NBA

Σικάγο Μπουλς: Το scouting report της Τζαζ για τους τελικούς του 1998

Chicago Bulls' Rusty LaRue (5) drives around Seattle Sonics' Gary Payton in the first period Monday, Dec. 20, 1999 in Chicago. The Bulls announced the signing of LaRue, from the CBA Idaho Stampede, on Monday. LaRue spent the pre-season with the Bulls and also played with the team for the 1997-1999 seasons. (AP Photo/Ted S. Warren)
Chicago Bulls' Rusty LaRue (5) drives around Seattle Sonics' Gary Payton in the first period Monday, Dec. 20, 1999 in Chicago. The Bulls announced the signing of LaRue, from the CBA Idaho Stampede, on Monday. LaRue spent the pre-season with the Bulls and also played with the team for the 1997-1999 seasons. (AP Photo/Ted S. Warren) ASSOCIATED PRESS

Οι βασικές κατευθύνσεις του Φιλ Τζάκσον για την αντιμετώπιση της παρέας των Μαλόουν και Στόκτον που οδήγησε τους «ταύρους» στο έκτο πρωτάθλημα.

Το 1998 οι Σικάγο Μπουλς του Μάικλ Τζόρνταν κατέκτησαν το έκτο πρωτάθλημα της ιστορίας τους κερδίζοντας με 4-2 στους τελικούς τη Γιούτα Τζαζ. Μια σειρά που έχει μείνει στην ιστορία χάρη κυρίως στο «The Shot 2» του MJ.

Ο Ράστι Λαρού ήταν μέλος των Μπουλς χωρίς βέβαια να έχει σημαντικό χρόνο συμμετοχής, αλλά 22 χρόνια αργότερα ο βραχύσωμος γκαρντ με αφορμή και το «The Last Dance» έδωσε στη δημοσιότητα μέσω του λογαριασμού του στο twitter όλο το scouting report για την αντιμετώπιση της Τζαζ.

Δείτε ποιες ήταν οι βασικές κατευθύνσεις του Φιλ Τζάκσον για την αντιμετώπιση της παρέας των Μαλόουν και Στόκτον.

1. Η Τζαζ είναι μια ομάδα που τρέχει, οπότε χρειάζονται καλές επιστροφές.

2. Κατά 90% η μπάλα βρίσκεται στα χέρια του Στόκτον. Πρέπει να δημιουργήσουμε ένα τοίχος μπροστά του, να τον «πνίξουμε».

3. Ο Μαλόουν δεν πρέπει να κερδίζει εύκολα φάουλ ή να φτάνει σε εύκολα καλάθια. Πρέπει να τον προλαβαίνουμε πριν πάρει θέση στο ποστ και να του δίνουμε το σουτ.

4. Ο Ράσελ σουτάρει με πολύ καλά ποσοστά στα τρίποντα. Ο Άντερσον είναι παίκτης που διεισδύει.

5. Το ριμπάουντ και στις δύο άκρες του παρκέ είναι πολύ σημαντικό. Η Τζαζ κυνηγάει όλες τις χαμένες μπάλες. Θέλουμε όλα τα έξτρα που αφορούν τις χαμένες μπάλες και τα ριμπάουντ.

6. Η τριγωνική επίθεση θα είναι πιο εύκολη σε αυτή τη σειρά. Πρέπει να ξέρουμε που βρίσκεται ο Στόκτον και να τον κάνουμε να πληρώσει.

7. Να είστε σίγουροι για τις προτεραιότητές σας. Η κατάκτηση του τίτλου είναι o απολογισμός της δουλειάς που κάναμε όλη τη σεζόν. Να έρχεστε κάθε μέρα ξεκούραστοι και θα κερδίσουμε.

TAGS NBA
ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑ
ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ