ΜΠΑΣΚΕΤ

Πλησιάζει η επιστροφή του Κάζινς

Golden State Warriors' DeMarcus Cousins poses for photos during media day at the NBA basketball team's practice facility in Oakland, Calif., Monday, Sept. 24, 2018. (AP Photo/Jeff Chiu)
AP Photo/Jeff Chiu AP PHOTO/JEFF CHIU

Καλά και άσχημα νέα για τους Γουόριορς, αφού ο ΝτεΜάρκους Κάζινς βρίσκεται κοντά στην επιστροφή στα παρκέ, ωστόσο ο Ντάμιαν Τζόουνς τέθηκε εκτός μέχρι το τέλος της σεζόν και ο Γκριν παραμένει στα... πιτς.

Ένα καλό, ένα κακό και ένα... άσχημο νέο είχε η μέρα για τους Γουόριορς, που ενώ πάνε να χαμογελάσουν μετά... προσγειώνονται στην πραγματικότητα των τραυματισμών.

Ξεκινώντας από τα θετικά, το Γκόλντεν Στέιτ γνωστοποίησε μέσω του Στις Κερ ότι η επιστροφή του ΝτεΜάρκους Κάζινς στην δράση από τον σοβαρό τραυματισμό του (ρήξη αχίλλειου τένοντα) δεν αργεί. Ο All Star σέντερ αναμένεται σταδιακά αυτή την εβδομάδα να ενσωματωθεί πλήρως στις προπονήσεις της ομάδας και να πάρει μέρος στο οικογενειακό διπλό, σε μία απόδειξη ότι η αποθεραπεία του βρίσκεται σε πολύ καλό δρόμο.

Τα καλά νέα πάντως σταμάτησαν κάπου εδώ για τους πρωταθλητές. Κι αυτό γιατί την ίδια μέρα οι Γουόριορς ανακοίνωσαν ότι ο Ντρέιμοντ Γκριν θα απουσιάσει σίγουρα τουλάχιστον από τα τρία επόμενα ματς της ομάδας (κόντρα σε Χοκς, Καβαλίερς και Μπακς), φτάνοντας τα 11 σερί παιχνίδια που δεν θα αγωνιστεί.

Ακόμα χειρότερα, το Γκόλντεν Στέιτ ανακοίνωσε ότι ο Ντάμιαν Τζόουνς θα υποβληθεί σε επέμβαση στους θωρακικούς μύες και εκτός απροόπτου θα μείνει εκτός μέχρι το τέλος της κανονικής περιόδου! Η είδηση μπορεί να μοιάζει ασήμαντη, ωστόσο ο Τζόουνς είχε δείξει σαφή δείγματα βελτίωσης φέτος, έχοντας ξεκινήσει στην βασική πεντάδα των Γουόριορς στα 22 από τα 24 παιχνίδια της ομάδας, έχοντας 5.4 πόντους, 3.1 ριμπάουντ, 1.2 ασίστ και 1 κόψιμο μέσο όρο σε 17 λεπτά συμμετοχής.

Είναι δεδομένο ότι η επιστροφή του Κάζινς θα λύσει κάποια προβλήματα στο Γκόλντεν Στέιτ. Με τον All Star σέντερ όμως να αναμένεται στην αρχή να έχει "ταβάνι" τα 15-20 λεπτά στους πρώτους αγώνες του στην ομάδα, η απουσία του Τζόουνς είναι πιο σημαντική από ότι δείχνει για τους πρωταθλητές, κυρίως επειδή δεν θα έχουν αρκετά κορμιά κοντά στο καλάθι.

AP Photo/Jeff Chiu

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑ
ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ