NBA

Πολ Τζορτζ: "Ήμουν σε ένα σκοτεινό μέρος, υποτίμησα την ψυχική υγεία"

Los Angeles Clippers' Paul George (13) dribbles the ball down court against the Dallas Mavericks during the first half of an NBA basketball first round playoff game Tuesday, Aug. 25, 2020, in Lake Buena Vista, Fla. (AP Photo/Ashley Landis, Pool)
Los Angeles Clippers' Paul George (13) dribbles the ball down court against the Dallas Mavericks during the first half of an NBA basketball first round playoff game Tuesday, Aug. 25, 2020, in Lake Buena Vista, Fla. (AP Photo/Ashley Landis, Pool) AP PHOTO/ASHLEY LANDIS, POOL

Ο Πολ Τζορτζ εξήγησε γιατί δεν ήταν ο εαυτός του στα τρία προηγούμενα παιχνίδια με τους Ντάλας Μάβερικς, κάνοντας λόγο για κατάθλιψη και άγχος στη "φούσκα" της Disney World.

Οι Λος Άντζελες Κλίπερς ήταν εντυπωσιακοί στο Game 5 με τους Ντάλας Μάβερικς, πήραν τη νίκη και μαζί το πάνω χέρι για πρόκριση στον επόμενο γύρο των NBA playoffs, με τον Πολ Τζορτζ σε πρωταγωνιστικό ρόλο. Μετά από τρεις απογοητευτικές εμφανίσεις με 10/47 σουτ, ο έμπειρος φόργουορντ ήταν... ο εαυτός του με 35 πόντους και 12/18 σουτ. Μοιραία, ήταν αυτός που κλήθηκε να μιλήσει on camera μετά το φινάλε της αναμέτρησης.

Εκεί όπου αρχικά ανέφερε πως "βρισκόμουν σε ένα σκοτεινό μέρος". Ατάκα που προκάλεσε εντύπωση. Γι' αυτό του ζητήθηκε να εξηγήσει τι εννοεί. Κι ο Πολ Τζορτζ μίλησε για ψυχική υγεία.

"Ήταν λίγο απ' όλα. Ειλικρινά, υποτίμησα την ψυχική υγεία. Είχα ανησυχία, λίγο κατάθλιψη. Το να είμαι κλεισμένος εδώ πέρα (σ.σ.: στη "φούσκα"). Δεν ήμουν στο γήπεδο. Το καταλάβαινα. Στα τρία προηγούμενα παιχνίδια δεν ήμουν "εκεί" για την ομάδα μου. Έτσι ένιωθα. Θέλω να πω ένα μεγάλο ευχαριστώ στους ανθρώπους που στάθηκαν στο πλευρό μου, μου μίλησαν και με βοήθησαν πάρα πολύ για να ξαναβρώ τον εαυτό μου. Δεν μπορώ να τους ευχαριστήσω αρκετά γι αυτό. Σημαίνει πολλά για μένα η υποστήριξη που βρήκα από τους συμπαίκτες μου. Ξέρεις, είναι πραγματικά δύσκολο να είμαστε εδώ. Δεν είναι εύκολο. Όλη τη μέρα ασχολούμαστε μόνο με το μπάσκετ, είναι δύσκολο να ξεφύγουμε. Βλέπεις τα παιδιά από τις άλλες ομάδες. Αξίζουν συγχαρητήρια στο ΝΒΑ που δημιούργησε αυτό το περιβάλλον, αλλά την ίδια ώρα είναι κάτι δύσκολο".

Τι άλλαξε στο Game 5; Οι κουβέντες που έκανε με μέλη της ομάδας του, ακόμη κι ανήμερα της αναμέτρησης. "Ένιωσα ότι θα είναι διαφορετικά στην αρχή της ημέρας. Μίλησα με τον ψυχίατρο της ομάδας. Το ένιωσα ότι ήταν διαφορετικά. Η ενέργειά μου, το πνεύμα μου άλλαξαν. Αυτό χρειαζόμουν. Αυτό ήταν ό,τι χρειαζόμουν. Ήρθα εδώ και ήξερα ποια είναι η δουλειά που πρέπει να κάνω. Να δώσω τα πάντα στο γήπεδο, έτοιμος να προχωρήσω μπροστά".

Με τον Ντοκ Ρίβερς να στηρίζει δημόσια τον παίκτη του αμέσως μετά, εξηγώντας πως "δεν είμαστε σε ένα φυσιολογικό περιβάλλον αυτήν την στιγμή. Ο Πολ κι εγώ καθίσαμε στο δωμάτιό μου και μιλήσαμε μετά το παιχνίδι (το Game 4). Κάναμε μια μεγάλη κουβέντα, όχι μόνο για το μπάσκετ. Πολλοί έκαναν το ίδιο, του χτύπησαν την πόρτα για να μιλήσουν μαζί του".

AP Photo/Ashley Landis, Pool

TAGS NBA
ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑ
ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ