ΜΠΑΣΚΕΤ

Πουέρτο Ρίκο καλεί Καρμέλο Άντονι!

Houston Rockets forward Carmelo Anthony reacts during the second half of an NBA basketball game against the Brooklyn Nets, Friday, Nov. 2, 2018, in New York. The Rockets won 119-111. (AP Photo/Mary Altaffer)
AP Photo/Mary Altaffer AP PHOTO/MARY ALTAFFER

Σύμφωνα με δημοσίευμα του ESPN το Πουέρτο Ρίκο έχει προσεγγίσει τον Καρμέλο Άντονι, προτείνοντάς του να αγωνιστεί με την εθνική ομάδα της χώρας! Διαβάστε τις λεπτομέρειες και πώς θα μπορούσε να γίνει αυτό.

Ο Καρμέλο Άντονι βρίσκεται σε αναζήτηση ομάδα μετά την απόφαση των Ρόκετς να τον αφήσουν ελεύθερο . Ενώ πάντως ακόμα ψάχνεται, έχει ήδη μία πρόταση στα χέρια του, η οποία είναι ανοιχτή εδώ και πάρα πολλά χρόνια: Αυτή από την Ομοσπονδία του Πουέρτο Ρίκο να ενισχύσει την εθνική ομάδα της χώρας!

Την είδηση αποκάλυψε το ESPN, με τον Πρόεδρο της Ομοσπονδίας του Πουέρτο Ρίκο, Γιαμ Ράμος και τον γκαρντ των Μάβεριψκς, Τζέι Τζέι Μπαρέα, να παραδέχονται ότι προσπαθούν εδώ και χρόνια να πείσουν τον Άντονι!

" Είμαι μεγάλος θαυμαστής του Καρμέλο, όχι μόνο ως παίκτη, αλλά και σαν έναν από τους ήρωες του Πουέρτο Ρίκο" δήλωσε χαρακτηριστικά ο Ράμος, για να προσθέσει πως " ο Άντονι και το ίδρυμά του έχουν κάνει πολλά για το Πουέρτο Ρίκο. Νομίζω οτι μαζί με τον Μπαρέα θα μπορούσαν να έχουν μεγάλη επιρροή στην ομάδα και να βοηθήσουν στην ανύψωση του ηθικού της χώρας".

Πολύς κόσμος είναι λογικό να έχει μπερδευτεί αυτή τη στιγμή και να αναρωτιέται πώς γίνεται το Πουέρτο Ρίκο να ζητάει κάτι τέτοιο από τον Άντονι, ο οποίος θεωρείται ο πιο πετυχημένος παίκτης στην ιστορία της Team USA, με την οποία έχει κατακτήσει τρία χρυσά ολυμπιακά μετάλλια και ένα χάλκινο Ολυμπιακό μετάλλιο, ενώ είναι ο πρώτος σκόρερ στην ιστορία των ΗΠΑ σε Ολυμπιακούς αγώνες με 336 πόντους. Κι όμως, όσο και αν φαίνεται περίεργο, το όνειρο των Πορτορικάνων μπορεί να πραγματοποιηθεί αν το θελήσουν πραγματικά όλες οι πλευρές.

Πολύς κόσμος πιθανόν να μην το ξέρει, αλλά ο Άντονι έχει καταγωγή από το Πουέρτο Ρίκο (έχει μάλιστα τατουάζ την σημαία της χώρας), αφού ο πατέρας του, Καρμέλο Ιριάρτε, ήταν Πορτορικάνος. Για την ακρίβεια ήταν ενεργό μέλος της κοινωνίας της χώρας, αφού ήταν μέλος των "Young Lords", ενός γκρουπ ακτιβιστών, που την δεκαετία του 60' και του 70' πάλεψε για τα δικαιώματα του λαού στο Πουέρτο Ρίκο, πριν χάσει την ζωή του όταν ο Άντονι ήταν μόλις 2 χρονών. Με το θέμα της καταγωγής λοιπόν να έχει... λυθεί, πρέπει να γίνουν τα ακόλουθα πράγματα για να αγωνιστεί ο Καρμέλο με το Πουέρτο Ρίκο: 1. Να δεχθεί ο Άντονι την πρόσκληση. 2. Να δώσει άδεια η Αμερικανική Ομοσπονδία (USA Basketball). 3. Να αποδεχθεί το αίτημα η FIBA.

Σε περίπτωση τώρα που αναρωτιέται κανείς πώς γίνεται ξαφνικά στα 34 του χρόνια να γίνει ο Άντονι... Πορτορικανός, η απάντηση είναι ότι βάσει κανονισμών αυτό δεν απαγορεύεται όταν ένας παίκτης θέλει να μεταβεί από μία ομάδα που βρίσκεται ψηλά στην κατάταξη της FIBA σε μία ομάδα που βρίσκεται αρκετά χαμηλότερα. Οι ΗΠΑ αυτή τη στιγμή βρίσκονται στο Νο1 και το Πουέρτο Ρίκο στο Νο15, οπότε αν όλες οι πλευρές (Άντονι, ΗΠΑ, FIBA) συμφωνήσουν, τότε ο Άντονι θα μπορέσει να εκπροσωπήσει την χώρα καταγωγής του!

Αξίζει πάντως να αναφερθεί ότι ο Άντονι δεν έχει απαντήσει θετικά στην πρόσκληση του Πουέρτο Ρίκο. Για την ακρίβεια, ο 34χρονος φόργουορντ απορρίπτει τις προτάσεις των Πορτορικάνων εδώ και 16 χρόνια, αφού η πρώτη προσέγγιση είχε γίνει όταν αγωνιζόταν ακόμα στο Κολέγιο του Σίρακιουζ το 2002! Με τα δεδομένα όμως να έχουν αλλάξει πλέον και τον "Μέλο" να βρίσκεται στο τέλος της καριέρας του, οι Πορτορικάνοι αποφάσισαν να κάνουν ακόμα μία προσπάθεια. Είτε τα καταφέρουν να τον πείσουν είτε όχι, το σίγουρο είναι ότι κανείς δεν μπορεί να πει ότι δεν έκαναν ό,τι μπορούσαν για να τον πείσουν. " Προσπαθήσαμε πολλές φορές στο παρελθόν να τον πείσουμε και φυσικά κανείς δεν τον κατηγόρησε επειδή διάλεξε να αγωνιστεί με τις ΗΠΑ. Αν όμως θελήσει ποτέ να εκπρσωπήσει την χώρα μας, θα ήταν υπέροχο να τον έχουμε μαζί μας" δήλωσε χαρακτηριστικά ο Μπαρέα στο ESPN.

AP Photo/Mary Altaffer

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑ
ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ