερί τριών ηττών -και έξι εκτός έδρας.

Σόκαραν τους 76ερς οι Καβαλίερς!

Ο Άαρον Μπέινς (16 πόντοι, 9 ριμπάουντ) ήταν ο απρόσμενος πρωταγωνιστής της Βοστώνης, ενώ ο Τζέρεμι Λιν (19 πόντοι, 10 ασίστ) ξεχώρισε από πλευράς Χοκς, οι οποίοι έφτασαν τις 10 σερί ήττες. Εκτός 13άδας ήταν ο Τάιλερ Ντόρσεϊ.

Στο Σικάγο, ο Τζος Ρίτσαρντσον πέτυχε 12 από τους 27 πόντους του στο τέταρτο δωδεκάλεπτο και το Μαϊάμι έχτισε από το πρώτο ημίχρονο μία διαφορά 21 πόντων (60-39), φτάνοντας εν τέλει στη νίκη επί των Μπουλς με 103-96. Ο Χασάν Γουάιτσαϊντ είχε ακόμα 18 πόντους και 10 ριμπάουντ για την ομάδα της Φλόριντα, η οποία προηγήθηκε ακόμα και με 26 πόντους διαφορά στην τρίτη περίοδο, πριν δει τους "ταύρους" να την ρίχνουν μέχρι τους τέσσερις στα τελευταία λεπτά.

Σόκαραν τους 76ερς οι Καβαλίερς!

Στην άλλη πλευρά, τρεις παίκτες σημείωσαν 74 από τους 96 πόντους του Σικάγο: οι Τζαμπάρι Πάρκερ (23 πόντοι, 10 ριμπάουντ), Ζακ ΛαΒίν (24 πόντοι, 9 ασίστ) και Τζάστιν Χόλιντεϊ (27 πόντοι, 13 ριμπάουντ). Οι Μπουλς δεν απέφυγαν πάντως την 14η ήττα σε 19 αγώνες, καθώς σούταραν με ποσοστό 37,2% και είχαν μία καταστροφική δεύτερη περίοδο, κατά την οποία έχασαν 17 από τα 19 σουτ που επιχείρησαν και υπέπεσαν σε 9 λάθη!


Photo credits: AP Photo/Chris Szagola
ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑ
ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ