NBA

Ρόκετς: Ψηλό έχουν ανάγκη, για σμολ φόργουορντ ενδιαφέρονται

Minnesota Timberwolves forward Robert Covington (33) watches as referee Aaron Smith calls a foul during the second half of an NBA basketball game, Monday, Nov. 11, 2019, in Detroit. (AP Photo/Carlos Osorio)
Minnesota Timberwolves forward Robert Covington (33) watches as referee Aaron Smith calls a foul during the second half of an NBA basketball game, Monday, Nov. 11, 2019, in Detroit. (AP Photo/Carlos Osorio) AP

Ξανά απέναντι από τη λογική, οι Ρόκετς έβαλαν στο στόχαστρό τον Ρόμπερτ Κόβινγκτον την ώρα που όλοι βλέπουν ότι η πραγματική τους ανάγκη είναι ένας καλός ψηλός πίσω από τους Τάκερ - Καπέλα.

Το 1/4 της κανονικής περιόδου πέρασε και οι Ρόκετς βρίσκονται αυτή τη στιγμή στην 5η θέση της Δυτικής Περιφέρειας με ρεκόρ 15-8. Δεν έχουν παίξει καλό μπάσκετ, δεν έχουν συνέπεια, δεν έχουν προσαρμοστεί στα νέα δεδομένα με τον Ράσελ Γουέστμπρουκ στον άσσο, δεν πείθουν ότι μπορούν να φτάσουν μέχρι το τέλος του χρόνου και γι' αυτό έχουν βγει στην αγορά ώστε να δυναμώσουν το ρόστερ τους όσο είναι νωρίς. Σύμφωνα με τον δημοσιογράφο του Ringer, Κέβιν Ο' Κόνορ, ο μεγάλος τους στόχος είναι πλέον ο Ρόμπερτ Κόβινγκτον των Μινεσότα Τίμπεργουλβς.

Ο 29χρονος σμολ φόργουορντ έχει συμβόλαιο μέχρι το καλοκαίρι του 2022, θα πάρει φέτος 11.3 εκατομμύρια δολάρια, τη σεζόν 2020/21 ακόμα 12.1 και την περίοδο 2021/22 θα αγγίξει τα 13 εκατομμύρια δολάρια. Δεν είναι πολύ φθηνός, δεν είναι πολύ ακριβός, σίγουρα όμως δεν μοιάζει με το upgrade που χρειάζονται οι Ρόκετς στη θέση του σμολ φόργουορντ αν και σε σχέση με τον Ντανούελ Χάουζ είναι καλύτερος αμυντικός, έχει μέγεθος και περισσότερη εμπειρία.

Ο Χάουζ έχει φέτος 12.1 πόντους από 52.3% στο δίποντο, 42.6% στο τρίποντο και 81.1% στις βολές, μαζί με 4.2 ριμπάουντ και 1.1 ασίστ ανά 29.8 λεπτά συμμετοχής σε 17 αγώνες (15 φορές πενταδάτος). Επίσης, είχε υπογράφει το περασμένο καλοκαίρι τριετές συμβόλαιο 11.2 εκατομμυρίων δολαρίων. Ο Κόβινγκτον, από την άλλη, παίρνει σε έναν χρόνο όσα θα πάρει ο Χάουζ σε βάθος τριετίας, έχει φέτος 12.5 πόντους από 58.8% στο δίποντο, 36.9% στο τρίποντο, 90.2% στις βολές, 5.3 ριμπάουντ, 1.1 ασίστ και 1.3 κλεψίματα ανά 27.8 λεπτά σε 22 αγώνες (22 φορές πενταδάτος).

Την ώρα λοιπόν που η περιφερειακή γραμμή των Ρόκετς έχει αρκετές λύσεις (Γουέστμπρουκ, Χάρντεν, Γκόρντον, Χάουζ, Ρίβερς, ΜάκΛεμορ, Κλέμονς, Σεφολόσα) και η φροντ-λάιν δείχνει πολύ άδεια με τους Πι Τζέι Τάκερ - Κλιντ Καπέλα να παλεύουν για όλους, οι Ρόκετς θεωρούν ότι η ανάγκη τους είναι να βρεθεί ένας σμολ φόργουορντ που θα τους βοηθήσει περισσότερο απ' όσο τους βοηθά ο Ντανούελ Χάουζ. Θα κριθούν και γι' αυτό στο τέλος της περιόδου, ένα τέλος που μάλλον θα έρθει νωρίτερα απ' όσο ελπίζουν και εύχονται ο Μάικ Ντ' Αντόνι, οι συνεργάτες του κι ο GM Ντάριλ Μόρι.

TAGS NBA
ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑ
ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ