NBA

Πόποβιτς κατά Τραμπ: "Είναι ένας διαταραγμένος ηλίθιος"

San Antonio Spurs head coach Gregg Popovich watches from the sideline during the first half of an NBA basketball game against the Houston Rockets, Monday, Dec. 16, 2019, in Houston. (AP Photo/Eric Christian Smith)
San Antonio Spurs head coach Gregg Popovich watches from the sideline during the first half of an NBA basketball game against the Houston Rockets, Monday, Dec. 16, 2019, in Houston. (AP Photo/Eric Christian Smith) AP PHOTO/ERIC CHRISTIAN SMITH

Ο Γκρεγκ Πόποβιτς χρησιμοποίησε πολύ σκληρή γλώσσα αναφερόμενος στον Ντόναλντ Τραμπ, με αφορμή την στάση του απέναντι σε όσα γίνονται στις ΗΠΑ μετά τη δολοφονία του Τζορτζ Φλόιντ.

Ο Γκρεγκ Πόποβιτς μίλησε με πολύ σκληρά λόγια για τον Ντόναλντ Τραμπ, με αφορμή όσα γίνονται στις ΗΠΑ εδώ και μερικές ημέρες μετά τη δολοφονία του Τζορτζ Φλόιντ από αστυνομικό και τις διαδηλώσεις που πραγματοποιούνται. Ο προπονητής των Σαν Αντόνιο Σπερς τοποθετήθηκε μέσω του " The Nation" για την κατάσταση που επικρατεί στη χώρα, χαρακτήρισε ηλίθιο ξανά και ξανά μέσα σε μερικές γραμμές τον Πλανητάρχη, στον οποίο καταλόγισε έλλειψη ευελιξίας και διορατικότητας.

Αναλυτικά όσα είπε ο Γκρεγκ Πόποβιτς:

"Αυτό που με ενοχλεί είναι ότι βλέπουμε όλοι αυτή την αστυνομική βία και τον ρατσισμό, όπως τη βλέπαμε και πριν, αλλά τίποτα δεν αλλάζει. Γι αυτό οι διαδηλώσεις είναι τόσο εκρηκτικές. Χωρίς ηγεσία και την κατανόηση για το ποιο είναι το πρόβλημα, δεν θα αλλάξει ποτέ κάτι. Κι οι λευκοί Αμερικανοί έχουν αποφύγει να υπολογίσουν αυτό το πρόβλημα για πάντα, γιατί είναι δικό μας προνόμιο ότι μπορούμε να το αποφύγουμε. Κι αυτό πρέπει επίσης να αλλάξει.

Είναι απίστευτο. Αν ο Ντόναλντ Τραμπ είχε μυαλό, ακόμη κι αν ήταν 99% κυνικό, θα έβγαινε και θα έλεγε κάτι για να ενώσει τους ανθρώπους. Αλλά δεν τον ενδιαφέρει να φέρει τους ανθρώπους πιο κοντά. Ούτε τώρα. Είναι τόσο διαταραγμένος. Όλα έχουν να κάνουν με αυτόν. Όλα έχουν να κάνουν με το τι τον ωφελεί επί προσωπικού. Ποτέ δεν έχει να κάνει με το γενικό καλό. Κι έτσι ήταν πάντα.

Είναι τόσο προφανές τι χρειάζεται. Χρειαζόμαστε έναν πρόεδρο που θα βγει και θα πει απλά ότι "οι ζωές των μαύρων έχουν αξία". Απλά να πει αυτές τις λέξεις. Αλλά δεν θα το κάνει, ούτε μπορεί (να το κάνει). Δεν μπορεί γιατί είναι πιο σημαντικό για εκείνον να τα πηγαίνει καλά με τη μικρή ομάδα των οπαδών του, που επικυρώνει την παραφροσύνη του. Είναι όμως κάτι πέρα από τον Ντόναλντ Τραμπ. Όλο το σύστημα πρέπει να αλλάξει. Θα κάνω ό,τι μπορώ για να βοηθήσω, γιατί αυτό κάνουν οι ηγέτες. Αλλά αυτός δεν μπορεί να κάνει κάτι για να μας βάλει σε σωστό μονοπάτι, γιατί δεν είναι ηγέτης.

[...] Δεν είναι μόνο διχαστικός. Είναι καταστροφικός. Το να είσαι κοντά του σε κάνει να πεθαίνεις. Θα σε φάει ζωντανό για δικούς του σκοπούς. Είμαι απογοητευμένος που έχουμε έναν ηγέτη που δεν μπορεί να πει ότι "οι ζωές των μαύρων έχουν αξία". Αυτός είναι ο λόγος που κρύβεται στο υπόγειο του Λευκού Οίκου. Είναι δειλός. Δημιουργεί μια κατάσταση και τρέχει μακριά σαν παιδάκι του δημοτικού. Στην πραγματικότητα, νομίζω ότι είναι καλύτερο να τον αγνοήσουμε. Δεν υπάρχει τίποτα που μπορεί να κάνει για να το κάνει αυτό καλύτερο λόγω του ποιος είναι: ένας διαταραγμένος ηλίθιος".

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΗ:

Τζόρνταν για τη δολοφονία του Φλόιντ: "Να απαιτήσουμε να λογοδοτήσουν οι ένοχοι"

Καρίμ Αμπντούλ Τζαμπάρ: "Ο ρατσιστικός ιός είναι πιο θανατηφόρος από τον κορονοϊό"

AP Photo/Eric Christian Smith

TAGS NBA
ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑ
ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ