NBA

Σαν σήμερα: Ο Μπιλ Ράσελ στην κορυφαία εμφάνιση σε Game 7 στην ιστορία του ΝΒΑ

Σαν σήμερα: Ο Μπιλ Ράσελ στην κορυφαία εμφάνιση σε Game 7 στην ιστορία του ΝΒΑ

Πέρασαν 58 χρόνια από το ασύλληπτο ματς του Μπιλ Ράσελ στο Game 7 των NBA Finals του 1962, όταν οι Σέλτικς νίκησαν τους Λέικερς και κατέκτησαν το πρωτάθλημα (VIDEO).

Θεωρείται ο πιο επιτυχημένος μπασκετμπολίστας στην ιστορία του ΝΒΑ, σάρωσε τα πρωταθλήματα σαν παίκτης και σαν προπονητής, είναι φυσικά Hall of Famer και έχει αμέτρητα παράσημα, ωστόσο ο Μπιλ Ράσελ μπορεί να περηφανεύεται πως έχει πραγματοποιήσει και την κορυφαία εμφάνιση σε Game 7 στην ιστορία της Λίγκας.

Ήταν 18 Απριλίου του 1962, σαν σήμερα δηλαδή πριν από 58 χρόνια, όταν ο θρυλικός ψηλός των Σέλτικς τους οδήγησε στη νίκη (110-107) επί των Λέικερς με 30 πόντους από 8/18 δίποντα, 14/17 βολές, 40 ριμπάουντ (!) και 4 ασίστ σε 53 λεπτά συμμετοχής. Έπαιξε σε όλη την κανονική διάρκεια της αναμέτρησης και σε όλη την παράταση καθώς έκανε μόλις δύο φάουλ, είχε άξιο συμπαραστάτη τον περιφερειακό Σαμ Τζόουνς (27 πόντοι, 8 ριμπάουντ, 3 ασίστ) και έριξε στο καναβάτσο την καταπληκτική ομάδα του Λος Άντζελες που βρήκε 76 πόντους από το δίδυμο των Τζέρι Γουέστ - Έλτζιν Μπέιλορ, με τον δεύτερο να μαζεύει 22 ριμπάουντ, να μοιράσει 4 ασίστ, αλλά να κάνει έξι φάουλ σε 51'.

Δείτε το video από εκείνη τη βραδιά:

TAGS NBA
ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑ
ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ