NBA

Ράπτορς: Συμφωνία με Λάουρι για πρόωρη επέκταση συμβολαίου

Ράπτορς: Συμφωνία με Λάουρι για πρόωρη επέκταση συμβολαίου
AP Photo/Mary Altaffer AP PHOTO/MARY ALTAFFER

Με μία αιφνιδιαστική κίνηση οι Ράπτορς έδειξαν την πίστη τους στον Κάιλ Λάουρι, επεκτείνοντας το συμβόλαιο του, το οποίο έληγε το 2020, μέχρι το 2021.

Οι Ράπτορς θέλησαν να δείξουν με τον πλέον ξεκάθαρο τρόπο ότι θέλουν να τιμήσουν τον Κάιλ Λάουρι. Σκέφτηκαν λοιπόν ότι ο καλύτερος τρόπος για να το κάνουν αυτό είναι να του προσφέρουν πρόωρη επέκταση συμβολαίου.

Όπως αποκάλυψε ο γνωστός δημοσιογράφος, Έντριαν Βοναρόφσκι, οι δύο πλευρές τα βρήκαν για την πρόωρη ανανέωση του συμβολαίου του έμπειρου γκαρντ μέχρι το 2021 έναντι 31 εκατ. δολαρίων.

Το συμβόλαιο του Λάουρι έληγε στο τέλος της σεζόν και προέβλεπε απολαβές ύψους 33 εκατ. δολαρίων, κάτι που σημαίνει ότι θα εισπράξει 64 εκατ. δολάρια την επόμενη διετία. Πλέον ο Λάουρι έχει την ασφάλεια ενος ακόμα χρόνου, την ίδια στιγμή που το Χιούστον εξασφάλισε την παραμονή του φυσικού της ηγέτη.

Η αλήθεια βέβαια είναι ότι αυτή η κίνηση αιφνιδίασε πολύ κόσμο για αρκετούς λόγους. Καταρχάς, επειδή οι Ράπτορς αναμενόταν να έχουν τεράστιο χώρο στο σάλαρι καπ το καλοκαίρι του 2020, αφού εκτός από το συμβόλαιο του Λάουρι έληγαν ακόμα αυτά των Μαρκ Γκασόλ, Σερτζ Ιμπάκα και Φρεντ ΒανΒλίτ, αλλά μόλις δέσμευσαν 31 εκατ. δολάρια. Ο άλλος λόγος είναι ότι η λογική λέει ότι ο 33χρονος Λάουρι (άρ 34 το επόμενο καλοκαίρι) δύσκολα θα έβρισκε συμβόλαιο με τόσο μεγάλες αποδοχές το επόμενο καλοκαίρι. Στο Τορόντο ωστόσο αποφάσισαν ότι είναι προτιμότερο να δείξουν την στήριξή τους στο πρόσωπό του.

Την σεζόν 2018/19 ο Λάουρι είχε 14.2 πόντους, 4.8 ριμπάουντ 8.7 ασίστ και 1.4 κλεψίματα μέσο όρο σε 34 λεπτά συμμετοχής.

AP Photo/Mary Altaffer

TAGS NBA
ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑ
ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ