NBA

Σι Τζέι ΜακΚόλουμ: Ένας All Star που δεν είναι All Star

Σι Τζέι ΜακΚόλουμ: Ένας All Star που δεν είναι All Star
AP Photo/David Zalubowski AP PHOTO/DAVID ZALUBOWSKI

Ο Σι Τζέι ΜακΚόλουμ έδειξε σε πολύ κόσμο στο Game 7 με τους Νάγκετς αυτό που ξέρουν όσοι τον παρακολουθούν εδώ και χρόνια: Είναι ένας από τους καλύτερους σούτινγκ γκαρντ στο ΝΒΑ. Κι ας μην είναι All Star.

Στην λίστα με τους καλύτερους σούτινγκ γκαρντ του ΝΒΑ το όνομα του Σι Τζέι ΜακΚόλουμ συχνά ξεχνιέται. Ενίοτε μπαίνει στο τέλος, σαν κάποιος να του κάνει χάρη. Ο λόγος... αναζητείται. Όπως και να έχει, στο Game 7 κόντρα στους Νάγκετς έγινε κάτι που δεν αμφισβητεί κανείς: Ο ΜακΚόλουμ έπαιξε σαν All Star.

Σε μία βραδιά που ο Ντάμιαν Λίλαρντ έμεινε στους 13 πόντους με 3/17 σουτ, οι Μπλέιζερς θεωρητικά δεν θα έπρεπε να έχουν καμία τύχη. Τελικά, όχι απλώς είχαν τύχη, αλλά νίκησαν με 100-96 και πήραν την πρόκριση στους Τελικούς του Δύσης, όπου τους περιμένουν οι Γουόριορς. Ο λόγος που τα καταφεραν είχε ονοματεπώνυμο: Σι Τζέι ΜακΚόλουμ.

ΟΙ ΜΠΛΕΪΖΕΡΣ ΕΧΟΥΝ ΔΥΟ ALL STAR

Ο ΜακΚόλουμ έχει +20 πόντους μέσο όρο τις τέσσερις τελευταίες σεζόν. Φέτος είχε 21 πόντους, 4 ριμπάουντ και 3 ασίστ μέσο όρο με 37.5% στα τρίποντα, παίζοντας για την ομάδα με το τρίτο καλύτερο ρεκόρ στην ανταγωνιστική Δύση. Δεν κλήθηκε όμως στο All Star Game. Όπως δεν κλήθηκε και τις τρεις προηγούμενες σεζόν. Με την επιλογή του Ντάμιαν Λίλαρντ οι προπονητές της Δύσης πίστεψαν ότι... έκαναν το καθήκον τους και πως δύο All Star ήταν υπερβολή για τους Μπλέιζερς. Ανεξάρτητα τι λένε οι τίτλοι πάντως, όλοι ξέρουν ότι στο παρκέ το Πόρτλαντ έχει πάντα δύο All Star.

Σι Τζέι ΜακΚόλουμ: Ένας All Star που δεν είναι All Star
AP Photo/Steve Dykes AP PHOTO/STEVE DYKES

“Φίλε, βγήκα από την λάσπη για να έρθω στο ΝΒΑ. Επέλεξα να πάω σε ένα κολέγιο (σ.σ το ΛιΧαι) το οποίο δεν είχε στείλει παίκτη στο ΝΒΑ. Δεν φοβάμαι τίποτα” δήλωσε ο ίδιος μετά το Game 7 με τους Νάγκετς. Αυτή η προσέγγιση του ΜακΚόλουμ και του Λίλαρντ – ενός ακόμα παίκτη που πήγε στο ΝΒΑ από μικρό Κολέγιο – είναι που κάνει τους Μπλέιζερς τόσο επικίνδυνο. Όπως και το γεγονός ότι οι δυο τους συνθέτουν πιθανότατα το δεύτερο καλύτερο δίδυμο γκαρντ στο ΝΒΑ μετά από αυτό των Στεφ Κάρι και Κλέι Τόμπσον, τους οποίους θα βρουν απέναντί τους. Οι ίδιοι βέβαια θεωρούν ότι συνθέτουν το καλύτερο δίδυμο γκαρντ στο ΝΒΑ και έχουν λόγους που το υποστηρίζουν αυτό.

Η φετινή σεζόν είναι τρελή για το Πόρτλαντ. Έναν χρόνο μετά τον αποκλεισμό με “sweep” στον πρώτο γύρο των playoffs από τους Πέλικανς βρίσκονται στους Τελικούς της Δύσης, έχοντας στο μεσοδιάστημα να διαχειριστούν την απώλεια του Γιουσούφ Νούρκιτς. Κόντρα σε όλους και σε όλα όμως βρίσκονται πιο μακριά από ότι περίμεναν όλοι. Και έχουν να ευχαριστούν τον ΜακΚόλουμ αυτή τη φορά. Έναν All Star που δεν είναι All Star.

AP Photo/David Zalubowski, Steve Dykes

TAGS NBA
ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑ
ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ