NBA

Προβλέψεις του ΝΒΑ Draft 2019: Αυτούς θα επιλέξουν οι ομάδες

Προβλέψεις του ΝΒΑ Draft 2019: Αυτούς θα επιλέξουν οι ομάδες
AP Photo/Chuck Burton AP PHOTO/CHUCK BURTON

Λίγες ώρες πριν το ΝΒΑ Draft 2019, το Sport24.gr παρουσιάζει έναν-έναν, μαζί με VIDEO, τους 30 παίκτες που συγκεντρώνουν τις περισσότερες πιθανότητες να επιλεγούν στον 1ο γύρο.

Σε μερικές ώρες, (02:00 ώρα Ελλάδος, ξημερώματα Παρασκευής 21/6), αναμένεται να... ξεκινήσει η σεζόν 2019/2020. Είναι η στιγμή που ο Κομισάριος του ΝΒΑ, Άνταμ Σίλβερ, θα ανακοινώσει ποιος παίκτης επιλέχθηκε στο Νο1 του φετινού ΝΒΑ Draft από τους Νιου Ορλίνς Πέλικανς.

Την συγκεκριμένη βραδιά την περιμένουν κάθε χρόνο όλοι οι φίλοι του ΝΒΑ. Είναι η βραδιά που σηματοδοτεί την έναρξη της σεζόν, έστω και αν αυτό τυπικά θα συμβεί στις 30 Ιουνίου, όταν οι ομάδες θα μπορούν να διαπραγματευτούν με τους παίκτες.

Το φετινό ΝΒΑ Draft είναι ένας από τα πιο ιδιαίτερα των τελευταίων χρόνων. Ο λόγος είναι ότι λίγο-πολύ όλοι ξέρουν ποιοι παίκτες θα επιλεγούν στις τρεις πρώτες θέσεις . Την ίδια στιγμή ωστόσο, από το Νο4 μέχρι και το Νο30 υπάρχουν... μόνο ερωτηματικά, με τις μετοχές των παικτών να ανεβοκατεβαίνουν σαν ασανσέρ.

Το Sport24.gr θα κάνει το δικό του Mock Draft, προκειμένου παράλληλα να σας ενημερώσει για το τι συμβαίνει αυτή την πλευρά στην άλλη πλευρά του Ατλαντικού. Προκειμένου να γίνει αυτό το Mock Draft, λήφθηκαν υπόψη μεταξύ άλλων οι προβλέψεις των μεγαλύτερων σάιτ των ΗΠΑ που ασχολούνται με την διαδικασία ( nba.com, nbadraft.net, ESPN, CBS Sports, The Stepien, The Athletic, The Ringer), καθώς και οι πληροφορίες που έχουν κυκλοφορήσει από τις ομάδες σε συνδυασμό με τα ρόστερ τους και τις ανάγκες τους.

To συγκεκριμένο Mock θα εστιάσει στον πρώτο γύρο, με ανάλυση της κάθε επιλογής. Ανάλυση του δεύτερου γύρου δεν θα γίνει, αφού εκεί η κατάσταση... ξεφεύγει επικίνδυνα, με πολλές ομάδες να επιλέγουν έχοντας διαφορετικά κριτήρια, χωρίς να εστιάζουν στις άμεσες ανάγκες τους, όπως κάνουν συνήθως στον πρώτο γύρο.

Ιδού λοιπόν οι προβλέψεις του Sport24.gr:

No1 – Νιου Ορλίνς Πέλικανς: Ζάιον Γουίλιαμσον (2.01 μέτρα, φόργουορντ, Ντιουκ)

Ο απόφοιτος του Κολεγίου του Ντιουκ ήταν φαβορί για το Νο1 του ΝΒΑ Draft 2019 από τον... Ιούνιο του 2018 , κατά πολλούς και νωρίτερα. Όποια ομάδα και να επέλεγε στην θέση των Πέλικανς, αυτόν θα είχε στο Νο1.

No2 – Μέμφις Γκρίζλις: Τζα Μοράντ (1.91 μέτρα, γκαρντ, Μάρεϊ Στέιτ)

Πριν ξεκινήσει η σεζόν 2018/19, ο Μοράντ ήταν σχετικά άγνωστος, με κάποια mock drafts να τον τοποθετούν στο τέλος του πρώτου γύρου. Σχεδόν ένα μήνα μετά την έναρξη της σεζόν, κάποιοι τολμηροί δεν δίστασαν να τον βάλουν ακόμα και στο Νο1 ! Όπως γίνεται σαφές, ο Μοράντ δεν πρόκειται να καταλήξει στο Νο1. Θα καταλήξει όμως στο Νο2.

Η ανταλλαγή που έστειλε τον Μάικ Κόνλεϊ στους Τζαζ μία ημέρα πριν το ΝΒΑ Draft το επιβεβαίωσε. Ο Μοράντ είναι ένας εκρηκτικός γκαρντ, που μπορεί να παίξει ήδη το Πικ εν Ρολ σε υψηλό επίπεδο και να σκοράρει με... κάθε τρόπο.

Αν ο νεαρός γκαρντ πάρει – όπως αναμένεται – πλήρη ελευθερία κινήσεων στο Μέμφις, τότε δεν αποκλείεται να έχει μία τρομερή ρούκι σεζόν, αν και πρέπει να αναφερθεί ότι, λόγω μίας επέμβασης που υποβλήθηκε, λογικά θα απουσιάσει από το Summer League του Λας Βέγκας.

No3 – Νιου Γιορκ Νικς: Αρ Τζέι Μπάρετ (2.01 μέτρα, γκαρντ/φόργουορντ, Ντιουκ)

Ο... βαφτισιμιός του Στιβ Νας βρίσκεται στα ραντάρ του ΝΒΑ από το Παγκόσμιο Πρωτάθλημα U16 της Ισπανίας το 2016. Από το 2017 και το Παγκόσμιο U19 της Αιγύπτου, δε, όταν οδήγησε τον Καναδά στο χρυσό μετάλλιο όντας 2 χρόνια μικρότερος από τους αντιπάλους του, θεωρείτο από τα φαβορί για το Νο1 , μέχρι που εμφανίστηκε στο προσκήνιο ο – συμπαίκτης του στο Ντιουκ – Ζάιον Γουίλιαμσον! Όπως και να έχει, ο Μπάρετ θεωρείται ένας ξεχωριστός παίκτης, με τους Νικς να αισθάνονται τυχεροί στην ατυχία τους, αφού μπορεί να μην καταλήξουν με τον Γουίλιαμσον, αλλά σίγουρα θα επιλέξουν έναν εξαιρετικό παίκτη. .

No4 – Νιου Ορλίνς Πέλικανς: Τζάρετ Κάλβερ (2.01 μέτρα, γκαρντ/φόργουορντ, Τέξας Τεκ)

Από τις θέσεις 4-7 αναμένεται να γίνει... πανικός, ενώ καλό είναι να αναφερθεί πως δεν είναι καν σίγουρο πως θα κρατήσουν το πικ οι Πέλικανς (το οποίο πήραν από τους Λέικερς στο πλαίσιο της ανταλλαγής του Άντονι Ντέιβις). Όπως και να έχει, σε περίπτωση που κρατήσουν το πικ, παρουσιάζεται ως εξαιρετικά πιθανό να επιλέξουν τον Τζάρετ Κούλβερ.

No5 – Κλίβελαντ Καβαλίερς: Ντάριους Γκάρλαντ (1.88 μέτρα, γκαρντ, Βάντερμπιλτ)

Στα μάτια αρκετού κόσμου δεν έχει λογική για τους Καβαλίερς να επιλέξουν πόιντ γκαρντ φέτος, όταν μόλις πέρυσι επέλεξαν στο Νο8 τον Κόλιν Σέξτον. Η επιλογή του ΝτιΆντρε Χάντερ (ή του Τζάρετ Κούλβερ αν πέσει στα χέρια τους) έχει περισσότερη λογική. Στο Κλίβελαντ ωστόσο φέρονται διατεθειμένοι να επιλέξουν (ξανά) πόιντ γκαρντ, θεωρώντας ότι μπορούν να τον βάλουν στο πλευρό του Σέξτον.

Ο Γκάρλαντ έχει ως βασικό όπλο ένα στοιχείο στο παιχνίδι του που το θέλουν όλες οι ομάδες: Σουτ μετά από ντρίμπλα. Αυτό σε συνδυασμό με τα καλά του αθλητικά προσόντα είναι αρκετά για να πείσουν τους σκάουτ, σε βαθμό που έχει αναφερθεί ότι κάποια στιγμή οι Νικς σκέφτηκαν να τον επιλέξουν στο Νο3.

No6 – Φοίνιξ Σανς: Κόμπι Γουάιτ (1.96 μέτρα, γκαρντ, Νορθ Καρολάινα)

Οι Σανς ψάχνουν για πόιντ γκαρντ να βάλουν στο πλευρό του Ντέβιν Μπούκερ εδώ και δύο χρόνια. Στο ιδανικό σενάριο για αυτούς, θα είναι διαθέσιμος στο Νο6 ο Ντάριους Γκάρλαντ. Αν ωστόσο – όπως αναμένεται – ο γκαρντ του Βάντερμπιλτ φύγει νωρίτερα, τότε ο Κόμπι Γουάιτ είναι μία χαρά για.. βραβείο παρηγοριάς.

No7 – Σικάγο Μπουλς: ΝτιΆντρε Χάντερ (2.01 μέτρα, φόργουορντ, Βιρτζίνια)

Ο ΝτιΆντρε Χάντερ ήταν ο ακρογωνιαίος λίθος της πορείας του Βιρτζίνια μέχρι την κατάκτηση του τίτλου στο φετινό NCAA. Είναι ένας κόμπο-φόργουορντ που μπορεί να μαρκάρει... τους πάντες, ενώ έχει δείξει δείγματα ενός παίκτη που μπορεί να σκοράρει με συνέπεια από την περιφέρεια. Μετά τον Γουίλιαμσον, ενδέχεται να είναι ο πιο έτοιμος – σωματικά – να αγωνιστεί στο ΝΒΑ.

No8 – Ατλάντα Χοκς: Κάμερον Ρέντις (2.03 μέτρα, φόργουορντ, Ντιουκ)

Στις ΗΠΑ πίστευαν πριν την έναρξη της σεζόν 2018/19 ότι ο Ρέντις ήταν ο τρίτος καλύτερος παίκτης αυτής της φουρνιάς πίσω από τους... συμπαίκτες του στο Ντιουκ, Ζάιον Γουίλιαμσον και Αρ Τζέι Μπάρετ. Με τους δύο σταρ του Κολεγίου να μονοπωλούν το ενδιαφέρον όμως, ο Ρέντις κάπου χάθηκε ως ο... τρίτος τροχός της αμάξης. Αποτέλεσμα ήταν να αρχίσει να πέφτει στα mocks, αφού αρκετοί έθεσαν σε αμφιβολία την διάθεσή του να ξεχωρίσει. Όχι βέβαια πως αν τελικά καταλήξει στο Νο8 είναι ντροπή, αφού παραμένει λότερι πικ.

No9 – Γουάσινγκτον Γουίζαρντς: Σέκου Ντουμπούγια (2.06 μέτρα, φόργουορντ, Λιμόζ)

Ο Γάλλος φόργουορντ βρίσκεται στο προσκήνιο εδώ και δύο χρόνια . Από τότε δηλαδή που οδήγησε την Γαλλία στο χρυσό μετάλλιο στο Eurobasket U18 όντας... 16 χρονών! Η αλήθεια είναι πως φέτος είχε αρκετά σκαμπανεβάσματα στην απόδοσή του, αλλά και έναν τραυματισμό που τον πήγε πίσω. Όταν βρισκόταν στα πάνω του ωστόσο θύμιζε τον παίκτη που θαύμαζαν όλοι χάρη στα τρομερά του αθλητικά προσόντα, την ικανότητά του να μαρκάρει όλες τις θέσεις και ταυτόχρονα να δώσει λύσεις στην επίθεση, έστω και αν στο τελευταίο χρειάζεται ακόμα δουλειά.

No10 – Ατλάντα Χοκς: Τζάκσον Χέις (2.13 μέτρα, σέντερ, Τέξας)

Ο νεαρός σέντερ ήρθε σχεδόν από το πουθενά στο προσκήνιο, αφού όταν φοιτούσε στο Γυμνάσιο πήρε μεταξύ της πρώτης και της τελευταίας του σεζόν 30 πόντους σε ύψος! Αποτέλεσμα ήταν να βρεθεί σε καλό Κολέγιο και να εντυπωσιάσει με τα προσόντα του, αφού είναι ένας αθλητικός ψηλός που ταιριάζει στο σύγχρονο μπάσκετ.

No11 – Μινεσότα Τίμπεργουλβς: Ρούι Χατσιμούρα (2.03 μέτρα, φόργουορντ, Γκονζάγκα)

Το μεγαλύτερο ταλέντο που έχει αναδείξει το ιαπωνικό μπάσκετ . Ο φόργουορντ του Γκονζάγκα είναι μαζί με τον Γιούτα Γουατανάμπε των Γκρίζλις οι μεγάλες ελπίδες της Ιαπωνίας, με τον μεν πρώτο να προσφέρει σπάνια αθλητικά προσόντα και All Around παιχνίδι και τον δεύτερο καλό σουτ και εξαιρετική αμυντική προσήλωση.

No12 – Σάρλοτ Χόρνετς: Νασίρ Λιτλ (1.98 μέτρα, γκαρντ/φόργουορντ, Νορθ Καρολάινα)

Κάποτε θεωρείτο ένας από τους καλύτερους παίκτες της γενιάς του, ωστόσο η πρώτη (και μοναδική όπως αποδείχθηκε) σεζόν του στο Νορθ Καρολάινα σημαδεύετηκε από πολλά σκαμπανεβάσματα, με αποτέλεσμα οι μετοχές του να πέσουν. Η καλή του παρουσία ωστόσο σε κάποιες ατομικές προπονήσεις τον έφεραν ξανά στο προσκήνιο.

No13 – Μαϊάμι Χιτ: Πι Τζέι Γουάσινγκτον (2.03 μέτρα, φόργουορντ, Κεντάκι)

Οι Χιτ δεν ξέρουν ακριβώς τι θα κάνουν φέτος το καλοκαίρι. Έχουν μία ομάδα γεμάτη καλούς παίκτες, αλλά κανέναν σταρ, τουλάχιστον όχι ακόμα, αν και οι Τζος Ρίτσαρντσον και Τσάστις Γουίνσλοου έχουν αφήσει υποσχέσεις. Όπως και να έχει, στο Νο13 σίγουρα δεν θα βρουν κάποιον σταρ, ειδικά στο φετινό ΝΒΑ Draft. Μπορούν όμως να προσθέσουν στο ρόστερ τους έναν ακόμα παίκτη που να ταιριάζει στην φιλοσοφία τους καιο Πι Τζέι Γουάσινγκτον μοιάζει να είναι αυτός ο παίκτης.

No14 – Μπόστον Σέλτικς: Τάιλερ Χίρο (1.96 μέτρα, σούτινγκ γκαρντ, Κεντάκι)

Έχοντας τρία ντραφτ πικ στον πρώτο γύρο και αρκετά ερωτηματικά λόγω της πιθανότατης φυγής των Καϊρί Ίρβινγκ και Αλ Χόρφορντ, οι Σέλτικς έχουν αρκετές τρύπες να κλείσουν. Με την πρώτη τους επιλογή θεωρείται σίγουρο ότι θα θελήσουν να επιλέξουν έναν γκαρντ, με τον Τάιλερ Χίρο να είναι ένας παίκτης που ταιριάζει στην φιλοσοφία τους.

No15 – Ντιτρόιτ Πίστονς: Ρομέο Λάνγκφορντ (1.98 μέτρα, γκαρντ/φόργουορντ, Ιντιάνα)

Οι Πίστονς ψάχνουν απεγνωσμένα εδώ και χρόνια για δυαροτριάρια κλάσης. Οι επιλογές παικτών όπως ο Στάνλεϊ Τζόνσον και ο Λιουκ Κενάρντ τα προηγούμενα χρόνια δεν πήγαν ακριβώς όπως περίμεναν. Βασικά, δεν τους βγήκαν καθόλου. Ο Ρομέο Λάνγκφορντ ωστόσο μοιάζει να είναι η απάντηση στα προβλήματά τους.

No16 – Ορλάντο Μάτζικ: Νικέιλ Αλεξάντερ-Γουόκερ (1.96 μέτρα, γκαρντ, Βιρτζίνια Τεκ)

Οι Μάτζικ μπήκαν στα playoffs μάλλον... αναπάντεχα – ακόμα και για τους ίδιους – παρά το γεγονός ότι είχαν αρκετά κενά στο ρόστερ. Ένα από αυτά τα κενά ενδέχεται να κληθεί να καλύψει ο Νικέιλ Αλεξάντερ-Γουόκερ.

No17 – Ατλάντα Χοκς: Γκόγκα Μπιτάτζε (2.12 μέτρα, σέντερ, Μπουντούτσνοστ)

Θεωρείται σχεδόν αδύνατο για τους Χοκς να διατηρήσουν και τα τρία πικ τους στο φετινό ΝΒΑ Draft, αφού ήδη διαθέτουν ένα εξαιρετικά νεανικό ρόστερ. Κατά πολλούς, θεωρείται δεδομένο ότι θα δώσουν με ανταλλαγή τουλάχιστον ένα πικ τους, με το Νο17 να συγκεντρώσει αρκετές πιθανότητες. Από την άλλη πλευρά βέβαια, υπάρχει και μία εναλλακτική λύση: Να επιλέξουν έναν παίκτη που δεν σκοπεύουν να φέρουν αμέσως στο ΝΒΑ.

από τον Γκόγκα Μπιτάτζε . Ο Γεωργιανός σέντερ εντυπωσίασε φέτος με την εξέλιξή του παίζοντας με τις φανέλες της Μέγκα Μπεμάξ και της Μπουντούτσνοστ, κερδίζοντας μάλιστα και το βραβείο του “Καλύτερου νεαρού παίκτη” στην EuroLeague. Είναι ένας ψηλός που μπορεί να παίξει με πρόσωπο και πλάτη στο καλάθι, ενώ είναι και καλός μπλοκέρ. Ο ίδιος φέρεται να θέλει να πάει κατευθείαν στο ΝΒΑ, ωστόσο αν τον επιλέξουν οι Χοκς, τότε όλα τα ενδεχόμενα θα είναι ανοιχτά, ειδικά αν η Ατλάντα επιλέξει πράγματι τον Τζάκσον Χέις στο Νο10.

No18 – Ιντιάνα Πέισερς: Μπολ Μπολ (2.18 μέτρα, σέντερ, Όρεγκον)

Οι Πέισερς θα ήθελαν πάρα πολύ να είναι διαθέσιμος ο Ρομέο Λάνγκφορντ στο Νο18, αφού είναι παιδί της περιοχής (φοίτησε σε Γυμνάσιο και Κολέγιο στην Ιντιάνα), ενώ αγωνίζεται και σε θέση που έχουν ανάγκη. Αν τελικά ο Λάνγκφορντ δεν είναι διαθέσιμος, οι Πέισερς θα εξετάσουν μία σειρά από ενδιαφέροντες παίκτες, αφού σε αυτές τις επιλογές είναι διαθέσιμοι πολλοί ψηλοί και λίγοι περιφερειακοί.

καταφέρει έστω να ξύσει το ταβάνι του , τότε μπορεί να εξελιχθεί σε έναν ενδιαφέρον μπαλαντέρ για τους Πέισερς, αφού θα μπορεί να παίξει τόσο στο πλευρό του Τέρνερ όσο και σε αυτό του Σαμπόνις, δίνοντας επιλογές στην Ιντιάνα.

No19 – Σαν Αντόνιο Σπερς: Μπράντον Κλαρκ (2.03 μέτρα, φόργουορντ/σέντερ, Γκονζάγκα)

Αν ο Κλαρκ ήταν δύο χρόνια μικρότερος τότε θα ήταν στην κουβέντα για το Top-10. Το γεγονός ωστόσο πως όταν ξεκινάει η σεζόν 2019/20 θα είναι 23 χρονών – αφού πρακτικά η σεζόν 2018/19 ήταν η 4η στο Κολέγιο – τον έχει ρίξει στις προβλέψεις. Άλλο που δεν θέλουν δηλαδή οι Σπερς, οι οποίοι φημίζονται για το γεγονός ότι δεν ενδιαφέρονται για την ηλικία ενός παίκτη πριν τον επιλέξουν, παρά ασχολούνται μόνο με το αγωνιστικό κομμάτι.

No20 – Μπόστον Σέλτικς: Μπρούνο Φερνάντο (2.08 μέτρα, φόργουορντ/σέντερ, Μέριλαντ)

Ο Ανγκολέζος φόργουορντ/σέντερ είχε μία καλή δεύτερη σεζόν στο Μέριλαντ, αριθμώντας 13.6 πόντους και 10.6 ριμπάουντ μέσο όρο. Το στοιχείο ωστόσο που βελτίωσε τις μετοχές του είναι ότι πήρε μέρος σε αρκετές προπονήσεις ομάδων και έδειξε ότι έχει την ικανότητα να σουτάρει από μέση και μακρινή απόσταση, κάτι απαραίτητο πλέον στο ΝΒΑ.

No21 – Οκλαχόμα Σίτι Θάντερ: Κάμερον Τζόνσον (2.06 μέτρα, σμολ φόργουορντ, Νορθ Καρολάινα)

Όπως και ο Κλαρκ, έτσι και ο Κάμερον Τζόνσον, αν ήταν δύο χρόνια μικρότερος θα έμπαινε στην κουβέντα για να επιλεγεί στην πρώτη 10αδα. Ο απόφοιτος του Νορθ Καρολάινα ωστόσο είναι 23 ετών, αφού πέρασε 5 χρόνια στο Κολέγιο, με αποτέλεσμα αυτό να κάνει διστακτικές κάποιες ομάδες στο να τον επιλέξουν. Είναι μάλιστα χαρακτηριστικό ότι σε κάποια mock draft ο Τζόνσον βρίσκεται στον δεύτερο γύρο.

No22 – Μπόστον Σέλτικς: Κέλντον Τζόνσον (1.98 μέτρα, γκαρντ/φόργουορντ, Κεντάκι)

Ακόμα ένας παίκτης από το Κεντάκι στον πρώτο γύρο. Ο Τζόνσον πραγματικά θα μπορούσε να καταλήξει... οπουδήποτε στο φετινό ΝΒΑ Draft από το Νο15 μέχρι το Νο30. Αυτό που μοιάζει δύσκολο, είναι να τον αφήσουν οι Σέλτικς τρεις φορές να περάσει από μπροστά τους και να μην τον επιλέξουν.

No23 – Μέμφις Γκρίζλις: Μφιόντου Καμπεγκνέλε (2.08 μέτρα, σέντερ, Φλόριντα Στέιτ)

Μετά την ανταλλαγή του Μάικ Κόνλεϊ οι Γκρίζλις θεωρητικά ψάχνουν για περιφερειακούς με καλό σουτ, οι οποίοι θα ανοίξουν το γήπεδο για τον Τζα Μοράντ. Αν ωστόσο με κάποιον τρόπο είναι διαθέσιμος ο Μφιόντου Καμπεγκνέλε στο Νο23 – αν και κάποιες προβλέψεις τον θέλουν να φεύγει στο Νο17 (Χοκς) ή το Νο19 (Σπερς) – θα είναι πολύ δύσκολο να τον αφήσουν να περάσει.

No24 – Φιλαντέλφεια 76ερς: Έρικ Πασκάλ (2.01 μέτρα, φόργουορντ, Βιλανόβα)

Πρωταθλητής NCAA το 2018, ο Πασκάλ εξέπληξε πολύ κόσμο με την απόφασή του να μείνει στο Κολέγιο για την τελευταία του χρόνια, αφού θεωρητικά είχε πολλά να χάσει και τίποτα να κερδίσει. Όπως αποδείχθηκε, δεν έχασε – αλλά δεν κέρδισε κιόλας – τίποτα, αφού αν δεν αλλάξει κάτι, θα επιλεγεί περίπου στις ίδιες θέσεις που θα επιλεγόταν πέρυσι: Στο τέλος του πρώτου γύρου.

No25 – Πόρτλαντ Τρέιλ Μπλέιζερς: Κει Ζι Οκπάλα (2.04 μέτρα, φόργουορντ, Στάνφορντ)

Ο Κέι Ζι Οκπάλα ανέβαζε τις μετοχές του όσο προχωρούσε η σεζόν, φτάνοντας πλέον στο σημείο να θεωρείται παίκτης επιπέδου πρώτου γύρου. Σε ένα Πόρτλαντ που έχει ανάγκη από παίκτες στις θέσεις των φόργουορντ – αφού οι Ρόντεϊ Χουντ και Αλ-Φαρούκ Αμίνου μένουν ελεύθεροι και οι Έβαν Τέρνερ και Μο Χάρκλες κάνουν συγκεκριμένα πράγματα στο παρκέ – ο Οκπάλα έχει την δυνατότητα να βρεθεί σε ένα καλό περιβάλλον, που θα τον βοηθήσει να βελτιωθεί ως παίκτης και σταδιακά να προσφέρει λύσεις.

No26 – Κλίβελαντ Καβαλίερς: Τάι Τζερόμ (1.96 μέτρα, γκαρντ, Βιρτζίνια)

Το να επιλέξουν οι Καβαλίερς δύο γκαρντ στο ίδιο ΝΒΑ Draft μοιάζει περίεργο. Η αλήθεια είναι ότι στο Νο26 μπορούν να επιλέξουν... ό,τι θέλουν, αφού λίγο-πολύ όλα είναι ανοιχτά στις θέσεις 25-35. Για κάποιο λόγο ωστόσο, έχει επικρατήσει η άποψη ότι το Κλίβελαντ θα επιλέξει τον Τάι Τζερόμ στο Νο26.

No27 – Μπρούκλιν Νετς: Τσούμα Οκέκε (2.03 μέτρα, πάουερ φόργουορντ, Όμπερν)

Ο μεγάλος άτυχος του Όμπερν στην πορεία του μέχρι το Final Four, αφού υπέστη ρήξη χιαστού στην φάση των “16” του τελικού τουρνουά, πάνω που φαινόταν σίγουρο ότι θα καταλήξει στις πρώτες 15 θέσεις το ΝΒΑ Draft. Ο Οκέκε είναι εξαιρετικά πιθανό να χάσει ολόκληρη την σεζόν 2019/20, κάτι που πιθανόν να μετατρέπει την επιλογή του σε ρίσκο. Τα οφέλη ωστόσο για μία ομάδα που θα τον επιλέξει χαμηλά στο ΝΒΑ Draft μπορεί να είναι πολλαπλάσια στο μέλλον, οπότε ίσως αξίζει το ρίσκο.

No28 – Γκόλντεν Στέιτ Γουόριορς: Ματίς Θάιμπουλ (1.96 μέτρα, γκαρντ/φόργουορντ, Γουάσινγκτον)

Οι Γουόριορς βρίσκονται ξαφνικά με δύο μεγάλες... τρύπες στην περιφέρεια μετά τους σοβαρούς τραυματισμούς των Κέβιν Ντουράντ και Κλέι Τόμπσον, οπότε είναι δεδομένο ότι θα ψάξουν για βοήθεια σε αυτές τις θέσεις μέσω του ΝΒΑ Draft. Κάπου εδώ έρχεται και “κολλάει” ο Ματίς Θάιμπουλ, ο οποίος έχει αρκετά στοιχεία που αρέσουν και ένα μεγάλο ψεγάδι: Είναι κακός σουτέρ.

No29 – Σαν Αντόνιο Σπερς: Λούκα Σάμανιτς (2.10 μέτρα, φόργουορντ, Ολίμπια)

Ο Λούκα Σάμανιτς βρίσκεται στα μπλοκάκια των σκάουτ του ΝΒΑ εδώ και μία διετία και μέχρι πριν από έναν χρόνο θεωρείτο δεδομένο ότι θα είναι λότερι πικ. Η φετινή σεζόν ωστόσο προσγείωσε τόσο τον 19χρονο Κροάτη, όσο και τους θαυμαστές του. Ο Σάμανιτς δυσκολεύτηκε να βρει χρόνο συμμετοχής στην Ολίμπια στο πρώτο μισό της σεζόν, μέχρι να του δοθεί ελευθερία κινήσεων από τον Ιανουάριο και μετά, αφού όπως έγινε γνωστό αργότερα υπήρχε όρος στο συμβόλαιό του που ανέφερε ότι στο τέλος της χρονιάς θα έπρεπε να έχει ένα μίνιμουμ χρόνο συμμετοχής.

No30 – Ντιτρόιτ Πίστονς: Κέβιν Πόρτερ Jr. (1.98 μέτρα, σούτινγκ γκαρντ, USC)

Οι Πίστονς πήραν το Νο30 το ΝΒΑ Draft στα χέρια τους στο πλαίσιο της ανταλλαγής του Τόνι Σνελ από τους Μπακς. Όπως στο Νο15, έτσι και στο Νο30 λογικά θα επιλέξουν έναν παίκτη για τις θέσεις της περιφέρειας, όπου έχουν το μεγαλύτερο κενό. Ο Κέβιν Πόρτερ Jr. είναι μία από τις πιο ιδιαίτερες περιπτώσεις παικτών του φετινού ΝΒΑ Draft. Βάσει ταλέντου ανήκει στις πρώτες 15 επιλογές, ωστόσο κάτι ένας τραυματισμός που του στοίχισε 9 αγώνες, κάτι μία τιμωρία τριών από το Κολέγιο που έθεσε σε αμφιβολία τον χαρακτήρα του, η μετοχή του κατρακύλησε. Αυτό δεν σημαίνει πάντως ότι δεν μπορεί να φύγει νωρίτερα στο ΝΒΑ Draft.

AP Photo/Chuck Burton

TAGS NBA
ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑ
ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ