NBA

Πορζίνγκις: Μία αποβολή, ένα σκληρό μάθημα

Πορζίνγκις: Μία αποβολή, ένα σκληρό μάθημα
AP Photo/Jeff Chiu AP PHOTO/JEFF CHIU

Ο Κρίσταπς Πορζίνγκις έχει δίκιο να θεωρεί ότι ήταν άδικη η αποβολή του κόντρα στους Κλίπερς. Πρέπει όμως πρώτα να καταλάβει ότι δεν υπήρχε λόγος να βρεθεί σε αυτή την θέση εξ αρχής.

Ο Κρίσταπς Πορζίνγκις μπορεί να πιστεύει ότι αδικήθηκε κόντρα στους Κλίπερς. Η αποβολή του με δύο τεχνικές ποινές κόντρα στην ομάδα του Λ.Α ήταν τουλάχιστον αυστηρή, δεδομένου ότι αμφότερες οι τεχνικές ποινές ήταν... συζητήσιμες. Ο Πορζίνγκις όμως δεν έπρεπε καν να είναι σε αυτή τη θέση.

Ο Λετονός φόργουορντ/σέντερ βρέθηκε στο επίκεντρο στον αγώνα με τους Κλίπερς, στην ήττα των Μάβερικς με 110-118 στο Game 1 της σειράς. Η αποβολή του, άδικη ή όχι, άλλαξε τα δεδομένα του παιχνιδιού, αφού όταν αποχώρησε από το παρκέ στο ξεκίνημα της τρίτης περιόδου οι Μαβς ήταν στο +5, έχοντας ανατρέψει διαφορά 16 πόντων. Το θέμα ωστόσο είναι ότι οι Μάβερικς δεν έχουν την πολυτέλεια να χάνουν τον δεύτερο καλύτερο παίκτη τους.

Ο Πορζίνγκις έπεσε στην παγίδα του Μάρκους Μόρις ενός έμπειρου ρολίστα που ξέρει πώς να αλλάζει την εικόνα ενός αγώνα με μία μη μπασκετική κίνηση. Δεν υπάρχει καμία αμφιβολία ότι ο λόγος που ο Μόρις αγκάλιασε χωρίς αιτία εκτός φάσης και δεν άφηνε τον Λούκα Ντόντσιτς ήταν για να προκαλέσει εκνευρισμό αρχικά στον Σλοβένο - που είχε πάρει “φωτιά” στον δρόμο για μία ιστορική εμφάνιση - και ακολούθως στους Μαβς. Τελικά κατάφερε να πετύχει τον στόχο του και με το παραπάνω, βγάζοντας – κυριολεκτικά – εκτός αγώνα τον Πορζίνγκις.

Τον είδα να κολλάει το πρόσωπό του σε αυτό του Λούκα και δε μου άρεσε, για αυτό αντέδρασα. Ήταν έξυπνο από μέρους του να το κάνει αυτό. Πρέπει να είμαι πιο έξυπνος και να ελέγξω τα συναισθήματά μου την επόμενη φορά” δήλωσε ο Πορζίνγκις μετά τον αγώνα, αναγνωρίζοντας το λάθος του. Ποιο όμως ήταν πραγματικά το λάθος του; Ότι μπήκε σε αυτή την θέση εξ αρχής, όταν έπρεπε να ξέρει ότι δεν υπήρχε περίπτωση να του χαριστεί κάτι. Όχι στα playoffs και όχι κόντρα σε μία εμπορική ομάδα όπως οι Κλίπερς.

Οι Μάβερικς έχουν πολύ μικρό περιθώριο λάθους κόντρα στους Κλίπερς, μία από τις πιο γεμάτες ομάδες στο ΝΒΑ, η οποία διαθέτει πλειάδα ρολιστών πίσω από το δίδυμο των Λέοναρντ και Τζορτζ. Αν θέλει το Ντάλας να έχει τύχη σε αυτη την σειρά, είναι απαραίτητο να έχει στο παρκέ τον Πορζίνγκις προκειμένου να αποφορτιστεί ο Ντόντσιτς. Όταν ο Σλοβένος καλείται να αντιμετωπίσει τρεις από τους καλύτερους αμυντικούς περιφερειακούς του ΝΒΑ (Λέοναρντ, Τζορτζ, Μπέβερλι) και έναν ακόμα σκληρό αμυντικό όπως ο Μόρις, τότε το λιγότερο που μπορεί να κάνει ο Πορζίνγκις είναι να... μείνει στο παρκέ. Να μην απαντήσει σε πιθανές προκλήσεις, να μείνει ψύχραιμος.

Είναι αλήθεια ότι η αποβολή του Πορζίνγκις ήταν αυστηρή, σε σημείο που ακόμα και ο ΛεΜπρόν ένιωσε την ανάγκη να την σχολιάσει στο twitter. Είναι όμως αλήθεια και ότι ο Πορζίνγκις μπήκε χωρίς λόγο σε μία δύσκολη θέση, βάζοντας σε ακόμα πιο δύσκολη θέση την ομάδα του, που έχασε μία χρυσή ευκαιρία να αιφνιδιάσει τους Κλίπερς. Ο Λετονός έμαθε με τον άσχημο τρόπο ότι στα playoffs παίζεται άλλο μπάσκετ. Και θα πρέπει να δείξει στην συνέχεια της σειράς ότι πήρε το μάθημά του.

AP Photo/Jeff Chiu

TAGS NBA
ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑ
ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ