ΜΠΑΣΚΕΤ

Σάλος με Μπάντι Χιλντ: "Δεν είμαι 25 χρονών, είμαι 26"!

Sacramento Kings guard Buddy Hield (24) salutes after hitting a three pointer during the second half of an NBA basketball game against the Dallas Mavericks in Dallas, Sunday, Dec. 16, 2018. The Kings won 120-113. (AP Photo/LM Otero)
AP Photo/LM Otero AP PHOTO/LM OTERO

Ο Μπάντι Χιλντ δημιούργησε θόρυβο στις ΗΠΑ, αφού δήλωσε πως σε αντίθεση με ό,τι πιστεύει ο κόσμος δεν είναι 25 χρονών, αλλά 26 και το ΝΒΑ έχει γράψει λάθος την ημερομηνία γεννήσεώς του!

Ο Μπάντι Χιλντ γεννήθηκε στις 17 Δεκεμβρίου 1992 στις Μπαχάμες. Στα 17 του χρόνια πήγε στις ΗΠΑ, με το διαβατήριό του να το αναφέρει αυτό ξεκάθαρα. Για κάποιο λόγο ωστόσο, όλος ο κόσμος πίστευε μέχρι τώρα ότι είναι γεννημένος το 1993, κάτι που πλέον άλλαξε!

Μοιάζει απίστευτο εν έτει 2018, αλλά είναι αλήθεια: Εδώ και χρόνια όλος ο κόσμος πίστευε ότι ο γκαρντ των Κινγκς ήταν έναν χρόνο μικρότερος! Ξεκινώντας από την σελίδα του στην Wikipedia, μέχρι το προφίλ του στο nba.com, δίπλα στο όνομά του αναγραφόταν πως είχε γεννηθεί στις 1993:

Σάλος με Μπάντι Χιλντ: "Δεν είμαι 25 χρονών, είμαι 26"!
Σάλος με Μπάντι Χιλντ: "Δεν είμαι 25 χρονών, είμαι 26"!

Ο ίδιος θέλησε να ξεκαθαρίσει όμως την υπόθεση λίγες ημέρες μετά τα γενέθλιά του, δηλώνοντας: " Αυτό είναι λάθος της σελίδας του ΝΒΑ, όχι δικό μου. Την πρώτη φορά που το είδα στο Wikipedia με ρώτησε η μητέρα μου 'γιατί έχουν λάθος την ηλικία σου' και είπα 'δεν έχω ιδέα΄. Ήρθα στις ΗΠΑ με διαβατήριο, το οποίο λέει ότι έχω γεννηθεί το 1992. Η άδεια οδήγησης που έχω αναφέρει ότι έχω γεννηθεί το 1992. Νομίζω ότι ο κόσμος απλώς πήρε την πληροφορία από το Wikipedia και απλώς το δέχθηκε. Απλώς έκαναν λάθος".

Θα αναρωτιέται κανείς γιατί έχει τόσο μεγάλη σημασία αυτό. Η απάντηση είναι η εξής: Όταν ο Χιλντ επιλέχθηκε στο Νο6 του ΝΒΑ Draft του 2016 από τους Πέλικανς έπειτα από 4 χρόνια στο Κολέγιο της Οκλαχόμα, αρκετοί έλεγαν πως στα 22 του χρόνια δεν είχε πολλά περιθώρια βελτίωσης, επειδή ήταν ήδη μεγάλος σε ηλικία για ρούκι. Κοινώς, αν ήταν 23, οι κριτικές θα ήταν ακόμα χειρότερες και αυτό που αναρωτιέται πλέον ο κόσμος είναι αν οι ομάδες του ΝΒΑ γνώριζαν εκείνη την περίοδο αυτό το γεγονός. Η απάντηση είναι δύσκολο να δοθεί, ωστόσο ένα είναι σίγουρο: Οι Κινγκς γνωρίζουν την κανονική ηλικία του Χιλντ. " Έδειξα το διαβατήριό μου στους Κινγκς και το ξέρουν, οπότε δεν έχει θέμα".

Την φετινή σεζόν ο Χιλντ έχει βιώσει την δική του αγωνιστική έκρηξη, έχοντας εκτοξεύσει τους αριθμούς του στους 19.9 πόντους, 5 ριμπάουντ και 2.5 ασίστ μέσο όρο με 43.3% στα τρίποντα. Το καλοκαίρι είναι διαθέσιμος για πρόωρη επέκταση συμβολαίου, κάτι που δεν αποκλείεται να του προσφερθεί από τους Κινγκς, ανεξάρτητα αν τελικά είναι 26 χρονών και όχι 25.

AP Photo/LM Otero

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑ
ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ