ΜΠΑΣΚΕΤ

"Προπονητής των Λος Άντζελες Λέικερς ο ΛεΜπρόν Τζέιμς"

Los Angeles Lakers forward LeBron James reacts after being charged with a foul during the second half of an NBA basketball game against the Orlando Magic Sunday, Nov. 25, 2018, in Los Angeles. The Magic won 108-104. (AP Photo/Mark J. Terrill)
Los Angeles Lakers forward LeBron James reacts after being charged with a foul during the second half of an NBA basketball game against the Orlando Magic Sunday, Nov. 25, 2018, in Los Angeles. The Magic won 108-104. (AP Photo/Mark J. Terrill) AP

Ο Μπράιαν Γουίντχορστ του ESPN, δημοσιογράφος που βρίσκεται κοντά στον ΛεΜπρόν Τζέιμς εδώ και αρκετά χρόνια, έκανε την αποκάλυψη: "Ο Βασιλιάς αγνοεί τις εντολές του προπονητή του και αποφασίζει εκείνος για τα plays των Λέικερς".

Μετά τους 20 πρώτους αγώνες της σεζόν 2018/19, οι Λέικερς έχουν ρεκόρ 11-9, βρίσκονται στην 7η θέση της Δυτικής Περιφέρειας και δείχνουν ικανοί να χωρέσουν στην πρώτη οκτάδα που θα τους στείλει στα playoffs. Την ίδια ώρα, οι αριθμοί του ΛεΜπρόν Τζέιμς είναι αρκετά καλοί με τον χρόνο συμμετοχής του να είναι μικρότερος από ποτέ, ωστόσο τα πράγματα στο Λος Άντζελες είναι αρκετά... μυστηριώδη καθώς σύμφωνα με δημοσιογράφο που βρίσκεται αρκετά κοντά στον "Βασιλιά", ο κορυφαίος παίκτης του ΝΒΑ έχει αρχίσει να λειτουργεί αυτόνομα και να μη δέχεται τις εντολές του προπονητή του.

Σύμφωνα με τον Μπράιαν Γουίντχορστ του ESPN, ο Τζέιμς "τρέχει" τους Λέικερς όπως εκείνος θέλει, αποφασίζει ποια plays θα παίζει η ομάδα, λειτουργεί ως παίκτης-προπονητής εν τη απουσία του τραυματία Ραζόν Ρόντο, αγνοεί τον Λουκ Γουόλτον κι εκείνος έχει αποδεχθεί την πραγματικότητα καθώς η ομάδα κερδίζει και βρίσκεται σε τροχιά επιστροφής στα playoffs. Σε 20 αγώνες ο ΛεΜπρόν έχει 27.6 πόντους με 57.7% στα δίποντα, 37.3% στα τρίποντα και 72.3% στις βολές, 7.9 ριμπάουντ, 6.7 ασίστ, 1.4 κλεψίματα και ένα κόψιμο ανά 34.8 λεπτά συμμετοχής, με τον τελευταίο αριθμό να είναι από τους σημαντικότερους που κρατά ο Γουίντχορστ στο κείμενό του.

Τα σημαντικότερα σημεία στο κείμενο του Μπράιαν Γουίντχορστ:

" Ο ΛεΜπρόν μοιάζει με τον παλιό καλό ΛεΜπρόν τις τελευταίες εβδομάδες. Το σκοράρισμά του έχει ανέβει και ο τρόπος με τον οποίο επηρεάζει το παιχνίδι τον Λέικερς εκτοξεύεται. Δεν είναι συμπτωματικό το γεγονός ότι κερδίζουν πλέον περισσότερο. Αυτό συμβαίνει επειδή εκείνος αισθάνεται πιο άνετα με όσους τον περιβάλλουν; Σίγουρα, αυτό παίζει κάποιον ρόλο. Είναι επειδή οι συμπαίκτες του αρχίζουν να μαθαίνουν πως να παίξουν μαζί του και το αντίθετο; Χωρίς αμφιβολία.

Η πραγματικότητα όμως είναι διαφορετική.

Ο ΛεΜπρόν ανέκτησε τον ρυθμό του παίζοντας εκεί που αισθάνεται καλύτερα, παίζοντας στον ρόλο του πόιντ γκαρντ. Από τη μέρα που τραυματίστηκε ο Ραζόν Ρόντο, κρατάει τη μπάλα ένα λεπτό περισσότερο. Σε αυτό το διάστημα, ο μέσος όρος πόντων του έχει ανέβει κατά πέντε ανά αγώνα.

Όταν ο Τζέιμς συμφώνησε με τους Λέικερς, ήταν θετικός στην ιδέα να παίξει περισσότερο χωρίς τη μπάλα, να χρησιμοποιήσει την ικανότητά του στο παιχνίδι στο ποστ και γενικότερα να ξοδέψει λιγότερη ενέργεια. Αυτή ήταν η ιδέα πίσω από την απόκτηση του Ρόντο και του Στέφενσον.

Όσοι όμως βρίσκονται γύρω από τον ΛεΜπρόν, ξέρουν πως άλλος είναι ο Τζέιμς του Ιουλίου που κάθεται σε έναν καναπέ με ένα ποτήρι κρασί και άλλος ο Τζέιμς στη διάρκεια της σεζόν, ο παίκτης που θέλει να κερδίζει και εμπιστεύεται περισσότερο απ' όλους τον εαυτό του.

Οι σκάουτ έχουν επίσης παρατηρήσει πως όταν τρέχει αυτός την ομάδα, σπάνια κοιτάζει προς τον πάγκο για να ακούσει ποιο σύστημα θέλει ο Λουκ Γουόλτον. Ακόμη κι όταν κοιτάζει, οι σκάουτ λένε πως αγνοεί τις εντολές και παίζει τα plays που εκείνος προτιμά. Ο Γουόλτον έχει προσαρμοστεί και τώρα που ο ΛεΜπρόν τρέχει το show, τον αφήνει να παίρνει αποφάσεις. Δεν είναι κάτι τρομερό, ο ΛεΜπρόν είναι απλώς ο ΛεΜπρόν.

Ο Γουόλτον έχει κάνει καλή δουλειά με τα λεπτά του Τζέιμς και εκείνος βρίσκεται στο χαμηλότερο νούμερο της καριέρας του, παίζει μόλις 35 λεπτά ανά αγώνα".

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑ
ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ